3D декоративни wpc панели за тавани и стени, 290 х 4см, WPC4

3D декоративни wpc панели за тавани и стени, 290 х 4см, WPC4

Модел: ta262
Партиден номер: WPC4
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
 • 10.00лв.

 • Бърза доставка
 • Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване
 • Декоративни панели за таван и стени
 • Материал: WPC
 • Размер на профила: 290 х 4 х 2.5см
 • Панелите се поставят върху метални релси с дължина 3 метра
 • На всяка релса могат да се поставят до 36 бр панели
 • Цена за 1 бр лелса: 6 лв

Декоративните wpc панели са модерно и стилно решение за декориране на тавани и стени. Освен декоративна функция, този материал има и практично приложение в интериорния дизайн на жилища, офиси, магазини и ресторанти. Материалът защитава мазилките от влага и замърсяване, подобрява акустиката и може да послужи за намаляване височината на твърде висок таван. Цената, която ви предлагаме, е за един брой релса с размер 290 х 4 х 2,5см – дължина, ширина, дебелина.

Какво представлява таванният WPC панел?

WPC панелите са популярен материал, използван за облицовка и декорация на стени и тавани както в жилищното, така и в търговското строителство. Наименованието им е абревиатура, зад която стои терминът „Wood Plastic Composite” (дървесно-пластичен композит). Тоест, материалът представлява смес от дървесни влакна и термопласти, съчетавайки най-добрите характеристики на двата материала.

Сред основните характеристики на декоративните WPC панели е достъпната цена, а след това е здравината. Те са чудесна алтернатива на дървото, тъй като са по-евтини, а също и устойчиви на гниене и увреждане от насекоми. Това ги прави подходящо решение както за интериорни проекти, така и за декорация на архитектурни елементи на открито. Могат да се използват за облицоване на тенти, перголи и открити тераси.

Както се подразбира от химичния състав на материала, панелите от дървесно-пластичен композит са силно устойчиви на влага, за разлика от дървените облицовки. Поради това, те са идеални за помещения с висока влажност и за зони, където може да влизат в контакт с вода, например кухни, бани, мазета и открити пространства.

Минимална поддръжка и гъвкавост

Поради изброените по-горе особености на материала, панелите wpc изискват минимална поддръжка. Те имат декоративно покритие, което имитира различни дървесни стилове, но за разлика от дървените ламперии, не се нуждаят от боядисване, лакиране и други видове обработка, като по този начин с тях се пести време и средства.

 Тези декоративни покрития се отличават с изключителна гъвкавост, тъй като се предлагат в различни цветове, стилове и текстури. Конкретният модел wpc панел за стена имитира тъмно дърво, но в каталога ни можете да откриете и други разцветки. Това ви позволява да реализирате различни дизайнерски проекти.

Методи на производство

Производството на WPC панелите започва с подготовката на суровините, което обикновено включва дървесни влакна или брашно и термопластични смоли като полиетилен, полипропилен или PVC. Тези материали се смесват в точни пропорции, за да се постигнат желаните свойства на крайния продукт.

Смесените материали след това се подават в екструдер, където се нагряват и преминават през матрица, за да придобият формата на декоративен wpc панел. По време на този процес могат да се добавят добавки, сред които стабилизатори, оцветители и UV инхибитори, за да се подобри производителността и външния вид на панелите.

След като бъдат екструдирани, панелите се охлаждат и оформят според желаните размери и профили. Те могат да бъдат нарязани в различни дължини или форми, за да отговорят на специфичните изисквания на дизайна. След оформяне паната ще бъдат подложени на допълнителни довършителни процеси като щамповане или повърхностна обработка, за да подобрят желания външен вид и текстура.

По време на производствения процес се прилагат строги мерки за контрол на качеството, за да се гарантира, че готовите wpc стенни панели отговарят на високите стандарти за здравина, издръжливост и външен вид. Контролът на качеството на етап производство ви гарантира, че влагате парите си в трайна и устойчива облицовка.