PVC фолио плочки AT01, 3 метра х 60см

PVC фолио плочки AT01, 3 метра х 60см

Модел: sz986
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
 • 19.00лв.

 • Бърза доставка
 • Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване
 • Водоустойчиво PVC фолио за бани и кухни
 • Размер на ролката: 3 метра х 60см
 • Подходящ за сухи и мокри помещения
 • Реновиране на стари плочки или мебели
 • Мигновен ефект
 • Без нужда от майстори

Отлепяте задния слой и полагате върху дадената повърхност!

Нямате достатъчно средства, за да смените грозните плочки в банята или пък тези върху кухненския гръб? Опитайте с водоустойчиво фолио за плочки. Виниловият тапет AT01 ще ви изненада със способността си да трансформира всяко нуждаещо се от ремонт пространство. Освен това, ремонтът може да се изпълни изцяло на принципа „Направи си сам”, което ще го направи по-бърз, чист и финансово изгоден.

Приложение на PVC фолиото

Самозалепващите фолия представляват тънък филм, изработен от поливинилхлорид (PVC), който се предлага в различни цветове, текстури и шарки. Фолиото от ПВЦ се използва широко в различни сфери, но най-популярна е употребата му в интериорния дизайн. Този вид покрития имат различно предназначение, в зависимост от техния състав и декоративни свойства.

Има фолиа, предназначени за мебели, те имитират чудесно различни видове естествено дърво. Текстурата им е обикновено леко релефна, за да се създаде максимално сходство с естествения дървен материал. Декоративните винилови покрития се срещат и във вариант за други повърхности – плотове, стени и прегради. В този случай те обикновено имитират мрамор, камък или мозайка.

Фолиото за стъкло е отдавна познато, наподобявайки чудесно релефно армирано стъкло. Логично е при тази тенденция, самозалепващото фолио за плочки да представлява достоверна имитация на керамичните плочи. Именно такъв е случаят с фолиото, което ви предлагаме. То е разработено специално за полагане върху налична керамична облицовка, за да създаде по-свежо и модерно излъчване на банята и кухнята.

Обща черта на всички модели фолиа е тяхната пълна водоустойчивост. Предвид факта, че се изработват от специални полимери, тези декоративни покрития са устойчиви на влага и за разлика от други материали, не допускат развитието на гъбички и плесени, вследствие на високата влажност в помещенията, където се използват.

Нашето самозалепващо фолио за плочки е чудесна идея за стената зад кухненската мивка. Ако старите плочки развалят облика на вашата кухня, но нямате време и средства да ги смените с по-ефектен материал, този декоративен филм е една много добра нискобюджетна алтернатива.

Особености при поставяне на фолиото върху плочките в банята

Работата с фолиото е изключително лесна и чиста, което е причина все повече собственици на жилища да избират този вариант. Въпреки това, има някои особености, които трябва да вземете предвид, преди да използвате този материал. Само така ще си гарантирате отлични резултати и дълготрайност на декоративното покритие.

На първо място е важно да подготвите добре основата за полагане на декоративния филм. Плочките, върху които ще лепите, трябва да бъдат идеално почистени и напълно сухи. Ако смятате да закупите това фолио за плочки за кухня, трябва да премахнете напълно всички остатъчни мазнини. Обезмасляването на стената е добра идея в този случай.

Имайте предвид, че филмът е доста тънък, поради което всички неравности и грапавини по основата може да личат. Ако старият фаянс е залепен криво, то ръбовете на отделните плочи е възможно да се забелязват. В такива случаи може да се наложи да се направи изравнителна замазка, за което ще ви бъде нужна помощта на специалист.

Много важен момент е правилното разкрояване и оразмеряване на филма. Тази част от операцията се прави преди премахване на защитната хартия на гърба на фолиото. Използвайте разграфените и оразмерени полета, за да режете в идеално права линия. Производителите са се погрижили да ви улеснят максимално при реализирането на вашите интериорни проекти.

Важно: никога не премахвайте напълно защитната хартия преди да започнете да лепите вашето фолио за плочки за баня. Отлепете само около 1 см в горния край на листа и премахвайте бавно хартията от гърба, като не спирате да заглаждате със суха кърпа или с ръка. По този начин ще имате по-малко въздушни мехурчета под фолиото и съответно по-естетичен краен резултат.

Грижа за новото стенно покритие

Според много хора фолиото е временно решение с много кратък експлоатационен живот, и това донякъде е точно така. Ако искате обаче да се радвате по дълго на декорираната с фолио за плочки кухня, има някои правила, които трябва да спазвате. На първо място, не залепвайте филма в участъци, където има източник на топлина, например зад готварската печка. Газовите котлони могат да повредят филма за много кратко време.

Почистването на фолиото е супер лесно, но въпреки това има някои основни изисквания как да го правите. Избягвайте използването на абразивни средства – химични и механични. Ако планирате да поставите фолио за баня върху плочки, то забравете за белината и някои други дезинфектанти. Те работят добре върху керамика, но са твърде агресивни за покритията от поливинилхлорид.