Градински шатри

Платнище за шатра 14%
Платнище за шатра

80.00лв. 69.00лв.

Шатра павилион Кафяв 300/400/270см 17%
Шатра павилион Кафяв 300/400/270см

600.00лв. 500.00лв.

Шатра хармоника 3 х 3 метра, 15кг Разпродадено
Шатра хармоника 3 х 3 метра, 15кг

110.00лв.

Категория Дом и градина не би била пълноценно представена ако го нямаше специалния ни раздел, включващ отлична гама шатри на ексклузивни цени. Какво е дворът, ако не приятно кътче, предлагащо идеални условия за отдих и забавление на открито. Той обаче трябва да ни предложи също защита от жаркото лятно слънце и непредвидимите летни бури. Шатрата изпълнява перфектно тази задача, затова не пропускайте възможността да се снабдите с такъв продукт.

Общи характеристики и структурни различия

За да се насладите максимално на времето, прекарано сред природата, не е достатъчно да закупите първата попаднала ви шатра, заради намалената ѝ цена. Такова съоръжение следва да изпълни конкретни задачи, свързани с дворното ви пространство и начина, по който го използвате. По-просто казано – да отговаря на всички очаквания, които имате към него.

Всички видове градински шатри са обединени под общата концепция на градинския павилион. Основното им предназначение е да осигурят благоприятни условия за отдих и празнуване в дворовете на къщи, въпреки известните различия в техния дизайн. Почти всички тенти представляват лека преносима конструкция, в основата на която стои здрава рамка с опънато върху нея платнище от водоустойчива материя.

В зависимост от особеностите на конструкцията и дизайнерските им характеристики, шатрите са представени във следните разновидности:

  • Отворени - имат плосък покрив и вертикални опори;
  • Затворени с мрежа против комари. Приличат на палатка с покрив и странични стени / страници;
  • Комбинирани. Имат подвижни стени, които могат да се демонтират при нужда.

Нашият каталог предлага огромен избор от градински шатри на достъпни цени, като асортиментът ни включва различни дизайни и цветове на покритията. Изборът на цвят е не по-малко важен от вида на конструкцията, защото шатрата трябва да се впише и цветово, и стилово в дворното ви пространство.

Шатрите за дворове и градини съответстват визуално на куполните беседки. Покривът им е направен от UV стабилизирано PVC платнище. Материалът, използван за изработка на купола трябва да има не само пълна водонепропускливост, но и UV устойчивост. В противен случай експлоатационният живот на шатрата ще бъде само един сезон. Идеята е закупената градинска шатра да се използва всяко лято в продължение на поне 5 години.

За да осигуряват не само сянка, но и защита от вятър и дъжд, някои от шатрите могат да се окомплектоват със странично платнище. Покритието се фиксира към металните подпори, като задължително се оставя вход, който по желание може да се затвори с мрежа против комари. Бихте могли да закупите шатра за градината с оформени в страниците прозорци. Тя осигурява достатъчно светлина и е един от най-уютните модели.

Какво е нужно да знаете преди да изберете даден модел?

Шатрите и тентите се избират въз основа на личните предпочитания и нужди, но понякога купувачите допускат грешки при избора си. Причината е, че те не познават в детайли особеностите на тази група дворни съоръжения, затова ще направим някои важни разяснения. Познаването на важните параметри, ви гарантира пълно задоволство от покупката.

Характеристиките, заслужаващи вашето внимание, са теглото и размерите на различните типове шатри за градини. Тези параметри се разглеждат както в транспортировъчно, така и в стационарно (разпънато) положение. Вземат се предвид и свойствата на платнището.

Ето защо шатрата се разглежда като два подвида – градинска и туристическа. Туристическите модели са предназначени за отдих на открито и се използват два – три пъти за сезон. Те имат ниско тегло и добра транспортируемост, но не са подходящи за дългосрочна употреба. За двора на вилата / семейната си къща, където ще се използва от ранна пролет до късна есен, е по-удачно да се закупи стационарен модел.

Преди да изберете шатра за градина, е важно също да обмислите следните възможности: Тип конструкция - затворена (със странични стени) или отворена (без такива); Стенни и покривни материали - полиестерът се счита за най-добър материал; Формата – тя би могла да бъде кръгла, квадратна, правоъгълна и дори шестоъгълна.

