3D декоративни панели за стена

3D декоративен панел, 250х19.5см, WPC1 36%
3D декоративен панел, 250х19.5см, WPC1

33.00лв. 21.00лв.

Какъв довършителен материал да изберете за стените в новия си дом? Как да освежите интериора без да правите скъпи, сложни и „мръсни” ремонти? Възможно ли е да създадете уникален стил в своето жилище с минимум средства и за максимално кратък период от време? Отговорът на всички тези въпроси е един: декоративни панели за стена, които можете да закупите изгодно от нашия онлайн магазин.

Кога ще ви се наложи да посетите тази категория в нашия магазин?

Непосредствено преди довършване на стените в едно ново жилище или преди ремонт, възникват редица въпроси относно стенното покритие. Изборът на декоративния или основен стенен материал трябва да се направи на съвсем ранен етап, за да се извърши правилна подготовка на основата.

Все повече хора избират декоративни панели за стени, вместо обичайните мазилки или тапети. Тези покрития имат множество предимства, обхващащи не само въпроса за естетическата стойност на облицовката, но и нейните практични аспекти. До този раздел в нашия онлайн магазин ще ви доведе желанието да опитате нов материал, способен да промени напълно облика на дома ви и да го направи по-приятно място за живеене.

Тук ще се опитаме да ви запознаем с най-новите разработки за панелно покритие на стените. Разглеждайки различните видове 3D панели за стена, които предлагаме, ще установите, че ремонтът на вашето жилище не е нужно да бъде сложен и скъп. Още повече, плоскостите, включени в каталога ни, са предназначени основно за декорация, тоест, не се използват за облицоване на всички стени в помещенията, а служат за създаване на стилен акцент.

Факт е, че днес на пазара се предлага невероятно разнообразие от декоративни плоскости, за каквито не можехме дори да мечтаем преди около 10 години. Те са предназначени за довършване не само на стените, но и на таваните. В каталога ни ще откриете няколко типа покрития с триизмерен ефект, които се различават не само чисто визуално, но и по отношение на материалите, от които са направени.

Как трябва да изберете декоративното покритие?

Планирайки реновиране или довършване на новопостроеното си жилище, вие със сигурност ще бъдете изправени пред въпроса за стенното покритие. И ако преди 15 години изборът на материали беше ограничен, то днес имаме изключително богато разнообразие от решения и материали. Една от десетките възможности са декоративните 3Д панели за стена.

Те са лесни за инсталиране, продават се в богат избор от цветове и текстури, създадени са на базата на изкуствени и естествени суровини. Как да изберем 3D панели за стени, от какъв материал могат да бъдат направени и кои са предимствата на различните панелни покрития? На тези и други свързани въпроси ще отговорим в следващите редове.

Много често в процес на ремонта се използват различни пана за декорация на стените. Въпреки това, когато избират, мнозина от купувачите се ръководят единствено от цената, пренебрегвайки много важни технически характеристики. Някои специфики определят не само живота на материала, но и ефектът, който той може да има върху човешкото здраве.

Видове декоративни плоскости

Към настоящия момент съществуват няколко вида модификации на стенния панел, сред които ще открием и релефните 3Д панели за стени. Различните видове се различават по своите технически характеристики. Всеки конкретен тип се избира въз основа на особеностите на помещенията и има специфични предимства.

Естествено, изборът на панелите за вътрешна декорация ще определи преди всичко интериорния стил на помещението и на самото жилище. Стенните пана често са вид декоративен материал, но има продукти, които са структурни елементи. Те също се използват на закрито, но основната им задача е да помогнат при изграждането на прегради и стени.

Към днешна дата декоративни стенни панели се произвеждат в три основни модификации, които се различават по размер, форма, структура и метод на монтаж. Изборът на един или друг вид стенни плоскости носи определени предимства при изграждането на интериора. Крайният вид на стените зависи от това какъв вид пано ще се използва.

В търговската мрежа, както и в нашия магазин, се предлагат следните видове стенни панели:

Релефни профили за стена и таван

Този тип декоративна плоскост се предлага под формата на профил, чиито размери варират от дължина 240 до 370см, ширина от 12,5 до 30 см и дебелина 8 - 12 мм. При нас панелите от въпросния вид са с дължина 290см и 17см ширина. Дебелината на профила е 18мм. Поради своя размер ламелните пана са най-популярни в случаите, когато е необходимо да се облицова стена с малка площ или зона с голям брой ъгли.

За монтаж на WPC декоративни панели се използват специален вид полиуретанови лепила, но понякога е необходимо създаването на носеща рамка от метал или дърво. За свързване на панелите помежду им, те имат издатина и жлеб или само жлебове. Във втория случай се използват разделители, които свързват двата панела един с друг. При тази опция за свързване между панелите се оставя малка празнина.

