Самозалепваща декоративна лайсна за стени и тавани, 2.3м х 8.5см

Самозалепваща декоративна лайсна за стени и тавани, 2.3м х 8.5см

Модел: sz983
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
  • 6.00лв. 5.00лв.   -17%
Опции

  • Бърза доставка
  • Гарантирано Качество
  • Безплатна Консултация
  • Лесно Пазаруване
  • Декоративни первази
  • Материал: XPE пяна
  • Самозалепващи
  • Подходящи за стени и тавани
  • Размер: 225*8.5cm*5mm

Декоративният самозалепващ перваз за таван е завършващ елемент, с чиято помощ ще постигнете завършеност на реновирания участък и максимална естетика. Лайсната е подходяща за стени и тавани. Има много привлекателен декоративен принт и самозалепваща основа за пълна лекота и удобство при използване. Предлага се на ленти с дължина 2.3м в разнообразие от цветове: бял, сив, златист, кафяв и бежов.

Характеристики на лайсните от XPE пяна

Наред с отличната си декоративна функция, лайсните от XPE пяна имат също практично приложение в интериорния дизайн. Те се полагат в завършителния етап от ремонта върху стени и тавани с идеята да скрият фугите между тези участъци и предотвратят навлизането на влага и прах. За стени и тавани, покрити с 3D панели е най-удачно да се използват самозалепващи первази за таван от същия материал.

Материалът има специфични физико-химични свойства, които го правят подходящ за създаване на различни елементи на интериора, включително такива с изцяло декоративна функция. Високата плътност на пяната позволява с лайсните да се постигне висок естетичен ефект, защото детайлът много добре създава визуална връзка между стената и тавана.

Това е суровина, която има отлични водоотблъскващи качества. Невъзможно е в структурата на материала да проникне вода и да причини образуването на плесени и раздуване. По този показател нашите самозалепващи лайсни за стена са по-добро решение от тези от дървен материал, тъй като са неподатливи на гниене. Те са и много по-леки от первазите от PVC, MDF и дурополимер.

Особености на XPE пяната

Много хора погрешно смятат, че XPE и EVA пяната са един и същи материал, поради известни техни структурни особености. Всъщност двата материала имат различен химичен състав и се произвеждат по различни методи. XPE пяната е химически създаден разпенен полиетилен със затворена клетъчна структура.

Произвежда се посредством специфични методи за разпенване на гранулиран полиетилен с добавяне на химични реагенти. Този метод на производство позволява на продуктите от такава пяна да не изгубят уникалните си свойства и плътност през целия период на употреба. Химически омрежената полиетиленова пяна се произвежда на непрекъснати ролки, което води до продуктова пяна с еднородни, затворени клетки и гладки стени от двете страни.

Това е материал, който е лек, гъвкав и мек на допир, но същевременно  здрав, издръжлив и устойчив на влага, химикали и топлина. В сравнение с неомрежената полиетиленова пяна, XPE обикновено осигурява превъзходна термична стабилност и изолационни свойства плюс подобрена последователност на размерите и стабилност при най-различни условия на използване.

Предимства на самозалепващия полиетиленов корниз

Връзката между тавана и стените е от стратегическо значение в интериора. Тук стават видими най-малките дефекти в покритието, кривини на стените и неправилно очертаните ъгли. Когато е трудно, скъпо или просто е неудачно да се извърши повторен ремонт, за да се коригират недостатъците, нашите самозалепващи декоративни лайсни ще помогнат да се премести фокусът от недостатъците към предимствата и визуално да се елиминират дефектите в покритието.

Модерните таванни первази се изработват от няколко материала: пенопласт, разпенен полиетилен, дърво, гипс. Първият е най-евтиният, но и най-некачественият. Мек и еластичен, пенопластът се сгъва с едно докосване. Запалимостта също е сериозен минус. Дървото е висококачествен, екологичен, но доста скъп материал. Освен това далеч не е подходящо за всички стилистични решения в интериора.

Гипсът е удобен и евтин, но изисква внимателна работа, а поради своята хигроскопичност не се използва във влажни помещения (кухни, басейни, сауни и др.). ПЕ первазът е най-добрият избор. Като цена този тип декоративни лайсни са малко по-скъпи от тези от пенопласт, но по-евтини от дървените. По отношение на качеството те по никакъв начин не отстъпват на дървото и гипса, значително надминавайки пенопластовите аналози. Що се отнася до гъвкавостта, тук те просто нямат равни!

Предимствата на лайсната от пяна са много на брой, но нека разгледаме само най-важните. Това са:

Здравина, устойчивост, дълговечност

По отношение на лекотата полиетиленът е сравним единствено с боровата дървесина. Реже се лесно и и като цяло с него се борави удобно. В същото време разпененият полиетилен е устойчив на температурни промени, влажност и плесени. Достатъчно е да обработите повърхността на лайсната със защитно покритие, боя или лак в желания нюанс, за да получите отлична имитация на дърво, камък, мрамор, злато, бронз, сребро.