Обезателно обърнете внимание на шевовете, свързващи отделните части на платното. Всеки дефект (неравномерно зашиване и скъсване) ще означава, че водата ще прониква вътре при силни валежи. Когато избирате шатри за градината онлайн, тази подробност няма как да бъде идентифицирана. Затова препоръчваме такива крупни покупки да извършвате само от утвърдени сайтове, какъвто е нашият магазин.

Предимството да пазарувате дворна мебел от магазина ни се състои във високото качество на продуктите и коректните условия, които предлагаме. В случай на открит дефект по закупеното изделие, имате право да поискате връщане или замяна на дефектиралата стока в законоустановения срок. Екипът ни ще ви съдейства в бързото изпълнение на процедурата, защото за нас удовлетворението на клиента е изключително важно.

Защо в двора ви трябва да има такова приспособление?

Днес много магазини и електронни сайтове предлагат шатри за двор. Въпросът относно придобиването на такова съоръжение дори не е на дневен ред. По-важният въпрос е какъв модел да изберем и откъде да го купим? В предходните редове изтъкнахме достатъчно причини да се доверите на нас, затова нека разгледаме ползите от временен заслон в дворното пространство на вашата вила или семейна къща.

Нашите сгъваеми шатри са временни конструкции, използвани отдавна от търговци на открито и в градините на ресторанти. Можем да ги видим също в луксозни плувни комплекси и хотели, а вече и във все повече частни имоти. Един от плюсовете им е лекотата на използване. Вместо да предприемате по-сложна и скъпа операция по построяване на беседка, е по-изгодно и лесно да заложите на временен вариант.

Една градинска шатра е с многократно по-ниска цена от всяка постоянна постройка от тухли, дърво или друг строителен материал. Инсталирането и транспорта не представляват особена трудност. Не са ви нужни майстори и квалифицирани монтажисти. Сглобяването на металната конструкция може да се изпълни от всеки с обикновен гаечен ключ.

Инвестицията в сгъваема шатра е много разумно решение, защото този вид е лесен и удобен за разгъване и прибиране. Имайки предвид факта, че теглото на този дизайн варира между 15 и 25 кг., едва ли ще срещнете затруднения със съхранението на тентата през зимния сезон. След сгъване размерите са компактни, така че спокойно можете да приберете шатрата в гаража на вилата, а също и в мазе.

Финансовата страна на избора също не е за пренебрегване. Това е причината повечето собственици на дворове да предпочитат евтини градински шатри пред по-масивните постоянни постройки. Липсата на финансови средства в момента ви принуждават да отлагате всяка година създаването на уютно и спокойно кътче в дворното си място. Шатрата от друга страна може да се закупи по всяко време, без да наруши семейния ви бюджет.

Перфектната шатра, градинска, ви позволява да регулирате височината според собствените си представи за удобство. Краката се удължават и събират на телескопичен принцип – метод, който не изисква никакви усилия. В случай че в двора, където ще я инсталирате има ниски дървета и клони, ще се наложи да използвате тентата в най-ниската ѝ позиция. На открити пространства можете да я издигнете до максималната височина.

Докато постоянните постройки изискват постоянни грижи, то нашите чудесни шатри за градината с достъпни цени не се нуждаят от никаква поддръжка. Металната структура на такова съоръжение е защитена от ръжда, чрез прахово нанесено защитно покритие. От вас не се изисква да пазите от влага и да обновявате боята всяка година.

Залагайки на сгъваема шатра тип хармоника, имате възможност да сменяте често нейното местоположение. По този начин е доста по-удобно да организирате празненства и купони на открито в сезона на летните бури. Винаги можете да преместите навеса на по-закътано място, където вятърът няма да създава проблеми, както и да я поставите в открит участък, където гостите ви да се радват на простора.

Леките сгъваеми шатри за двор са с ниски цени, а същевременно засенчват едно солидно пространство. Моделите с размер 3 х 3 метра и максимална височина от 2.7м имат голяма вместимост. В тях спокойно ще приютите повече от 10 човека около празничната трапеза и дори повече, ако тържеството е организирано като коктейлно парти.

Освен супер евтини шатри, магазинът ни предлага сериозен избор от цветове на платнищата. Вариантите, които можете да поръчате включват: бял, червен, син и зелен цвят. Ще е необходимо да посочите желаната цветова опция при създаване на поръчката. Обмислете добре своето решение, за да не съжалявате нито за миг за избора, който сте направили.