Дифузери за етерични масла и овлажнители за въздух

Арома дифузер Z12, 500ml, дистанционно 13%

Ако във вашия дом все още няма дифузер за арома терапия, тази категория на нашия онлайн магазин ще ви предложи оптималния брой варианти. В раздела са включени и овлажнители на въздуха, които също могат да работят с етерични масла. Продуктите, представени в раздела, са предназначени да създадат приятни условия в затворените пространства. Те ще се погрижат за вашето здраве, като ви помогнат да постигнете необходимия физико-емоционален баланс.

За ползите от ароматерапията

Като наука за лечение, ароматерапията е възникнала преди повече от пет хиляди години. От тогава, тя се изучава и усъвършенства непрекъснато, така че днес сесиите с ароматни масла могат да се правят без усилие у дома. Маслата имат мощни лечебни свойства и за разлика от конвенционалните лекарства, използването им не предполага никакви странични ефекти. Изключение е само индивидуалната непоносимост.

Има различни методи за практикуване на арома терапия, един от които включва използването на дифузер за етерични масла. Дифузьорът е устройство, захранвано с електричество. Дизайнът му включва фини дюзи, през които водата, заедно с маслото се впръсква във въздуха под формата на миниатюрни водни аерозоли – така наречената водна мъгла.

Ароматерапията повлиява отлично повечето дихателни проблеми, овлажнявайки въздуха в помещението. През отоплителния сезон сухият въздух е сериозен проблем. Той изсушава лигавиците, което води до оток на дихателните пътища – носът се запушва и се появява суха, дразнеща кашлица.

Дори един съвсем евтин дифузер за етерични масла може да предизвика сериозно подобрение при хора, страдащи от алергии към домашен прах или астма. В зависимост от вида на маслата, които се добавят в съда, терапията може да успокоява или ободрява. Терапията с аромати е доказано ефективна в понижаване нивата на стрес и подобряване качеството на съня. Помага дори при хронични главоболия.

Какво всъщност представлява аромадифузерът и защо ви е нужен?

Дифузерът е мултифункционално устройство, което най-често изпълнява функцията на ароматизатор, овлажнител и нощна лампа – всичко в едно. Предназначението му е основно да създава приятна среда в затворени помещения, като премахва неприятните миризми и прогонва насекомите. Маслата, базирани на цитрусови плодове са особено ефективни в това си качество.

Заслужава си да инвестирате една скромна сума в покупката на дифузер за етерични масла на много изгодна цена. С него ще можете да поддържате комфортно ниво на влажност в помещението от 45 до 60%. По-ниските стойности се отразяват забележимо на кожата, косата и преди всичко на лигавиците в носната и устната кухина.

Сухият въздух ускорява процесите на стареене, провокира развитието на инфекциозни заболявания и редица други негативни последици. Овлажнителят е предназначен да елиминира всички тези проблеми. Съвременните арома дифузори ви позволяват да регулирате интензитета на парата и времето за работа на устройството. Дори използвани за кратко, веднага се усеща положителен резултат, разликата се вижда и при стайните растения, за които влажният въздух е също толкова важен.

Друга отличителна черта на мултифункционалния електрически дифузер за етерични масла е използването му като красива декоративна лампа и ефектно нощно осветление. Можете да оставите променящите се цветове, да зададете само един цвят, който харесвате, или да изключите подсветката.

Ароматерапевтичната лампа създава уютна атмосфера и може да се остави да работи през цялата нощ, особено в детската спалня. Предвид факта, че ароматизаторът не съдържа открит пламък, той е абсолютно безопасен и ще бъде незаменим в детската стая. Това важи не само на жилища с деца, но и с домашни любимци. Устройството не изисква постоянен мониторинг - когато водата в резервоара свърши, ароматизаторът, благодарение на вградения хидростат, автоматично се изключва.

Сред основните предимства на съвременния освежител за въздух можем да посочим:

  • Привлекателен дизайн – дифузерът ще се впише чудесно във всеки интериор - от класически до high-tech;
  • Не използва открит пламък, поради което е абсолютно безопасен;
  • Автоматично изключване при липса на вода в резервоара;
  • 3 в 1 - ароматерапия, овлажняване на въздуха, декоративна лампа;
  • Голям обем на водния резервоар;
  • Може да се използва не само у дома, но и в офиса;
  • Не се нагрява по време на работа;
  • Не се налага честа смяна на батериите, устройството се захранва в мрежата.

Ултразвуков или обикновен овлажнител да изберете?

Всеки от нас, по един или друг начин, е изпитал въздействието на сухия въздух в помещенията, независимо дали става въпрос за дома или на работното място. През отоплителния сезон влажността на въздуха в помещенията е не повече от 20%, докато за нормалното ни състояние са необходими 40-60%.

Можете да повишите влажността на въздуха и да я поддържате с постоянни стойности с помощта на домашен освежител за въздух. Съвременните овлажнители - дифузьори ви позволяват да комбинирате ароматизацията и овлажняването с такова устройство, което е още по-ефективно за доброто състояние на тялото и духа.

Някои модели, представени в каталога ни, представляват ултразвукови дифузери. Те са по-модерен вариант и следователно по-ефективни в своята работа. Разпръснатите посредством ултразвуков дифузер етерични масла имат по-добро насищане в атмосферата и се приемат по-пълноценно от човешкия организъм.

Интересен е принципът на работа на ултразвуковите модели. Ултразвуковите вибрации трансформират водата и етеричното масло в малки фини частици, генерирайки мъгла от водна пара. Пръскането с ултразвук е равномерно, а ароматът на етерично масло не преминава през агресивно нагряване , така че натуралните му лечебни свойства се запазват.

Ултразвуковите овлажнители са по-модерни устройства, което ги прави по-ефективни. Един ултразвуков овлажнител за стая има редица допълнителни функции, например промяна на режима на захранване, таймер за времето на работа, подсветка, сензор за движение, възможност за дистанционно управление с и опция за възпроизвеждане на музика чрез bluetooth.

Модели с такава функционалност са представени в нашия онлайн магазин. В техния принцип на работа има значителни разлики. Водата се излива в резервоара на дифузора, в който е разположена ултразвуковата мембрана. Поради високата честота на вибрациите, водата се трансформира в най-малките частици студена пара, което прави устройството абсолютно безопасно.

Ултразвуковите освежители за въздух осигуряват контрол на режима на работа. Таймерът ви позволява да зададете необходимото време за работа на устройството и той автоматично ще изключи дифузора след определеното време. Степента на сигурност е по-висока. Студената пара не е опасна, така че уредът може да се използва в детската стая.

Устройството е много по-малко и по-леко от своите парни събратя и може лесно да се мести и обслужва. Стандартният електронен освежител за въздух консумира мощност от не повече от 40 вата. С него парата се разпределя равномерно по цялата площ на стаята, а освен това той има допълнителни функции като осветление (идеален за нощна лампа в детската стая). Пълната липса на шум при дифузерите ги прави подходящи за всяка спалня.