Материалите, от които най-често се изработват панелите с релеф включват: МДФ, фазер, ПДЧ и рециклируем полистирол (WPC - Wood-plastic composite). Освен самите плоскости се произвеждат също различни съединителни детайли: ъгли, первази, крайни профили и др. Монтажът обикновено се извършва с вертикално разположение на релефа, но е напълно възможно шарката да се разположи и хоризонтално.

Листови панели

Сред основните видове 3D декоративни стенни панели, листовите се отличават с най-значителна големина. Произвеждат се с размери 1,22х2,44м и дебелина 6мм от импрегниран със смола фибран или PVC.Работната повърхност на листовия панел представлява многослойна структура с отпечатан принт или имитация на плочки, дърво и камък.

Листовите 3D панели се монтират със специално лепило, а шевовете между тях могат да бъдат скрити с помощта на планки. Основното предимство на листовото пано е възможността за покриване на големи площи за възможно най-кратко време. Покритието е удароустойчиво, а боята издържа на всякакви атмосферни влияния и UV лъчи. Изработва се от PVC и калциев прах

Особено внимание трябва да се обърне на факта, че в допълнение към декоративните листови пана, има и конструктивни стенни покрития, от които се изграждат вътрешни стени и прегради. Това може да бъде стенен панел PS, изработен от различни бетони, както и сандвич панели. Ако горните видове са декоративни, то сандвич панелите са по същество готови стени с паро- и влагоизолация отвътре.

Листовите 3D стенни панели, както подсказва тяхното наименование, се предлагат под формата на листа. Размерът им е: 122 х 244 см, с дебелина 0,6 см. Изработват се от PVC или фазер, който е предварително импрегниран с различни смоли.

Този продукт има многопластова структура. На лицевата повърхност се нанася щампа, имитация на естествен материал (дърво, мрамор, камък). За монтажа се използва лепило. Те са много удобни, защото ви позволяват да работите бързо върху голяма площ.

Декоративни плочи

За разлика от релефните профили, плочите се изработват под формата на квадрат със страни от 30 см до 98 см. Квадратните 3Д стенни панели се закрепват към повърхността на стената предимно с лепило, а при наличието на дървена основа, могат да се фиксират и с мебелен телбод.

Панелите с квадратна форма се предлагат в два стандартни размера и с тях можете да реализирате лесно най-дръзките дизайнерски идеи. Чрез правилното комбиниране на плочите е възможно да се оформят различни фигури и релефи. Независимо дали се използва лепило или телбод, при свързването им се използва заключващ метод. Използваните за изработката им материали са MDF, ПДЧ, PVC.

Предимства и недостатъци на панелите

Решавайки да покриете една, няколко или всички стени в дадено помещение с 3Д панели, ще останете очаровани преди всичко от достъпната им цена. Не бива обаче да пренебрегвате дългия списък с техните предимства. В този случай съвсем не става дума за компромисите, които правим при обзавеждане на дома с идеята да спестим пари.

Плюсовете на панелите с декоративно предназначение включват:

  • Дълъг експлоатационен живот. Ако спазвате правилата за тяхното инсталиране и поддръжка, тогава панелите могат да се окажат буквално "вечни". Най-често те се подменят с друг материал поради желание за обновяване на интериора;
  • Лесна поддръжка. Няма специален набор от действия, които трябва да се извършат, за да се запази оригиналният вид на паната.Те практически не реагират с химикали.Но тук е много важно да изберете висококачествен материал;
  • Безопасност. Качественият декоративен панел за стена е екологично чист продукт. Плоскостите не съдържат опасни за здравето вещества, поради което могат да се използват дори в медицински заведения и образователни институции. Особено ценни са продуктите, направени на базата на дървесни влакна;
  • Лесен монтаж. Цялата операция по монтиране на 3Д декоративни стенни панели се извършва на ръка, но задачата не изисква особени умения и специални инструменти. За плоскостите, които се монтират чрез лепило, ще ви е нужен само ръчен пистолет.

Към списъка с предимства на панелите за декорация на стени можем да добавим също разнообразието от текстури, цветове и принтове. Мечтаете за мраморна облицовка, която съвсем не е по джоба ви? Няма проблем, при нас ще намерите първокласни 3D панели за стена на изгодни цени, които отлично имитират този скъп и ценен камък.

Друг безспорен плюс на тези стенни покрития е универсалното им приложение. Различните варианти могат да се инсталират във всеки вид жилищно помещение, включително в банята. Това важи с пълна сила за PVC продуктите, които притежават пълна влагоустойчивост. Те не само ще защитят стените от разрушение вследствие на влагата, но и ще ги изолират срещу ниските температури отвън.

