Пълначки за месо

Пълначка за месо 10 литра вертикална 22%
Пълначка за колбаси 2.5kg. вертикална Разпродадено
Пълначка за месо 3 литра вместимост, вертикална Разпродадено
Пълначка за месо 7 литра хоризонтална Разпродадено
Пълначка за месо вертикална 5 литра Разпродадено
Пълначка за месо хоризонтална 4 литра капацитет 31% Разпродадено

От този раздел на онлайн магазин Giga.bg можете да си изберете първокласна пълначка за месо за домашни нужди и за производствени цели. Гамата ни от уреди предлага разнообразие от дизайни, вместимост, принцип на работа и работен капацитет. И въпреки, че продуктите са толкова различни, те имат две абсолютно еднакви характеристики – високо качество и ниска цена.

Структурни особености на машините за колбасопроизводство

Наличието на професионална пълначка за месо е задължително в производствени цехове, механи и ресторанти. Особено в предприятията от сектор месопроизводство, те са ключов компонент на оборудването. Задачата им е да спомогнат за вкарването на различни месни миксове в специална опаковка – т. нар. „черво”.

Пълначките биват два вида – роторни и шнекови. Всеки модел се избира индивидуално в зависимост от обема на работа и вида на произвежданите продукти. Най-важният показател е обема на контейнера, който при нашата гама машини варира от 2.5 до 15 литра. Като метод на задвижване биват, пълначките механични (ръчни) и електрически. Някои електрически модели се задвижват крачно чрез педал. По вид на дизайна се делят на вертикални и хоризонтални.

 Защо във вашия дом трябва да присъства такава машинка?

Кой не обича вкусни наденички и домашни суджуци? Децата ги обожават, но възрастните също ги похапват като основно ястие или мезе. За домакините в много райони на страната е въпрос на чест да почерпят своите гости с домашно произведени луканки и всякакви месни деликатеси, традиционни за съответната географска област.

В същото време все повече хора отказват да консумират колбасите, предлагани в търговската мрежа. Съмнителният състав и големият процент заместители в готовата продукция насърчава потребителите да се снабдят с пълначка за месо, избирайки местата с най-ниски цени. Ние сме един от магазините, предлагащ чудесни оферти на редовите купувачи и на производителите.

Много домакинства приготвят месни деликатеси в домашни условия. Самата дейност не е никак сложна, но процесът по напълване на колбасите е доста досаден и неудобен. Когато тази дейност се извършва с подръчни средства, а не със специално създадените за целта пълначки за месо, резултатът е незадоволителен. Пълнежът се оказва хлабав, което влияе не само на външния вид, но и на вкуса на продукта.

Да закупиш качествена и практична пълначка за колбаси вече не е толкова трудно. Нашият сайт е идеално решение за потребителите от цялата страна. Машината прави работата ви не просто по-бърза и лесна. С нейна помощ месото се разпределя правилно в естествените и изкуствените обвивки, за да се получи мезе, което ще впечатли и най-придирчивите гастрономи.

Гарантираме ви, че вашите домашни наденички и суджуци ще превъзхождат по вкус и качество дори най-скъпия деликатес, предлаган на пазара. Нещо повече, вие ще знаете какво е тяхното съдържание и ще ги сервирате с чиста съвест на своите деца и на хората от вашето обкръжение.

Операцията по създаване на сушени мезета с правилно избраната пълначка за кайма е повече от проста. За да направите правилен избор е необходимо да знаете единствено какво количество наденици ще приготвяте обикновено и колко често ще използвате машината. Отговорът на този въпрос ще ви подскаже кой е моделът с подходящия за целите ви обем на цилиндъра.

На кои характеристики да обърнете внимание при избора на машината?

Пълначките са представени в множество модификации, а това може да обърка новаците в избора на правилния продукт. В следващите редове ще се постараем да ви дадем полезни съвети на какво да обърнете внимание, за да сте сигурни, че закупеният модел няма да ви разочарова. На първо място е важно откъде купувате. Избягвайте случайни търговци, чиито стоки са без документи и със съмнително ниска цена.

