LED и Smart телевизори

Телевизор  Crown 3277T2, 32" 1366x768 HD Ready, 81см 6%
Smart Телевизор 32" Crown 32ME200SL, 1366x768 HD Ready Разпродадено
Smart телевизор Hitachi 32HE2000 Разпродадено
Smart телевизор Hitachi 32HE2000

320.00лв.

Телевизор 40 " Crown 40T21100C, FULL HD Разпродадено
Телевизор 40 " Crown 40T21100C, FULL HD

379.00лв.

Телевизор Crown 32770FWS SMART, 32 inch, Full HD, LED LCD Разпродадено
Телевизор Crown 32A16BG SMART ANDROID Разпродадено
Телевизор Crown 32A16BG SMART ANDROID

279.00лв.

Телевизор Crown 32D19AWS, 1366x768 HD Ready, 32", Android, Smart 7% Разпродадено
Телевизор Crown 32D19AWS, 1366x768 HD Ready, 32", Android, Smart

365.00лв. 339.00лв.

Телевизор Crown 32J1100, 1366x768 HD Ready , 32 inch, 81 см, LED LCD Разпродадено
Телевизор Crown 40MA110S SMART Разпродадено
Телевизор Crown 40MA110S SMART

390.00лв.

Телевизор Crown 40T332 LED LCD Разпродадено
Телевизор Crown 40T332 LED LCD

349.00лв.

Онлайн магазин Giga.bg предлага на редовия български потребител оптимално разнообразие от евтини телевизори. Цените на продуктите ни по никакъв начин не подсказват за по-ниското им качество. Всеки артикул е дело на утвърден производител, произведен по иновативна технология с качествени електронни компоненти. В раздела са представени най-новите технологии в производството на тв екрани, осигуряващи едно несравнимо потребителско изживяване.

Термини, с които трябва да сте запознати

Вероятно си мислите, че в избора на телевизионен приемник няма нищо сложно. Интересуват ви плоскоекранните телевизори 32 инча и избирате модела, чиято цена се вмества в определения от вас бюджет. За някои, пък, най-големият уред с най-модерни функции е приоритет. Когато купувате един от най-важните уреди за дома си обаче, изобилието от характеристики може да ви обърка.

Коя резолюция да изберете - 4K UHD, 8K или Full HD? Нужна ли ви е функцията Smart TV и трябва ли телевизорът да поддържа 3D или HDR. Разбира се, можете да си купите телевизор 32 инча или повече, поддържащ новите технологии, които никога да не използвате. За да направите правилния избор, трябва да сте наясно защо и по каква технология е създаден тв-приемникът.

Нека дешифрираме неразбираемите букви в характеристиките на тази група устройства, за да изберете подходящия за нуждите ви модел, когато попаднете на страхотна разпродажба на телевизори. На първо място ще започнем с отговор на въпроса:

Какво е 4K UHD, 8K, Full HD?

Всъщност това са техническите обозначения за разделителната способност на телевизионния екран. Качеството на картината зависи от тази характеристика. Ако търсите телевизор 40 инча за кухнята, който да работи само за фон, можете да изберете модел със скромна разделителна способност - HD (1280 × 720).

От друга страна, определени марки телевизори 40 инча с Full HD резолюция ще са малко по-скъпи, но качеството на картината ще бъде добро на малък екран. Въпреки това, Full HD продължава да изглежда прилично дори на 50-инчови екрани, тоест 127 см.

Моделите, които поддържат 4K, дават много високо качество и детайлни изображения, но технологията не е оправдана при 32-инча телевизори, чийто екран е по-малък. Можете да оцените такава резолюция само на големи екрани. 4K моделът е подходящ за тези, които обичат контрастен и красив образ и често гледат филми на домашната кино система.

Не толкова отдавна се появиха устройства с 8K резолюция. Освен, че тази резолюция гравитира в областта на фантастиката, този модел телевизори са и с доста високи цени. На обикновения наблюдател ще бъде изключително трудно да открие каквато и да е разлика в изображението на 4K и 8K телевизорите.

