Самозалепващи 3D тапети

Иновативен 3D тапет бели тухли 38%
Иновативен 3D тапет бели тухли

4.00лв. 2.50лв.

Сигурно и на вас ви е омръзнало да гледате неугледната си кухня, спалня, хол, коридор, антре. Когато все не достигат средства и време за основен ремонт има едно лесно, евтино и просто решение – самозалепващи тапети. Стенните облицовки от PP (полипропилен) пяна са една иновация, способна да превърне неугледното ви жилище в луксозен и уютен дом.

Създадени за хората, обичащи честите промени в интериора

Разнообразието от самозалепващи 3D тапети и ниските им цени, са истинска благодат за хората, на които бързо им омръзва да гледат един и същ интериор. И въпреки, че става въпрос за една супер евтина облицовка, повярвайте, крайният резултат е винаги изключително ефектен. Всяко пространство придобива облик, създаващ у посетителя усещане за лукс и и изискан стил.

Как да промените облика на помещенията, така че да не се разорявате и да не викате майстори? Смяната на мебелите е нерентабилно, а често и ненужно решение. По същия начин пребоядисването на стените крие множество рискове. Ще се наложи добре да се нацапате, и повярвайте, работата с четка или мече е доста уморителна.

Продуктът, познат с наименованието самозалепващи 3Д тапети, е всъщност плътен панел от полипроленова пяна. Дебелината на плоскостите е няколко милиметра – във всеки случай те са по-плътни от тапетите от хартия. Поради тази причина имат множество предимства, на които ще обърнем по-специално внимание в следващите редове.

Онези от вас, желаещи да направят бърз ремонт на което и да е жилищно помещение, ще се влюбят в уникалните ни самозалепващи се тапети. Изборът от дизайни и текстури ви позволява да постигнете смайващи визуални ефекти. С плоскостите бихте могли да „излъжете окото”, че вижда дървена ламперия, естествен камък или пък стената е оставена на ниво тухла – един много модерен интериорен стил в момента.

Можете да се справите абсолютно сами

Дамите са главният инициатор на основните ремонти и трансформацията на жилищните стаи. Те обаче са изцяло зависими от мъжкото присъствие. Дори да има жени, способни да налепят плочки от гранитогрес и да монтират ламперия, те са твърде малко на брой. Броят на жените, способни да преобразят дома си с помощта на 3D самозалепващи тапети, е обаче огромен.

Тапетите се предлагат под формата на стандартно оразмерени плоскости, чиято лицева част имитира различен вид стенна облицовка. Задната им част (гърбът) е предварително обмазан с лепило. Адхезивната повърхност е предпазена от засъхване и замърсяване чрез специално хартиено покритие. Фактът, че купувате само панелите, но не и лепило, е показателен за лекотата на използване.

Нашите 3Д самозалепващи тапети имат силна адхезивна способност. Те се свързват здраво към всякакви основи, стига те да са сухи, сравнително гладки и добре почистени от прах. Свързват се идеално с всяка повърхност, включително с мазилки върху тухла и панел. Могат да се полагат на дървени, стъклени и пластмасови прегради, където ще създадат усещането, че на това място има солидна стена.

Едва ли има жена, която не би могла да залепи качествено такъв самозалепващ тапет. Лекотата на монтажа се дължи в голяма степен на плътността и твърдостта на изкуствената облицовка. За разлика от меките хартиени покрития, тук няма риск от прегъване на фолиото и образуване на въздушни балончета под повърхността. Рискът от изкривяване също е минимален.

Единствената сложност, с която бихте могли да се сблъскате е разкрояването на панелите там, където е нужно. Такова действие ще ви се наложи в случай, че в зоната на декориране има чупки, задигнати участъци, елементи на интериора - например контакти, ключове за осветление, кранове на чешми и около шкафове.

За целта са ви нужни единствено макетен нож и средство за измерване с прав ъгъл. Рязането на самозалепващ 3D тапет не изисква никакви усилия. Материалът е мек и се реже с невероятна лекота. Именно лекотата на рязане може да се окаже проблем и ръката ви да отреже в неправилна посока. Затова препоръчваме винаги да очертавате с молив мястото на изрязване.

Плюсове на триизмерното стенно покритие

Плюсовете на нашите самозалепващи тапети не се изчерпват само с ниските им цени. Да, те са модна тенденция в интериора, която се разпространява главоломно, но това не е основната причина, заради която да заложите на тях. Не се опасявайте, че домът ви ще изглежда както всички останали. Днес съществуват толкова много дизайни и методи на полагане, че е изключително трудно да се повтори даден дизайн.

Декоративните свойства на покритията си остават най-голямото им достойнство. При отразяване на светлината върху обемната повърхност се създават уникални визуални ефекти. Мястото, което е покрито с плоскостите, се превръща в централен обект на интериора, който се забелязва при всякаква светлина. Обликът се променя, когато промените ъгъла на гледане. Осветлението прави всеки модел по-интересен.

Горният PVC слой, нанесен върху плътния самозалепващ се тапет, дава възможност да се имитират всякакви естествени материали:

  • Тухлена зидария;
  • Керамични плочки;
  • Дърво;
  • Дялан и реден камък;
  • Естествени камъни;
  • Ламперии;
  • Мрамор;
  • Дървесен гранитогрес;
  • Мозайки и др.

Този материал няма равен на себе си по отношение на избора на текстури и цветове. Когато ремонтирате кухнята, или което и да е друго помещение, изборът на подходящия финиш е изключително важен. Тапетите се предлагат в разнообразни разцветки и нюанси, затова е важно да се избират спрямо пропорциите на стаята и степента на осветеност в нея.