Съвременните 3Д панели за стена са с умерена цена и изпълняват перфектно ролята на допълнителна звукова и топлоизолация, което ги прави незаменими в много ситуации. С тях ще повишите енергийната ефективност на дома си, намалявайки разходите за отопление през зимата и климатизация през лятото. Същевременно ще ограничите външния шум, радвайки се на здрав и спокоен сън.

3D панели за стена могат да се закупят на много добра цена, а ако вземете предвид тяхната издръжливост и дълготрайност, то разходите по ремонта стават минимални. Факт е, че това е най-лесният, бърз и евтин начин да реновирате стените и да скриете някои дефекти, за които все не ви остават време и средства.

Какви недостатъците могат да имат стенните пана?

Списъкът с предимства на панелната стенна декорация е наистина впечатляващ, но тя без съмнение има и някои недостатъци. В повечето случаи те са свързани с прословутия човешки фактор. Какви грешки допускат потребителите при избора на стенно покритие, което води до разочарования? Те могат да бъдат няколко:

Материал на стенното покритие: Не е тайна, че материалите, използвани в интериорната декорация, влияят пряко на атмосферата в жилището. При производството 3Д панели за стена се използват голям брой различни суровини, започвайки от обикновено дърво и завършвайки със стъкло и пластмаса. Най-често имаме комбинация от няколко материала, но можете да намерите продукти, произведение само от един, например дърво, PVC или полистирол.

Неправилния избор на материала спрямо предназначението на помещението категорично може да причини дискомфорт у обитателите и преждевременно повреждане на покритието. Някои материали са предназначени изцяло за сухи помещения, поради което могат да се разрушат от влагата в кухнята и банята и не могат да се мият.

Неправилна инсталация: Монтажът на стенни декоративни панели е изключително лесен, но въпреки това има редица технологични процеси, които трябва да се следват стриктно. В противен случай няма да получите ефекта, който сте виждали в представите си и много скоро ще се наложи да направите „ремонт на ремонта”.

Имайте предвид, че стените в много от българските жилища са криви. Ако положите панелите, без да се съобразите с този фактор, може да се окажете с недобре изглеждаща стена, което ще ви дразни ежедневно. Съществува и риск от отлепяне на 3Д стенен панел, ако при монтажа са използвани нискокачествени и неподходящи лепила.

От какви материали се изработват панелите, които предлагаме?

Както вече споменахме, правилният избор на материала играе ключова роля за потребителското задоволство от закупения 3D стенен панел. В каталога ни са представени два вида покрития, чиято структура е доста различна. Едните са изработени на базата на ПВЦ, а другите са на основата на полистирол и по точно неговата модификация WPC.

Можете да различите двата типа 3D декоративни панели дори без да сте експерт. Покритията от поливинилхлорид са гладки, а тези от WPC – с ясно забележим релеф. И двата варианта имат невероятен триизмерен ефект, което им позволява да придатат дълбочина и разчупеност на всеки интериор. Материалите от двата типа са влагоустойчиви, не подлежат на гниене и не отделят токсични емисии в помещенията.

Какво трябва да знаете за WPC плоскостите?

Дървесно-пластмасовите композити (WPC) са композитни материали, изработени от дървесни влакна/дървесно брашно и термопластмаси като полиетилен (PE), полипропилен (PP), поливинилхлорид (PVC) или полимлечна киселина (PLA). В допълнение към дървесни влакна и пластмаса, WPC могат да съдържат и други лигноцелулозни и/или неорганични пълнители.

WPC са подмножество от по-голяма категория материали, наречени пластмасови композитни материали от естествени влакна (NFPC). Те може да не съдържат пълнители от целулозни влакна, а фъстъчени люспи, люспи от кафе, бамбук, слама, дигестат и др. От този синтетичен материал се изработват релефните ни стенни панели за хол, притежаващи отлични топло и звукоизолационни свойства.

Химическите добавки осигуряват интегриране на полимер и дървесно брашно (на прах), като същевременно улесняват оптималните условия на обработка. Материалът, използван за производството на отлична гама 3D панели е с много по-ниска цена от тази на естествения дървен материал. Той е също рециклируем, така че замърсяването на околната среда след края на експлоатация е изключено.

WPC е наричан още композитна дървесина. Макар и с по-кратка история в сравнение с естествената дървесина, материалът вече се радва на широк спектър от приложения. Най-широко разпространена е употребата на WPC в Северна Америка, където служи за изграждане на външни декинг подове, но се използва и за направата на парапети, огради, дървени елементи за озеленяване, облицовки и сайдинг, паркови пейки, корнизи и др.

Особеното при материала, използван за производство на 3Д стенен панел, е наличето на защитен горен слой от PVC. Виниловото покритие защитава материала от вредните въздействия на влагата и температурните колебания. Панелът от този вид е също удароустойчив и устойчив на химикали. Почистването на декорацията не представлява проблем.