Кое отличава OLED, QLED и Nano Cell екраните?

Тези странни думи обозначават технологията, по която е изработен екранът на телевизора. Една от най-разпространените е LCD LED или добре познатите ни дисплеи с течни кристали. Колекцията ни ви дава възможност да закупите доста изгодно 32-инчов телевизор с LED екран, поддържащ AVI, MP3, JPG формати.

Разликата между тази технология и най-новите разработки е нещо, на което си заслужава да обърнем внимание. На OLED и QLED екраните цветовете ще бъдат по-дълбоки и по-наситени, а ъглите на видимост - много по-големи. Тоест, дори когато се гледа отстрани, цветът на екрана няма да бледнее, да дава отблясъци и да губи дълбочина.

Nano Cell е конкурент на OLED технологията. Същността на двете технологии е в най-качественото възпроизвеждане на цветовете. Трудно е да се каже със сигурност коя технология е по-добра. Когато избирате такива серии телевизори промо, просто трябва да се съсредоточите върху чувствата си и да закупите модела, чиято картина е най-комфортна за вашето око.

Защо ни е нужна HDR технологията?

В момента голяма част от телевизорите поддържат HDR. Тази технология помага за подобряване на качеството на изображението, особено на контраста. Екран с поддръжка на HDR ще предава по-добре картината в много тъмни или, обратното, в твърде ярки сцени. Тя ще направи изображението по-реалистично, а цветовете - по-дълбоки и наситени.

Много конзоли за игри и стрийминг услуги поддържат HDR технология. Благодарение на нея можете да гледате филми и телевизионни предавания с по-добро възпроизвеждане на цветове и контраст. HDR прави картината по-комфортна за окото. Ако сравните картина с висока разделителна способност без HDR и средна, но с HDR, последната вероятно ще спечели. Можем да кажем, че в бъдеще тази технология ще става все по-широко разпространена и търсена, затова си струва да потърсите телевизори на промоция, които я поддържат.

Защо телевизорът се нуждае от Wi-Fi и Bluetooth?

Wi-Fi позволява на телевизора да се свързва с Интернет. Това осигурява бърз достъп до стрийминг услуги, онлайн кина и други услуги, които възпроизвеждат видео и музика. Благодарение на Wi -Fi можете бързо да прехвърляте различни файлове - видеоклипове, снимки, музика. Преди време това беше достъпно само чрез HDMI кабел. Тази технология обаче е актуална и днес.

Съвременните смарт телевизори с Wi-Fi могат да бъдат интегрирани в Smart home система, тоест да се управляват чрез глас или чрез приложение на смартфон. За тези, които не обичат да стават за дистанционното управление или искат да използват телевизора, за да гледат филми от интернет, Wi-Fi определено ще бъде полезен.

За да гледате любимите си телевизионни предавания или спортни програми, както и да играете игри, без да пречите на никого със силни звуци, можете да носите слушалки. По-добре е да използвате слушалки, които работят чрез Bluetooth връзка, за да избегнете кабелите, които постоянно се оплитат в краката ви.

Съвременните телевизори с интернет са оборудвани с такъв предавател. Повечето дистанционни управления също работят чрез Bluetooth и е по-удобно да свържете звуковата лента чрез Bluetooth, отколкото чрез кабел.

Колко HDMI конектора са ви необходими и какво е индекс на честота на опресняване?

На първият въпрос: колко HDMI конектора са ви необходими, отговорът зависи от това колко устройства искате да свържете със закупения от нас телевизор 32-инча на супер ниска цена? С помощта на HDMI конектор можете да свържете медия плейър, игрална конзола, приставка, AV приемник и др.

На втория въпрос ще отговорим, че честотата на опресняване е отговорна за качеството на картината, особено при показване на бързо движещи се обекти. Най-оптималният честотен индекс за човешкото око е 120 Hz. Всичко по-ниско от този показател не гарантира висококачествено изображение. По-високият индекс, пък е малко безполезен, защото окото ни просто не може да улови разликата.

Толкова ли е важна големината на екрана?

