Пана самозалепващи за тавани и стени G9, 70smх70smх5mm

Пана самозалепващи за тавани и стени G9, 70smх70smх5mm

Модел: sz967
Партиден номер: G9
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
 • 6.00лв. 4.00лв.   -33%
Опции

 • Бърза доставка
 • Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване
 • Самозалепващи декоративни пана/ тапети
 • Подходящи за тавани и стени
 • Могат да се поставят и в бани
 • Водо и влагоустойчивост
 • Отлични топлоизолационни свойства
 • Дебелина на тапета: 5мм
 • Размер: 70 х 70см

С помощта на декоративни самозалепващи плоскости за таван можете да скриете най-различни дефекти по тавана по най-бързия начин и с много малък бюджет. Петната от влага, неравностите в мазилката – всичко това ще бъде закрито перфектно от таванните ни покрития, а декоративният ефект на паното ще придаде допълнителна естетическа стойност на интериора.

Какво представляват плоскостите за тавани?

Самозалепващите таванни панели са най-удобният материал за реализиране на бързи ремонти. Плоскостите обикновено се изработват от полистиролова пяна или полистирол. Таванът се "сглобява" от отделни квадратни плочи, които могат да имат различен дизайн на лицевата страна. Декоративният принт може да бъде имитация на дърво, мрамор или с едноцветна окраска – с релеф или без.

Обикновено паната имат нанесено защитно покритие в определен цвят, така че да бъдат напълно готови за употреба. Нашите продукти, както и болшинството самозалепващи пана за таван на пазара, се предлагат в бял цвят, какъвто е цветът на таваните в почти всички помещения. По желание върху положените плоскости може да се нанесе акрилна боя или латекс в други разцветки.

Защитното и декоративно покритие позволява с този материал да се покрият таваните в най-влажните помещения – кухни и бани. Паната са устойчиви на резки температурни промени и влага. Това е синтетичен, но екологично чист материал, който не допуска развитието на гъбички и плесени. Покритието ви позволява да поддържате високи нива на хигиена.

Основен плюс на плоскостите е лекотата. Това позволява да се работи с наличната адхезивна основа, без да се ползват допълнително лепила. Плочите няма да изпаднат под въздействие на собствената им тежест дори след години. Лекотата ги прави удобни за използване дори от непрофесионалисти. Можете самостоятелно да покриете  таваните в помещенията с такава облицовка за няколко часа или повече в зависимост от площта на помещението.

Вторият важен плюс на самозалепващите плоскости за таван е тяхната цена. По отношение на разходите, такъв дизайн ще бъде един от най-достъпните варианти. Това е причината този вариант често да се възприема като временен, но може да се използва и като евтин вариант за постоянно покритие.

Покритията от този тип не се страхуват от излагане на влага или резки промени в температурата. Това дава възможност паната да се използват за довършване на таваните в селски къщи и вили, където няма постоянно пребиваване, а температурата може да варира. Идеални са и за декориране на балкони, където температурата през зимата е доста ниска.

Визията на болшинството самозалепващи тапети за таван доскоро беше ограничена до текстурата на дърво или мрамор и проста бяла повърхност с релефен модел. С времето изборът стана по-разнообразен - има опции с имитация на мазилка, боядисани в различни цветове и дори плочи, които се свързват в непрекъсната равнина, без видими граници между отделните фрагменти на покритието.

Приложение и особености на покритието

Монтирането на тавани е доста трудоемък процес, тъй като общият вид на помещението зависи от тяхното правилно изпълнение. Важно е ремонтът да осигури естетическо удоволствие, а използваният материал да е удобен за монтаж, но в същото време да е максимално евтин.

На пазара на строителни материали се предлагат различни дизайнерски решения за облицовката на тавани: това могат да бъдат опънати тавани, текстурирана мазилка, ситопечат и др. Но често всички тези методи изискват услугите на строителна бригада и имат доста висока цена. Завършването на тавана е сложен процес, дори само поради причината, че трябва да се работи на значителна височина от пода с постоянно вдигнати ръце, което също оскъпява ремонта.

