Кутии за бижута

Кутия за бижута с огледало 25/25/8.5см 32%

Златни, сребърни, от слонова кост или от друг рядък материал – едва ли има жена, която не притежава собствена колекция от накити. Ювелирните изделия нямат равни на себе си по способност да направят визията съвършена и напълно завършена. В този раздел на електронния ни магазин са представени едни от най-красивите кутии за бижута, срещани на родния пазар.

Защо бижутата се нуждаят от специален начин на съхранение?

Само майсторите бижутери и истинските ценители на тяхното изкуство знаят, че ювелирните продукти от благороден метал имат особени изисквания към начина на съхранение. Не всички метали могат да се съхраняват заедно и то оплетени в безразборна купчина. Такъв подход към съхранението е даже абсурден, когато сред изделията има такива, с инкрустирани в тях скъпоценни камъни.

Добрата кутия за бижута има повече от едно и различни по големина отделения. Така накитите се отделят по видове (гривни, пръстени, огърлици, обеци), за да бъде по-лесно намирано нужното украшение. Същевременно интериорът на кутията е облицован с мек кадифен плат, така че да се изключи и най-малката възможност за драскотини и пукнатини по скъпите украшения.

По същия начин изделията тип синджир се предпазват от оплитане. Не се заблуждавайте, че щом сте ги оставили внимателно едно до друго, синджирчетата няма да се оплетат. Те винаги намират начин да го направят, особено ако често местите приспособлението, в което ги държите, например в чекмедже. С една практична луксозна кутия за бижута такова нещо не може да се случи.

Как да изберете идеалния модел за идеалната жена?

Луксозните ни кожени и дървени кутии за бижута са един от класическите варианти за подарък, който можете да поднесете на една жена. Тя може да е вашата съпруга, майка, сестра, приятелка, колежка и дори началник. Колкото и да са различни, жените си приличат по страстта им към аксесоарите. Разумните от тях ги съхраняват съобразно индивидуалните им изисквания.

Ако търсите наистина изискан и качествен продукт, онлайн магазин Giga ще ви го предостави, и то на доста приятна цена. Това, с което ние можем да ви бъдем полезни обаче, са няколко полезни съвета как да откриете перфектната кутия за бижута от нашия магазин за идеалната жена. Следващите редове ще ви помогнат да направите точна селекция и да изберете модела, който ще предизвика фонтан от положителни емоции.

Кои са важните параметри при кутиите за накити и аксесоари?

Основна задача пред всеки, решил да поднесе подаръчна кутия за бижута, е да се увери, че подаръкът му ще бъде желан, харесан и използван. Това е обаче само половината от задачата. Втората половина включва директен избор на модела и тук може би ще срещнете известни затруднения. В тази специална категория има над 20 продукта, всеки от които е истинско произведение на изкуството.

Тогава, от къде да започнете? Следвайте нашите полезни съвети и ще постигнете желания успех. Най-важното е да познавате специфичните характеристики на този тип приспособления, а не просто да поръчате която и да е кутия за бижута, заради ниската ѝ цена. Със специфичните особености на артикулите ще ви запознаем в следващите редове. Ще ви изтъкнем всеки техен плюс и различни възможности, например:

Материал и декорация

Всепризнатият лидер сред материалите днес е естественото дърво, така че няма да сгрешите ако изберете дървена кутия за бижута. Нейното покритие може да е защитено с няколко слоя лак за пиано, което ще му придаде „церемониален“ блясък. Друг вариант е  оцветеното и покрито с матов лак изделие, който подчертава текстурата на дървото. Следващият по популярност материал е естествената кожа.

Гладка или релефна, телешка, говежда, щраусова и дори влечугова кожа се използва за облицовка на някои наистина луксозни кутии за бижута. Предимството на кожата е, че с годините на използване кутиите, те придобиват специфично „винтидж” излъчване. И понеже днес все повече потребители пледират за етично отношение към животните, винаги можете да заложите на модел, облицован с изкуствена кожа.

Функционалност и практичност

Кутията за сребърни и златни накити може да бъде истинско произведение на изкуството, но нейната функционалност в никакъв случай не бива да остава на заден план. Една от важните характеристики е нейният капацитет на съхранение. Той се определя от броя на отделните отделения, джобове и слотове, където удобно да се съхранят всички верижки, пръстени, висулки, гривни, часовници, брошки и други аксесоари.

Ковчежетата могат да имат няколко големи ниши (те са удобни за обемисти накити и такива с мъниста), както и много отделни отделения, разположени на едно, две и дори три нива, или в тайни разтегателни секции. Имайте предвид, че най-малко практични са музикалните модели, които при цялата си ефектност се отличават с малкия си обем и простор. Предназначени са буквално за няколко изделия.

Цветова схема

Цветовата гама е друга характеристика, на която да обърнете специално внимание. Кутиите за бижутерски изделия са пълноценна интериорна декорация, и е важно да се знае при избора на дизайн и цветова схема на продукта. Доста по-лесно е да изберете цвета, ако познавате вкуса на съответната дама и знаете кой е любимият ѝ цвят.

Като правило класическата кутия за бижута, дървена от светло и тъмно естествено дърво или кожа в черни, червени и пясъчни нюанси, е отлично решение за класически и пасторален интериор. За интериори в лек ретро стил моделите , декорирани с порцелан, кристал и сребро са добра опция. А за спалня и личен кабинет, издържани в една цветова схема, е разумно кутията да бъде в същите нюанси.

Ние сме идеалното място за покупка на такъв подаръчен продукт

Нашият онлайн магазин е перфектното място за покупка на всякакви подаръци – имаме дори специална категория, посветена на подаръците за мъже, жени и деца. Тази група лукс изделия е представена в собствен раздел, защото по никакъв начин не бива да остане незабелязана сред множеството други продукти.

Ние сме идеалният вариант за потребителите, търсещи оригинални и уникални кутии за бижута. Гарантираме, че ще останете възхитени от подбора на артикулите и от техните изгодни цени. Удобната възможност да направите бърза и лесна покупка онлайн е само допълнително предимство, от което със сигурност ще се възползвате.