Големият диагонал със сигурност е страхотен избор, за онези, за които нашите евтини телевизори 32 инча са прекалено малки. За целта обаче трябва да сте сигурни, че имате място, където можете да поставите телевизора. Има едно просто правило при избора на диагонал: разстоянието до монитора при гледане трябва да бъде приблизително 3-4 пъти диагонала на телевизора.

Оказва се, че ако намерите 70-инчов телевизор на промоция, диванът ще трябва да бъде поставен на около 5-6 метра от него. Големият диагонал не винаги е гаранция за комфортно гледане. Трябва да изберете телевизора, така че да е оптимален за размера на стаята, където ще го поставите.

Ръководство за правилен избор

Максимата, че старият приятел е по-добър от двама нови категорично не важи за телевизорите. Може би е време да изпратите стария си верен приятел на заслужена и почивка и да се сприятелите с нов, по-модерен телевизионен приемник. Привлечени от фантастичната ни промоция на телевизори, може би ще пожелаете да закупите нов, високотехнологичен модел.

В следващите редове ще ви дадем полезни насоки за правилен избор на уреда, който вероятно ще гледате ежедневно, и едва ли ще ви изненадаме, като започнем от размера на екрана. Това е един от случаите, когато размерът действително има значение. Ентусиазирани от нашите евтини смарт телевизори, е разумно да помислите как ще използвате телевизора и в кое помещение ще го поставите?

Изборът на подходящ диагонал е доста лесен. На първо място, преценете бюджета за покупката и площта на стаята, където ще поставите новата придобивка. Общото правило е да не пестите пари, а да вземете по-голям модел, вместо 40-инчов телевизор, стига пространството да позволява. Днес 60-инчов модел може да ви се стори голям, но утре ще разберете, че именно с него можете да изпитате истинско зрителско удоволствие.

Като магазин, предлагащ най-евтини смарт телевизори, ние можем да ви снабдим с тв-устройства, подходящи за всяка стая във вашия дом. Все пак телевизия се гледа не само в хола и всекидневната, но и в кухнята, спалнята, детската стая и т.н. Избирайте големината на монитора спрямо формулата, която посочихме по-горе.

Резолюцията на екрана

В този случай изборът е малко по-сложен. Колкото по-голям е екранът, толкова повече пиксели трябва да има в изображението. Следвайте това златно правило, ако не искате да съзерцавате размазана картина. В търговската мрежа текат страхотни промоции на телевизори 8K, създадени да удивляват. Никъде другаде няма да видите такава изумително ясна и реалистична картина, създадена специално за любителите на домашното кино.

Най-добре е да гледате родно съдържание, заснето в 8K формат на такъв екран, но за момента телевизиите почти не го предлагат. За разлика от по-непретенциозните LED телевизори, 8К устройствата, са в състояние да интерполират изображението, като го регулират до възможно най-високата разделителна способност.

Ultra HD резолюцията също е добър избор за тези, които все още не са готови да се пренесат в бъдещето. В достъпните Crown телевизори обикновено са налични мащабиране до 3 840 x 2 160 пиксела, HDR поддръжка и намаляване на шума. Full HD резолюцията вече не е толкова често срещана, както преди няколко години, но все пак е твърде рано да бъде отхвърлена.

 Добрата четливост е гарантирана дори при 50-инчовите диагонали. HD-Ready резолюцията вече се среща само при по-компактните кухненски 32- 40-инчови телевизори., тоест в бюджетните модели с малък диагонал. В този случай такава резолюция изглежда уместно - както яснотата на ефирната картина е добра, така и цената.

Избор на технология на екрана

Сигурни сме, че преди всичко гледате диагонала и разделителната способност, избирайки между широка гама телевизори на ниски цени. Но дойдоха времената, когато си струва да се разгледа не само броят на пикселите на инч, но и такива параметри като QLED или Nanocell.