Декоративните ни самозалепващи лайсни дори не се нуждаят от последваща обработка. Те имат приятен декоративен релеф и са оцветени в желаните нюанси, така че да се слеят или контрастират с цвета на стените и таваните. Това е превъзходна имитация, която ще ви радва с външния си вид години наред, без да изисква специални грижи и редовна реставрация.

Супер ефектни, но с ниска цена

Технологията на производство на полиетиленовата пяна дава възможност за производство на довършителни и украсителни елементи с гладък и текстуриран профил, с които се постига максимална яснота дори на най-малките детайли на орнамента. Поради серийното производство, цената на первазите често е много по-ниска от тази на гипсовите аналози.

Лайсната, която ви предлагаме, е с приятен декоративен релеф. Рисунъкът се комбинира отлично с всички модели стенни и таванни плоскости от същия материал – 3D панели. Независимо дали стените са облепени с пана, имитиращи тухла или реден камък, с перваз в подходящия цвят ще постигнете невероятна завършеност на нтериора.

Универсално решение за всеки интериорен проект

Ако изберете лайсна за таван от XPE пяна, первазът може да се превърне в уникална система за скрито осветление. Такова осветление скрива дефекти в облицовката, създава уютна атмосфера и ви позволява да се съсредоточите върху избрани интериорни детайли. Негоримостта на материала ви позволява да поставите всякакъв вид осветление, както от неонови лампи, така и от LED ленти.

Допълнителна защита и отразяване на светлината се осигурява с добавянето на вътрешен слой фолио. Дори без да се добавя скрито осветление, лайсната може да трансформира лесно цялото пространство. Тя създава хармонична връзка между вертикалните и хоризонтални архитектурни елементи и може да се използва дори в мокри помещения.

Лайсните ни са предназначени да се използват в комбинация със самозалепващите плоскости за тавани, които също предлагаме. С тяхна помощ ще можете да скриете някои несъвършенства при изрязване и залепяне на панелите. Също така ще придадете завършен и привлекателен вид на цялото помещение.

Самозалепващите се первази – детайл, с който може да работи абсолютно всеки

Первазите от XPE пяна са един чудесен декоративен продукт, който е точно толкова лесен за инсталиране, колкото и самите таванни плоскости от същия материал. Благодарение на здраво лепящата лента в задната част, поставянето на самозалепващ перваз е по-лесно от всички други видове монтажи на перваз.

Не се налага да пробивате дупки в стената и тавана, нито пък да използвате дюбели и машини по време на инсталацията. Довършителната операция е лесна и бърза, но преди всичко чиста. В помещението не се отделя прах в процес на инсталацията и няма да ви се налага да събирате дребни строителни отломки след края на операцията.

Работата с декоративни самозалепващи лайсни за таван ви спестява нуждата да използвате каквито и да е машини и специализирани инструменти. Това означава, че можете да изпълните процедурата дори по време, когато се изисква да пазите тишина. Самолепящите се декоративни детайли могат да се изрязват и разкрояват с ножици или остър макетен нож.

За да поставите декоративна самозалепваща лайсна са ви нужни единствено остър режещ инструмент, ролетка и молив за оразмеряване на детайла. Не е нужно да сте професионалист, за да инсталирате завършващия щрих, който ще добави естетика в интериора на помещението. Дори не е необходимо да имате какъвто и да е опит в тази дейност, за да постигнете отлични резултати.

Върху какви основи може да се залепи лайсната?

Лайсните, които ви предлагаме често се използват и като декоративни лайсни за стена. Това показва, че обхватът на тяхното приложение е доста широк. Лентите от пяна са чудесно решение не само за визуално свързване на стената и тавана, но и за оформяне на различни архитектурни акценти.

С помощта на самозалепваща лайсна можете да направите свързващ борд между 3D тапети и различни елементи на интериора – плотове, корнизи, арки, рамките на врати, прозорци и др. Предвид високата влагоотблъскваща сила на материала, лентите могат да се използват в помещения с висока влажност като кухни и бани.

Декоративна лайсна за стена можете да залепите върху почти всякакви гладки и равни основи. Лепилото се свързва отлично с плоскости от разпенен полиетилен, както и с много други материали: керамични плочки, дърво, стъкло, метал, пластмаса, както и гладко шпакловани стени и тавани. Не можете да поставите лайсната върху груби мазилки, поради невъзможност за здраво прилепване на лепилото към стената.

Кога ви е нужна и от къде да закупите?

Декоративна лайсна със самозалепващ гръб може да се използва в края на всеки ремонт, за да се осъществи гладка и привлекателна връзка между различните архитектурни елементи. Можете да поставите такъв довършителен детайл по всяко време, дори след като ремонтът е приключил отдавна.

Голяма част от нашите клиенти купуват нужния им вид и количество от тази лайсна за стена заедно с таванните и стенни плоскости, с които ще облицоват стените и таваните. Това е разумно решение, което пести време и средства. Няма да се налага да правите нова поръчка след време и да плащате за още една доставка.

Купувайки в самото начало декоративни лайсни за таван, вие имат всички необходими материали за изпълнението на един бърз, евтин и изключително чист ремонт. Всички модели украсителни ленти са с дължина 2,3м и широчина на перваза 8,5см. Необходимо е да маркирате цвета, който искате да получите.