Тенджери под налягане

Тенджера под налягане Royal Pressure 10 литра 36% Разпродадено
Тенджера под налягане Royal Pressure 10 литра

139.00лв. 89.00лв.

Тенджера под налягане Royal Pressure 8 литра 38% Разпродадено
Тенджера под налягане Royal Pressure 8 литра

129.00лв. 80.00лв.

Нашият онлайн ви предлага висококачествени и полезни стоки за дома, сред които е и първокласната ни гама тенджери под налягане от луксозната серия Royal Pressure. Можете да избирате между съдове с различен обем, в зависимост от нуждите на вашето семейство. Тенджерите се предлагат с допълнителен стъклен капак, така че да могат да се използват и като стандартни. Цените, на които ви ги предлагаме са повече от изкушаващи.

Свойства на тенджерата под налягане

Тенджерата под налягане е едно от уникалните творения на човека. Тя е предназначена за бързо приготвяне на храна и не само. Прототипът на този уникален домакински съд се появява за първи път във Франция, изобретен от френския физик Денис Папен още през 1679 г. за обработка на захар.

Това бил херметически затворен съд, в който при нагряване налягането се повишава и следователно кипенето става при по-висока температура, а храната се приготвя по-бързо. В съвременната тенджера под налягане на капака са монтирани вентили за регулиране на работното налягане и изпускане на парата в края на готвенето. Както и резервна клапа и система за заключване и отключване на капака.

Вече няма нужда да чакате с часове, докато съдът изстине, налягането на парата намалее и може да се отвори безопасно. Тенджерата под налягане има много предимства пред конвенционалните методи за готвене, например:

  • Процесът на готвене протича при повишено налягане и температура, поради което времето за готвене се намалява няколко пъти.(Грахът се сварява за 10-15 минути вместо за 60-90 минути);
  • Когато готвите месо, супа или други топли ястия, практически не е необходимо да добавяте вода, тъй като тя не се изпарява.Това значително опростява процеса на готвене;
  • При готвене на силно миришещи храни (например някои видове риба) миризмата почти не се разпространява в помещението;
  • Месото, приготвено в тенджера под налягане, закупена от нас на изгодна цена, става по-крехко. (Пиле по селски или желиран джолан може да се сготви за 25-30 минути вместо за обичайните 2-3 часа);
  • При този метод на готвене в зеленчуците и плодовете се запазва порядък от по-голямо количество витамини и други полезни вещества, както и естественият цвят;
  • Най-важното е, че храната, приготвена под налягане, особено на пара, е най-полезна – усвоява се по-лесно от организма.Вкусният аромат на ястията, приготвени в такъв съд със сигурност ще изненада вас и вашите близки.

Трудно е да се намерят качествени тенджери под налягане с цена като тази на обикновените съдове. По правило херметичната посуда е по-скъпа не само заради добавените регулиращи парата и уплътняващи детайли. Цената се повишава и заради по-високото качество на материалите. Обикновената стомана не би могла да издържи много цикли на готвене под високо налягане и екстремни температури. Дъното на тенджерите от този вид е винаги допълнително удебелено.

Херметическата тенджера – верен помощник в приготвянето на вкусна и здравословна храна

В забързаното време, в което скоростта е едно от най-важните качества, има неща, които изискват внимание и не трябва да се правят прибързано. Едно от тях е готвенето. С помощта на специални кухненски уреди можете да готвите без да бързате, фокусирайки се изцяло върху „тук и сега“, като същевременно получавате бърз и отличен резултат. Всичко това е възможно, ако разполагате с модерна херметическа тенджера.

Тенджерата под налягане е усъвършенстван съд с дебели стени и херметически затварящ се капак, в който храната се готви под високо налягане. Това могат да бъдат супи, месо, риба, гарнитури, яхнии, зърнени закуски, десерти, домашно консервирана храна и т.н. Чудодейният съд може да се справи с всяко ястие, дори със зелеви сармички и зрял фасул.

Просто поставяте продуктите в тенджерата, слагате я на котлона, затваряте плътно капака... и следите времето. Вътре водата започва да кипи и се образува пара, която остава затворена в съда. Парата повишава вътрешното налягане и това от своя страна повишава точката на кипене до 120–121 ° C и дори по-висока. Това е причината ястията в херметически тенджери да се приготвят 3-4 пъти по-бързо.

Друго предимство на този тип съдове е, че готвенето под налягане изисква малко количество течност. В тях дори различни видове храни могат да се приготвят за едно и също време, ако се нарежат на различни по големина парчета.

Правилното използване – ключът към лесното и здравословно готвене

Тенджерите с херметично затваряне са изключително удобни, но за целта трябва да се научите как да боравите правилно с тях. Важен момент е изборът на режим на работа. Месото и сложните ястия могат да се приготвят чрез бързо готвене под високо налягане, а по-деликатните храни (зеленчуци, риба, кус-кус) - да се готвят при по-щадящ режим.

Съвременните херметически тенджери са с по-достъпни цени и абсолютно безопасни. Процесът на готвене няма да започне, докато не подравните правилно капака върху съда. Също така, ако готвенето е в разгара си, няма да можете да отворите капака благодарение на специално заключващо устройство, така че рискът от изгаряне е сведен до нула.

Предпазният клапан, наличен във всяка качествена тенджера под налягане Royal Pressure реагира незабавно на твърде високо налягане и освобождава излишната пара от съда. За готвача това е сигнал, че трябва да намали огъня. Готвенето може да бъде бързо и лесно, стига да разполагате с отличен набор от съдове.