Нека разгледаме наличните технологии:

  • Crystal UHD - една от най-модерните разработки. Благодарение на неорганичните наночастици и контрола на цветната температура ще видите реалистично изображение с чисти цветове, включително зелено, червено и черно;
  • Nanocell - подобна технология, но на различна марка. И тук наночастиците се използват за абсорбиране на излишните цветни вълни и чисто възпроизвеждане на нюансите;
  • QuantumDot – използва се в QLED TV. Тя се основава на метални квантови точки в светлинен филтър. Те излъчват бяла светлина, така че цветопредаването остава естествено дори при висока яркост;
  • OLED е матрица, състояща се от отделни светодиоди, всеки от които излъчва светлина самостоятелно. В резултат на това OLED панелът постига отличен контраст с дълбоко черно;
  • И накрая, LCD дисплеите със светодиодна подсветка (LCD LED) - те са тънки, енергийно ефективни и със сравнително добро качество на изображението. Но под ъгъл картината може да се изкриви, а в допълнение максималният контраст на LCD панелите е доста ограничен. Основният плюс на LCD LED телевизори Краун е ниската цена.

Smart TV – кои са техните предимства?

Конвенционалните телевизори 40 инча привличат с атрактивните си цени, но интелигентните функции са нещо, което те не притежават. Те са свързани към външни източници за показване на картина или могат самостоятелно да възпроизвеждат видео файлове от USB устройства.

Умните ни смарт телевизори 32 инча предлагат много по-широки възможности: достъп до интернет за гледане на онлайн кина, достъп до информационни и развлекателни услуги, игри и много други.

Също така много smart телевизори ви позволяват лесно да прехвърляте снимки и видеоклипове от мобилни устройства на големия екран, което е изключително удобно, когато повече хора трябва да ги видят. Тъй като дори бюджетните модели често са оборудвани с функция Smart TV, има смисъл да обърнете внимание на интелигентните устройства, за да не се ограничавате в нищо.

Умните тв-устройства се управляват от различни операционни системи. Трите най-популярни днес са Tizen, webOS и Android. Основната им цел е да направят управлението възможно най-удобно за потребителя, плюс достъп до голям избор от софтуерни решения. WebOS е инсталиран на телевизорите LG.

Като цяло той е подобен на Tizen по функционалност, но различен по дизайн. Познатият ни Android управлява умните модели на Sony и Philips. Тази операционна система има повече функции (приложения, игри – каквито имат смартфоните) от предишните две, но не е особено удобна за телевизори с вграден интернет.

HDR технология

Високият динамичен диапазон е отговорен за предаването на информация за яркостта и цветовете, присъствайки във всеки пиксел от изображението. Ако мразите да се взирате в екрана, опитвайки се да разберете какво се случва в тъмен кадър, или осъзнавате, че детайлите на картината се губят в светлите сцени, тогава определено трябва да разгледате телевизорите с HDR.

Друга причина е разширената цветова гама и висока яркост на изображението, което не е налично при моделите без такава функция. Имайте предвид също, че повечето филми, телевизионни предавания и игри вече се пускат във HDR формат. Следователно можете да се насладите напълно на съвременното съдържание само със съответното устройство.

Функция TimeShift

Понякога, когато гледате филм или телевизионно предаване, можете да се разсеете от най-неочакваните неща. Някой ще се обади в неподходящото време, баницата във фурната ще напомни за себе си със специфичната миризма на изгоряло, никога не знаете какво може да се случи. И когато се върнете към екрана, главният злодей вече е победен или най-интересният новинарски блок е приключил.

Тогава би било чудесно да можете да направите пауза. Е, можете, като използвате времевата смяна. Именно така се превежда името на функцията TimeShift в телевизорите – промяна на времето. Цифровото излъчване просто се записва във вътрешната памет на устройството и можете да продължите да гледате откъде сте спрели. Купувайки смарт телевизор 32 инча, проверете дали има такава функция.

И в заключение ще ви напомним, че можете да оборудвате своя нов телевизор Краун с допълнителна тв-система. Тя може да бъде: домашно кино, саунд бар, Blu-Ray плеър, игрова приставка, медия стриймер, комплект за спътникова телевизия и т.н.