PVC фолио за стени и мебели AW01, 3м х 60см, самозалепващо

PVC фолио за стени и мебели AW01, 3м х 60см, самозалепващо

Модел: ta010
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
  • 19.00лв. 15.00лв.   -21%

  • Бърза доставка
  • Гарантирано Качество
  • Безплатна Консултация
  • Лесно Пазаруване

Водоустойчиво фолио за мебели и кухни

Размер на ролката: 3 метра х 60см

Материал: PVC

Днес всеки може да промени и актуализира облика на старите си мебели. Не е нужно да премахвате старото покритие със шкурка и да полагате нов слой лаково покритие или боя. Трансформацията може да се случи за минути с помощта на съвременното фолио за мебели.

Именно такъв облицовъчен продукт ви предлагаме тук в Giga.bg, и то на много достъпна цена. Фолиото е подходящо също за стени и всякакви твърди и гладки повърхности.

Характеристики на самозалепващите фолиа

Самозалепващите фолия са доста популярен продукт и все пак, структурните им особености са слабо познати на масовия потребител. За да се убедите в ползите от употребата на пвц самозалепващо фолио за декориране на мебели и всякакви повърхности, ще разгледаме подробно характеристиките на този облицовъчен материал.

В основата на материала стои синтетичен полимер, чиято дебелина не надвишава 0,3мм. Производителите предлагат полупрозрачни, непрозрачни, перфорирани и прозрачни самозалепващи фолиа.Изображенията се прилагат с помощта на съвременни широкоформатни устройства.

Изборът на полимерна основа зависи от желанията на клиента. Прозрачните и твърди продукти, подложени на термично формоване, се изработват от PVC или PET полимери. Тези материали стават меки при нагряване до +60 °C. Фолиата за мебели са меки и гъвкави, без да е нужно да се нагряват. Те са подобни на гланцирана хартия, само че основата им се състои от поливинилхлорид.

Предимствата на декоративното самозалепващо фолио за стена включват:

  • Лекота на залепване;
  • Простота на свързване на отделните листове;
  • Устойчивост на мазнини и влага;
  • Възможност за почистване с конвенционални домашни препарати.

Благодарение на тези свойства, самозалепващите се декоративни материали са популярни сред потребителите и използвани все по-активно за освежаване на домашния интериор. Лекотата на работа с фолио за кухненски шкафове е причина то да превъзхожда класическите стенни тапети, а неговата устойчивост на намокряне го прави подходящо за почти всяко жилищно пространство.

Европейският PVC не съдържа пластификатори и е безопасен за човешкото здраве. Това е причина да се използва за реновиране на кухненски мебели и обзавеждането в спални и детски стаи. Материалът не отделя неприятни миризми и токсични вещества в помещението. Дори да покриете масата за хранене с pvc фолио за мебели, от това не произтича опасност за вашето здраве и това на цялото ви семейство.

Защо самозалепващото фолио е толкова популярно?

Отговорът е прост - самозалепващият се филм трансформира, актуализира и ви позволява да се изявите като дизайнер. Един стар хладилник може да бъде напълно преобразен, ако купите ролка самозалепващо фолио за мебели и добавите шепа въображение. Фолиото ще даде втори живот на стария гардероб, кухня, бюро, нощно шкафче или скрин.

Не само мебелите могат да бъдат освежени с такъв филм - врати, стената в коридора, плотове и прегради - обхватът на приложение на филма е просто неограничен. При всички несъмнени предимства, цената на самозалепващия филм е много привлекателна. Всъщност получавате актуализирани мебели и интериор много по-евтино, отколкото ако ги лакирате отново или смените с нови.

Лекотата на използване в комбинация с ниска цена – тази съвкупност от двата най-важни фактори за купувачите е причина фолиата да се търсят изключително много и по тази причина да се предлагат навсякъде. Ако близо до вас няма магазин, който предлага качествено фолио за стени или не предлага интересни дизайни, можете да пазарувате в нашия магазин. Предлагаме ви не само удобен начин на пазаруване, но и едни от най-изгодните цени.

Фолиото в качеството на стенен тапет – възможно ли е защо?

Тапетите си остават популярен материал за декориране на стени. Те спестяват нуждата от боядисване на стените, като по този начин правят ремонта малко по-чист и лесен. И все пак, за полагането на тапети са нужни специални лепила, както и инструменти за тяхното нанасяне. Фолиата произхождат от тапетите, но те са тяхна усъвършенствана версия.

Самозалепващите фолиа изместиха тапета като стенно покритие по редица причини. С тях се постига сходен ефект, но фолиото притежава много по-висока устойчивост и дълготрайност. Благодарение на основата от поливинилхлорид, фолиото не се деформира и къса при намокряне. Това означава, че можете да почистите в дълбочина декорираните повърхности, без да се притеснявате, че това ще повреди облицовката.

Като стенно покритие, фолиото няма почти никакви недостатъци. Единственият минус, който можем да посочим е, че поради минималната му дебелина, всички неравности на стената се забелязват под филма. Ето защо е желателно фолиа да се поставят предимно върху гладки и равни повърхности. Ако целта е да скриете някои малки дефекти, по-добре да заложите на 3Д самозалепващите тапети от нашия каталог.