PVC пана – подходящи за баня и кухня

Използването на пластмасови 3D декоративни панели за стена се явява отлична нискобюджетна алтернатива на всички познати до момента довършителни материали – облицовъчни и мазилки. Независимо дали ще използвате плоскости, които имитират плочки или модул, изглеждащ като монолитен мраморен блок, резултатът ще бъде еднакво добър.

Панелите, изработени от PVC могат да се използват за облицовка на тавани и стени. Те са устойчиви на влага, така че са най-подходящи за помещения, в които има повишено ниво на влажност: бани, душове, басейни и т.н. Многослойната им структура ги прави също устойчиви на резки температурни промени и удар.

Пластмасата е единственият материал, който няма да се повреди при директен контакт с вода. Всички останали стенни покрития са повече или по-малко устойчиви на влага, така че това трябва да се вземе предвид при избора на материал за довършване на баня. Успехът на съвременните стенни 3D панели за баня се крие в рентабилността и скоростта на работа с този материал.

Панелите се съединяват един с друг без особени усилия и без да е необходима предварителна подготовка на повърхността. Паното има много напречни прегради, което гарантира здравината на крайното покритие. PVC панелите са в състояние да скрият всякакви нередности, като същевременно придават на повърхността желания декор.

Кухите канали в пластмасовите стенни панели за вътрешна декорация са чудесно решение за скриване на електрически кабели. Тази облицовка е покрита със специален лак, който допълнително я предпазва от механични повреди и ултравиолетово лъчение. Всеки пластмасов панел се състои от изолирани клетки, което му придава звукоизолиращи свойства.

Пластмасовите декоративни 3Д панели за стени се отличават с добри топлоизолационни качества, а също така са незапалими и самозагасващи. При закрепване те се монтират плътно, което придава на цялост и завършеност на декора. По желание при монтажа могат да се използват разделители, а в последствие кухините да се фугират.

Декоративни панели за стена 3D се предлагат на много разумни цени, като в същото време качеството на продуктите е доста високо. Съотношението качество –цена е причината тези стенни облицовки да изместват постепенно традиционните керамични плочки като облицовъчен материал за бани и кухни.

Какви лепила са ви нужни за залепване на паната?

Монтажът на декоративни панели за кухня и спалня се извършва с помощта на полиуретанови лепила. Те осигуряват чист и сравнително бърз метод на инсталиране с изключително висока якост на свързване на декорацията към основата. Струва си да се запознаете с особеностите на този тип адхезивен материал, за да не допускате грешка да използвате друг (неподходящ) вид лепило.

Първо трябва да уточним, че полиуретанът (накратко PU или PUR), не е продукт с фиксирана формула. Това е набор от химикали - полимер, съставен от органични верижни единици, свързани с уретанови или карбаматни единици. Повечето полиуретани са термореактивни полимери и не се топят при нагряване, налични са и термопластични полиуретани.

Полиуретановите полимери се образуват чрез реакцията на изоцианат и полиол. Използваните изоцианати и полиоли обикновено съдържат две или повече функционални групи на молекула. Какъвто и да е видът им, полиуретаните имат една обща характеристика - лепят страхотно.

Полиуретановите лепила са безупречни при лепене на 3d панели за таван. Те ще работят върху почти всички обичайни материали, порести и гладки. Могат да залепват метали, дърво, каучук, вулканизирана епоксидна смола, кожа, керемиди и стъкло, пластмаса, бетон и тухли, списъкът може да продължи.

Ако ви остане лепило от монтажа на панели за стени с 3d ефект, не го използвайте за залепване на полипропилен, полиетилен или вещества като тефлон, силикон, восък или мазни повърхности. Лепилото на полиуретанова основа може да бъде твърдо и относително твърдо, както и да остане пластично и еластично.

Повечето полиуретанови лепила са здрави, когато се втвърдят, но не са чупливи. Могат да се шлифоват и режат. Работят върху повечето повърхности и могат да залепват различни материали. Успешно свързват непорести материали като метал и камък и залепват здраво декоративни стенни панели – предлагат се на достъпни цени.

Защо да закупите стенна облицовка от нашия магазин?

Днес е възможно да закупите висококачествени 3d декоративни стенни панели на изгодни цени от почти всеки магазин за строителни материали. Ние обаче ви съветваме да поръчате нужното ви количество при нас. Защо сме по-добрият избор на място за покупка? Защото ви позволяваме да пазарувате без да напускате дома или работното си място.

Изборът на декоративни панели за стена с атрактивна цена при нас е повече от отличен. В каталога ни ще откриете страхотно разнообразие от шарки, цветове и текстури. Продуктите ни представят най-актуалните видове декори, така че ако искате да бъдете в крак с модата в интериорния дизайн – ние сме вашият доставчик на стенна облицовка. В допълнение предлагаме коректно обслужване и бърза доставка.