При този вид работа е доста трудно да се повдигат и поставят някои видове материали над нивото на собствения ръст. Довършителните материали могат да бъдат тежки или неудобни за използване, но самозалепващите се пана за тавани са лишени от такива недостатъци. Те са изключително леки, което улеснява не само монтажа, но и транспорта. Онлайн покупката няма да ви сюрпризира с висока такса за доставка.

Таваните във вид на пано са подходящи за всички жилищни, търговски и производствени помещения. Те са добра опция за помещения, в които се готви, пуши и изобщо за всяка силно замърсена среда. Можете да ги почистите от прах и дори да ги измиете с вода и препарат, без да се притеснявате, че покритието ще се повреди.

Предимства на декоративното таванно пано

Трудно е да посочим недостатък на самозалепващите пана за таван, а от друга страна, техните предимства не са никак малко. Лекотата и простотата на полагане в комбинация с достъпната цена ги прави най-добрият материал за освежаване на интериора и скриване на неравности и други дефекти.

Ползите от покупката на нашите панели включват:

 • Благодарение на самозалепващия се гръб, монтирането на паната става много по-лесно в сравнение с други материали;
 • Голямо разнообразие от форми и цветове - можете да направите декорация на тавана във всеки стил, в зависимост от личните предпочитания;
 • 3d ефект - с помощта на самозалепващи панели за таван можете да създадете различни обемни и релефни ефекти, които изглеждат страхотно;
 • Панелите могат да се полагат върху всякакви повърхности, включително измазани тавани. Лепилният слой осигурява ефективна фиксация, така че няма опасност плочката да падне;
 • Имат звукоизолиращи свойства - частично решават проблема с шумните съседи и значително намаляват общото ниво на шума, подобрявайки вътрешната акустика;
 • Екологични - панелите са изработени от нетоксична пластмаса, поради което са напълно безвредни за употреба на закрито. Хипоалергичен материал, който разширява обхвата на използване на декоративните плоскости за тавани до детската стая.

Монтажът на паната се изпълнява без помощта на професионалист, а самозалепващият гръб спестява нуждата от използване на лепила и машини. За разлика от окачените тавани, тук не е нужно да се пробиват отвори. Работата с бормашини е шумна и прашна, но при декоративните самозалепващи пана не се налага използването на електрически инструменти.

Нужни са ви само ролетка, молив и нож за оразмеряване на паната. Бихте могли да направите ремонта по всяко време на денонощието. Подготовката, каквато е нужна преди всякакви ремонтни работи, в този случай отпада. Не е необходимо да изнасяте или покривате мебелите, защото процесът на инсталация е изключително чист. Почистването след ремонта включва само събиране и изнасяне на защитната хартия, свалена от гърба на всяко пано.

Как да декорирате тавана със самозалепващи се 3D панели?

Оформлението на красив дизайн с помощта на декоративни пана за таван е много лесна задача. Различните форми, цветове, текстури и размери на панелите спомагат за създаването на уникален дизайн за кухнята, банята, спалнята, коридора и дори балкона. Материалът, от който са изработени, е влаго и температуроустойчив, подходящ дори за открити пространства.

Монтажът на плоскостите е много по-лесен от всеки друг вид довършителни материали, особено окачени тавани. Както знаете, инсталирането на окачени тавани е придружено от наемането на майстор, което несъмнено се отразява на общата цена и продължителността на ремонта.

Процесът на инсталиране е сходен с този на лепенето на 3D пана за стени. Той може да бъде разделен на няколко етапа: Маркиране на тавана, подготовка и монтаж. Правилното изчисление на положението на плочите гарантира отлични резултати и максимална визуална наслада. Много хора погрешно смятат, че таваните са зона, в която погледът много рядко се спира, но е факт, че всяка грешка се забелязва.