На практика имате достъп до невероятно евтини самозалепващи тапети,  чиято задача е да подобрят облика на съответното пространство. В допълнение към високата функционалност и практичност, стените трябва да бъдат визуално привлекателни, съчетани с останалите интериорни елементи. В една голяма стая се постига зониране на пространството (отделяне на зоните според тяхното предназначение) с комбинация от различни материали.

Покритието е лесно за използване и финансово достъпно, но по-важното е, че има отлични характеристики, касаещи неговия експлоатационен живот. Качественият самозалепващ 3Д тапет е устойчив на температурни колебания, влага, пара и пръски гореща вода. Макар да не е предназначен за облицовка на бани, в кухните той би се представил много добре.

Здравината на паната, включени в каталога ни е гарантирана. Те са влаго устойчиви и могат да се почистват с подходящи за материала почистващи препарати. Сами по себе си допринасят за поддържането на отлична хигиена в помещенията, защото не допускат развитието и размножаването на микроорганизми. Не отделят неприятни миризми и вредни емисии. Спокойно могат да се поставят в детски стаи и спални.

Високата UV устойчивост на самите самозалепващи тапети за стени, ги прави дълговечни и подходящи за декориране дори на повърхности на открито. Основният им плюс обаче си остава високата им естетическа стойност. Стига да се подберат правилно, с тях може да се постигне пълна хармония с цветовете на мебелите и другите детайли на обзавеждането.

Невероятно удобни за използване

Уверяваме ви, че няма друг материал до момента, който да е толкова лесен и удобен за използване. Ако решите да заложите на самозалепващи тапети за кухня, ще постигнете съвършения интериор само за ден. Няма да ви се налага да плащате на майстори, да дишате прах дни на ред и да почиствате купища строителен отпадък. Съседите ви даже няма да разберат, че правите ремонт.

В същото време тапетите имат пореста структура, която ги прави леки, така че транспортирането и монтажа им не изискват физически усилия. Материалът, използван за изработката им е нетоксичен и екологично чист. Гладкият PVC слой на повърхността улеснява почистването. Мокренето, в случай че ги използвате за кухненски гръб не представлява проблем.

Преди да направите поръчката на самозалепващи се тапети за кухня е необходимо да изчислите правилно броя на панелите. За целта се измерва дължината и ширината на повърхността, която трябва да се облепи. Числата се умножават, а резултатът се разделя на площта на панела (0,49 - 0,54 m2). Препоръчително е да закупите няколко допълнителни пана, за да не се налага да правите нова поръчка.

Идеални за корекции на дефекти по стените

Не е необходимо основата да бъде съвършена, за полагането на самозалепващи тапети за стена. Напротив, те са перфектно решение за прикриване на дефекти по стени – дупки, неравности, олющена мазилка и др. Дори бои и тапетите от хартия могат да бъдат оставени на мястото, което ще реновирате. Лепилото, положено на плоскостите е изключително силно и лепи здраво всякакви материали.

Поради същата причина е чудесно решение да изберете 3D тапети за коридор. В коридорите облицовките се рушат твърде бързо, а боядисаните повърхности се захабяват. В тези тесни пространства майсторите работят бавно, но вие можете да се справите съвсем само в рамките на ден – два.

Работата по залепване на паната е проста и не изисква нито професионални умения, нито специални инструменти. Поставянето отнема минимално време, а резултатът е толкова приятен. Ще забележите, че атмосферата е изцяло променена с известен брой 3Д тапети на супер ниски цени. Усещането за стилна и изискана обстановка, като след скъп и сложен ремонт, ще ви изпълни с гордост и удовлетворение.

Как да изберете подходящия модел?

Както вече споменахме, изборът на дизайни и нюанси при разнообразието от 3Д тапети от пяна е наистина огромен. Затова е важно да определите предварително каква задача искате да решите с тях. Те са чудесно решение за освежаване на дома и обновяване на интериора. С покритие, имитиращо тухли, камъни, дървена облицовка и мрамор, можете да преобразите изцяло дадено пространство, без да променяте нищо друго.

Декоративните свойства на нашите 3D тапети с достъпни цени са доказани, но с тях не се изчерпват положителните им качества. Могат да се използват за подобряване условията на живот в жилището. Облицовката е направена от експандиран полипропилен със затворена пореста структура. Материал с отлични топлоизолиращи качества.

Все повече наши клиенти купуват 3Д тапети за спалня, поради свойството им да осигуряват топлина, звукоизолация и да абсорбират вибрациите. В случай че живеете в оживен градски район и търсите възможност за уединение, този материал ще реши повечето проблеми.

Моделите, имитиращи ламперии от дърво са предпочитаният вид 3Д самозалепващи се тапети за коридор по същата причина. С тях много родители решават да омекотят стените, за да предпазят от травми палавите си деца. Желателно е обаче дизайнът и разцветката да подхождат на обстановката. За коридора е удачно да изберете по-светли нюанси.

Тухлените мотиви, особено в бяло са предпочитаният вид три де тапети за стена за спалня. В случай че мебелите са в цвят тъмно дърво, контрастът ще придаде дълбочина на помещението. Моделите, имитиращи дървени покрития са не по-малко прекрасни. Те ще създадат усещане за уют и топлина в спалнята на дома ви.

Мраморът и камъкът присъстват като мотиви в голяма част от представените в раздела 3D тапети за стена. Тези материали са по правило използвани за облицоване на представителни помещения – всекидневна, трапезария, кабинет. Каменните и мраморни дизайни са класически 3D тапети за хол. Вписват се добре както в модерен, така и в класически интериор.