Сред плюсовете на фолиото като покритие за стена, можем да посочим:

Ниска цена и универсалност

Дори най-скъпото фолио за стена ще ви струва по-малко от всяко друго стенно покритие. Цената на 3-метрова ролка с ширина 60см е под 20 лв, а с нея можете да покриете един солиден участък от стената. Ако решите да използвате такъв филм за кухненски гръб, ролката дори ще ви остане за други (вероятно мебелни) проекти.

Универсалното приложение на фолиото е друга причина да го изберете за стенно покритие. Можете да го използвате в кухнята, за да защитите мазилката от пръски вода и храна, както и в спалнята, в детската и в коридора. С един приятен дървесен принт, бихте могли да създадете много приятна и уютна атмосфера в дневната. Ако не можете да смените грозните плочки в банята – покрийте ги със самозалепващ ПВЦ филм.

Здравина и висока устойчивост

Всички знаем, че с времето тапетите избледняват. Това се дължи на влиянието на ултравиолетовите лъчи в комбинация с опити за почистване на стените от прах и замърсявания. С фолиото този проблем е напълно решен, защото на повърхността му е добавен UV защитен слой, който гарантира дълготрайността на цветовете и принта.

Фолиата, както казахме, са защитени от влага, но те също така имат защита и срещу температурни промени, твърде ниски и твърде високи стойности. Смяната на сезоните няма да се отрази негативно на стенната декорация, което означава, че едно толкова евтино решение ви спестява нуждата от чести ремонти.

Разнообразие от дизайни и текстури

Можете да закупите самозалепващо фолио за стени в стил и дизайн, който смятате, че ще подхожда най-добре на вашата стая. Фолиата се произвеждат в невероятно разнообразие – има продукти с дървесни мотиви, както и модели, имитиращи камък, тухла, мрамор, плочки, мозайка и т.н.

Текстурата на фолиото обикновено отговаря на вида на материала, който е отпечатан на повърхността – например дървесните покрития са матови, а мраморните – гланцирани. По този начин се постига още по-висока автентичност на покритието. Дизайнерите препоръчват да се използва гланциран филм за оптическо увеличаване на малки пространства. Матовите фолиа са подходящи за силно огрявани от слънцето стаи, тъй като елиминират отблясъците.

Самостоятелно изпълнение на операцията по декориране на стените

Ако решите да закупите фолио за стена на кухня, няма да ви се налага да викате майстори за неговото поставяне. За разлика от лепенето на плочки, полагането на самозалепващ филм е лесно и бързо. Операцията е чиста и няма да ви се налага да почиствате цялото жилище от прах и строителни отломки.

Инструментите, които са ви нужни за залепването на фолио за стена за кухня, са: ролетка, ножици, макетен нож (за изрязване на излишните части след залепване) и шпатула за заглаждане. Самостоятелното изпълнение на ремонта ви пести много пари. Знаем, че днес е доста трудно да се намерят добри майстори, а тарифите им са баснословни.

Вие можете да имате модерен и уютен дом, без да се налага да харчите всичките си спестявания или да теглите кредит. Не оставяйте стените в дома ви в окаяното им състояние. Обновете интериора на проблемните помещения в най-кратки срокове. Времетраенето на такъв ремонт е само ден, ако сте достатъчно експедитивни и амбицирани да превърнете мечтите си в реалност.

Тънкости при декориране с фолио

Работата с нашето висококачествено лепящо фолио за мебели е изключително лека, но при полагането му има тънкости, които е добре да познавате. Това е причината някои хора да постигат отлични резултати при трансформиране на старата мебелировка, а други да заклеймяват материала като некачествен.

Една от тънкостите е подготовката на основата. Независимо дали ще закупите самозалепващо се фолио за мебели или ще го залепите на стена, основата трябва да бъде идеално чиста и гладка. Мебелите трябва да се почистят внимателно и да се обезмаслят, ако става въпрос за кухненските шкафове.

Мазнината разгражда лепилото, затова всичко мазни наслоявания трябва да се премахнат от повърхността. Същото важи и за стените. Ако искате да покриете плочките в кухнята със самозалепващо pvc фолио, те трябва да бъдат идеално чисти – всички пръски храна и мазнина следва да бъдат премахнати.

Влагата не е проблем при лепенето на пвц фолио за мебели. Напротив, една тънкост, която по-опитните прилагат, е леко навлажняване на основата преди полагане на филма. Това позволява фолиото да се намества, за да заеме най-правилната позиция. Сухата основа кара лепилото да се свърже веднага с повърхността, поради което корекциите са много трудни и дори невъзможни.

Друг полезен трик е поетапното премахване на защитната хартия. При поставяне на самозалепващо пвц фолио много новаци правят грешката да премахнат покритието изцяло. По този начин филмът се сгъва и слепва, което го прави неизползваем. Макар че фолиото ни е с ниска цена, разхищението му е крайно неразумно.

Не се страхувайте да експериментирате с декоративно фолио за мебели, защото резултатът ще ви изненада много приятно. Стаите ще придобият по-модерен и приятен облик, дори ако обновите визията на само един шкаф. При нас ще намерите най-добрите съвременни материали за обновяване на домашния интериор на принципа „Направи си сам”.