Подготовката включва почистване на основата. Наличието на прах ще попречи на здравото свързване на лепилото към тавана, а това наистина ще доведе до падане на един или няколко панела след известно време. Желателно е основата да е добре почистена, гладка и суха. В случай че са налице мазни отлагания, може да се наложи обезмасляване. По-големи грапавини е добре да бъдат изгладени.

Преди да пристъпите към инсталирането на самозалепващи се пана за стена или таван, трябва да се уверите, че основата е абсолютно суха, а мазилата не се рони. Специалистите съветват лепенето да се започва от центъра към стените, така че ако се наложи изрязване на плоча, скъсените детайли да бъдат в крайните участъци. Можете лесно да скриете връзките между тавана и стените с помощта на декоративна самозалепваща се лайсна.

Залепянето на декоративна плоскост е изключително лесно. Необходимо е да си осигурите стабилна опора, когато работите на по-голяма височина, за да изпълните операцията възможно най-безопасно. Просто отлепете защитната хартия от гърба и притиснете паното добре във всички участъци. За разлика от залепянето на самозалепващите се фолиа, тук няма да се налага да се борите с въздушни мехурчета.

Могат ли паната да се използват и в банята?

Банята е едно от най-сложните помещения. Там влагата е сериозен фактор, който поставя редица условия относно облицовката на тавана. Имайки предвид микроклимата в баните, става задължително да се избере материал, който е влагоустойчив. Точно такива качества притежават нашите декоративни плоскости за таван.

Влагата в банята не позволява да се работи с голяма част от традиционните мазилки, които са благоприятна среда за развитието на мухъл и гъбички. Плоскостите от полистирол не абсорбират влагата и следователно не позволяват на опасните микроорганизми да виреят в тях. Нещо повече, с релефните самозалепящи тапети можете добре да скриете петната от мухъл и неприятните миризми.

Освен проблемът с високата влажност, декоративните пана за стена решават и друг много важен проблем – този със скучния интериор на санитарното помещение. Използвайки тези панели за довършване на банята, можете да задоволите и най-високите си естетически изисквания. На пазара, както и в нашия магазин, ще откриете покрития с най-разнообразен декоративен ефект.

Влажността в малкото помещение няма да причини отлепяне на плоскостите, в случай че са здраво и правилно залепени. Купувайки модел в неутрален бял цвят ще можете да увеличите оптически тясното пространство. При желание таванът да бъде в по-ярък и атрактивен цвят, паната могат да се боядисат с латекс или акрилна боля.

Чудесно решение за най-проблемните точки в дома

С декоративни пана за стена и тавани можете да трансформирате всяко пространство в дома си при ограничен бюджет. Работата с този декоративен елемент е супер лесна, бърза и чиста. Ако нямате средства за скъпи ремонти, винаги можете да се насочите към самозалепващите се тапети 3D. За поставянето им не е нужен майстор, а това значи, че можете да започнете ремонта веднага.

Плоскостите от пяна имат дебелина 5мм. Тази плътност ви позволява да изолирате добре стените и да оптимизирате енергийните си разходи. За отопление през зимата и климатизация през лятото ще спестите около 5% от настоящия енергиен разход. Материалът е не само влагоустойчив, но невъзприемчив към екстремно ниски температури.

С нашите евтини пана за стена можете да облицовате най-проблемните точки в дома си – антре, кухня, спалня и дори открита тераса. Паното, което ви предлагаме, е подходящо както за тавани, така и за стени. Можете да създадете релефни акценти в отделни участъци или да покриете цялото таванно пространство в дадено помещение.

Материалът е лек не само като тегло, но и като поддръжка. Предлаганите от нас декоративни плоскости за таван могат да се мият с вода и препарат. Не е желателно при почистване на тавана да използвате силни химикали или твърди четки и инструменти, защото по този начин е възможно да се наруши целостта на покритието.

Цената, която сме посочили, е за един брой декоративно пано за стена с размери 70 х 70см. Големината на плоскостите ви позволява с малък брой от тях да реализирате страхотни интериорни проекти в рамките на един ден. Демонтажът е също толкова лесен и бърз – чудесно решение за наематели.