Основна характеристика на този тип уреди е методът на задвижване. Тоест, трябва да решите към кой вариант да се насочите – механични или електрически пълначки за месо ви интересуват. Тук решението зависи от количеството месна продукция, която планирате да напълните за един ден. Важно е и колко често ще използвате машината. Ако ви е нужна само през зимния сезон и ще я ползвате еднократно, вземете си ръчно задвижван модел.

Други специфични особености, заслужаващи вашето внимание са:

Материали, използвани за изработка

Материалът е един от важните показатели за качеството на пълначките. Нискокачественият продукт е изработен от тънка ламарина, която понякога дори не е защитена от корозия. Тънките метални листи не са устойчиви на интензивна употреба. Понякога цилиндърът се разглобява още при първото използване.

Качествената пълначка е изработена от неръждаема стомана 304. Този метал е познат още с търговското наименование Инокс. Химическият му състав, механичните свойства, заваряемостта и устойчивостта на корозия / окисляване са много добри, и в същото време е с относително ниска цена. Има отлични свойства при ниска температура  и реагира добре на студена обработка. Стомана 304 се използва за направата на индустриални, търговски и битови съдове и детайли.

Добрата пълначна машина за месо трябва да е механично и влагоустойчива, защото преди и след всяка употреба е необходимо да я почистване. Ръчните модели се мият лесно под течаща вода. Точно тази версия на стоманата е идеално решение за месопълначка. Другият вариант -316 е също приложим в хранително-вкусовата и фармацевтичната индустрия. Тоест, не отделя опасни химикали в хранителния продукт.

Тип на конструкцията – дизайн

Дизайнът е не просто визуален, но и функционален отличителен белег на месопълначките. Той се изразява в посоката на цилиндъра – вертикална или хоризонтална. Както знаем, класическата машина за пълнене на луканки е с хоризонтално разположение на контейнера. Вертикалният дизайн е иновация, която цели да ускори процеса и облекчи физическия труд.

Вертикалното подаване на месото залага на земното притегляне като помощно средство. Пълнежът се отвежда по-лесно и бързо към отвора на уреда под въздействието на собственото му тегло. Електрическите модели са почти винаги с такива дизайни, за да се облекчи електромотора. Добре проектираната конструкция на ръчната хоризонтална машинка за пълнене на суджук обаче също няма да ви затрудни.

Наличие/липса на допълнителни фунии

Когато избирате пълначка за суджук, едва ли планирате да приготвяте единствено суджуци. Със сигурност ще се изкушите да направите и тънки карначета, а защо не и дебели кървавици. За да реализирате моментните си хрумки е добре да имате под ръка приставки с различен диаметър на отвора.

Всички наши месопълначки са окомплектовани с минимум 4 броя фунии с различна широчина на пълнещия връх. Те ви позволяват да създавате разнообразни сушени мезета, така че да угодите на вкуса на всеки член на своето семейство. Когато пълначката се купува с цел професионална употреба, наличието на набор от различни фунии е задължително изискване.

Стабилно закрепване върху работния плот

Всяка машинка трябва да има механизъм за здраво закрепване към работния плот. Независимо дали тя се задвижва с ръка или с електрическа енергия, в процес на работа се извършва силово действие, което би могло да доведе до изместване.

Уредът не бива да се движи, докато пълните колбасите, защото това може да доведе до нараняване, а също и до сериозна повреда на конструкцията при случайно падне от плота. Качествената пълначка за наденици има в основата си механизъм за захващане, проектиран на принципа на менгеме. Широчината на отвора се фиксира спрямо дебелината на масата, което позволява уредът да се използва на различни места.

Защо да изберете нашия магазин за покупката?

Намирането на пълначка за луканки с добро качество не е лесна задача. Изисква се познаване на тези машини, но не по-малко важно е те да се предлагат от легален доставчик. Със сигурност не искате да вложите пари в продукт, който няма да ви послужи за нищо, дори сумата да е минимална.

Нашият онлайн магазин е идеалното място за покупка на машина за пълнене на суджук, защото е достъпен за купувачите в цялата страна. Не е нужно да пътувате до големия град, за да се снабдите с тази толкова полезна вещ. Тя сама ще намери пътя до дома ви, ако изберете да купите от нас. Продуктите ни са с изключително високо качество, а разнообразието от обеми и дизайни ни позволява да отговорим на всяко потребителско търсене.