Комплекти тенджери

Комплект тенджери Vivaldi 9 части, син хамелеон Разпродадено

Изборът на комплект тенджери трябва да се направи максимално внимателно и отговорно. Все пак, съдовете, в които ще приготвяте храната за своето семейство, трябва да бъдат с отлично качество и напълно безопасни. В този раздел ще откриете висококачествени сетове с различен брой компоненти – тенджери и тигани. Общото между всички комплекти от серията Vivaldi е гранитното покритие вътре в съда.

Особености на съдовете с гранитно покритие

Съдовете с гранитно покритие се появиха на масовия пазар не много отдавна, но за краткия период на своето съществуване те стават все по-популярни. Според експерти в тази индустрия търсенето им ще продължи да расте и в бъдеще. За да разсеем вашите колебания относно покупката на гранитни тенджери комплект, ще разгледаме защо са толкова привлекателни, какви са техните характеристики, плюсове и минуси и доколко са безопасни за здравето.

Посудата с гранитно покритие принадлежи към категорията незалепващи съдове, по чиито дъно и стени храната не залепва. Това е изключително важно при тиганите, особено ако в тях се готви с малко количество или без никаква мазнина. Кое е особеното на покритието от гранит? Характерно за гранитните съдове е наличието на микрочастици от камък, в случая гранит.

Какво дават на съда добавените каменни стърготини? Те подобряват незалепващите свойства и здравината на луксозните комплекти тенджери. Всяка марка нанася покритие по своя собствена технология, но едно нещо е общоприето в този процес - колкото повече слоеве, толкова по-качествен и по-издръжлив е съдът.

Основата на съдовете най-често се изработва от алуминиева сплав, по-рядко от стомана, и още по-рядко от камък – талкохлорит, естествен гранит или мрамор. Алуминиевите съдове се изработват чрез щамповане или отливане. От начина на производство зависи технологията на покритието.

Най-разпространени са съдовете от алуминий, като няколко тенджери комплект могат да бъдат с по-ниски цени ако са изработени по метода на щамповане. В същото време най-оптимално съотношение цена-качество имаме при съдовете, получени чрез отливка. Готвенето в съд с каменно покритие е истинско удоволствие, а почистването му е невероятно лесно – много по-лесно, отколкото при продуктите, покрити с тефлон.

За какви котлони са подходящи съдовете с гранитно покритие?

Купувайки комплект тенджери, чиито цени в никакъв случай не са символични, много домакини си задават въпроса: подходящи ли са те за котлоните в дома ми? Факт е, че различните видове битови уреди са по-съвместими с някои материали, отколкото с други. Някои покрития реагират добре на топлината, излъчвана от даден вид нагревател, докато при други тя не се разпределя равномерно по дъното на съда.

Добрата новина е, че керамичната посуда може да се използва за готвене върху всеки тип котлон: газов, със спираловиден нагревател, халогенен, индукционен, стъклокерамичен и т.н. Това е доста солиден плюс на нашите продукти, които определено не можем да определим като евтини комплекти тенджери. Влагайки сериозна сума пари в такъв сет, можете да бъдете сигурни, че извличате максимума от своята инвестиция.

Все пак при готвене в съдовете с гранитно покритие, трябва да вземете предвид някои изисквания. Така например, за индукционните котлони е добре да изберете отляти съдове с дебело дъно (6-8 mm) и гладък феромагнитен диск в основата.

За стъклокерамиката е важно тенджерите да са с гладко, равно дъно, за предпочитане без гравировка, тъмни на цвят, матови. Тъмният матов цвят също е важен за електрическите печки, тъй като той осигурява максимално усвояване на топлината.

Плюсове на съдовете с каменно покритие

В света все още не съществува идеално незалепващо покритие, което означава, че всеки вид съдове има своите предимства и недостатъци. Нека все пак да разгледаме положителните аспекти на комплектите, които предлагаме. Така ще дадем обяснение защо толкова много хора ги купуват, въпреки доста високата им цена.

Сред плюсовете на комплект тенджери с незалепващо покритие от гранит можем да посочим:

  • Разнообразие от размери и форми.На пазара са представени модели с диаметър от 18 до 34 см. Тоест можете лесно да изберете опция за нуждите на всяко домакинство, съобразени също с размера на котлоните;
  • Висока топлопроводимост.Повечето тигани и тенджери с гранитно покритие са изработени от алуминий, известен с добрата си топлопроводимост.Това обикновено са продукти с двойно или удебелено дъно, като каменното полимерно покритие също допринася за бързото равномерно нагряване на съдовете дори при ниска температура;
  • Незалепващо покритие.Всички купувачи без изключение са доволни от качеството на своите тенджери комплекти и тигани с гранитното покритие, защото гранитът позволява готвене с малко или никаква мазнина. В същото време храната не загаря, а буквално се плъзга по повърхността на съда;
  • Процесът на готвене се ускорява.Тъй като съдовете се нагряват бързо и равномерно, времето за готвене се съкращава.Същевременно самият процес е удоволствие. Тъй като храната не загаря, не е необходимо непрекъснато да бъркате ястията, които готвите;
  • Запазване на свойствата на продуктите.Благодарение на високата топлопроводимост се намалява времето, необходимо за топлинна обработка, което означава, че в готовите ястия се запазват повече витамини и микроелементи.Пърженето без олио също е безспорен плюс.Нашите луксозни комплекти тенджери изстиват бавно, така че ястието в тях може да къкри и след сваляне от котлона.

Освен, че са дълготрайни и надеждни, нашите комплекти тенджери с изгодни цени са и екологично чисто решение. Покритието им представлява поетапно нанесен композитен слой от гранитни стърготини с полимери. В състава на покритието не влизат флуорополимери, следователно при нагряване не се отделят опасни за здравето химични съединения.

За разлика от тефлона, гранитът не се отделя от дъното на съда под въздействие на високите температури, дори при наличието на пукнатини. Следователно никакви частици не попадат в храната. В същото време не можем да не отчетем високата естетика на гранитната посуда. За всяка домакиня това съвсем не е маловажен въпрос. Единствен минус на гранитния комплект тенджери са по-високите цени спрямо други, по-нискокачествени материали.