Самозалепващ XPE панел Мрамор D07, 30 х 60см

Самозалепващ XPE панел Мрамор D07, 30 х 60см

Модел: ta129
Партиден номер: D07
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
 • 5.90лв. 3.00лв.   -49%

 • Бърза доставка
 • Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване
 • Панели за стена
 • Материал: XPE пяна
 • Външен PVC слой
 • Мраморен дизайн D07
 • Размер на паното: 30 х 60см х 2,5мм
 • Самозалепване
 • Добри топлоизолационни свойства
 • Водоустойчивост

XPE пяната е вид полимерен материал с добър и независим обтураторен отвор и гладка повърхност и добра еластичност, като същевременно е пълен с висок механичен интензитет и добра топлоизолация, добра водоустойчивост, добре устойчива на стареене, на висока температура, на химикали корозия и различни среди.

С ПВЦ мраморни панели модел D07 е възможно да се направи безупречна облицовка на проблемни стени, като в същото време се постигне висока естетика и модерен облик на ремонтираното помещение. Панелът е с размери 30 х 60см х 2,5мм, а поставянето му е повече от лесно, благодарение на самозалепващия гръб.

Начин да се справите лесно и бързо с проблемни стени

На много хора все по-често се налага да направят бърз ремонт в някое от жилищните помещения. Когато говорим за „бърз” ремонт, трябва да стане ясно, че не винаги се касае за пребоядисване на стените. Понякога стените са в толкова лошо състояние, че е нужна шпакловка – операция, която е бавна, скъпа и мръсна.

Един чудесен начин да се съкрати процеса, като същевременно се спестят средства, е монтирането на самозалепващи пвц панели за стена. При първата им поява на пазара, панелите нямаха самозалепваща основа. Това налагаше използването на други крепежни методи – винт с дюбел или монтажни лепила.

Предвид съвременните производствени методи, поставянето на панелите на стената е изключително лесно и бързо. Паната имат специален вид лепило на гърба, което се свързва здраво с всяка гладка и твърда основа. Благодарение на тази характеристика, облицовката е лесна за полагане и не се изисква участието на специалист. Още един начин да се спестят финансови средства.

Какво представляват PVC панелите от XPE пяна?

ПВЦ панелите от XPE пяна са вид стенно покритие, използвано все по-широко в интериорния дизайн, включително при бързи самостоятелни ремонти. Този декоративен материал се отличава с отлични свойства на здравина и издръжливост. Високата влагоустойчивост го прави подходящ за облицовка на стени в кухни и бани.

Сред най-ярките характеристики на декоративните мраморни панели за стена, можем да посочим:

 • PVC покритие: PVC означава поливинилхлорид - вид пластмаса, известна със своята издръжливост, устойчивост на влага и лекота на почистване.PVC покритията обикновено се използват в стенните панели, за да осигурят защитен слой, който подобрява дълготрайността и външния вид на панела;
 • XPE пяна: XPE (cross-linked polyethylene) е вид пяна със затворени клетки, която предлага отлични изолационни свойства, звукопоглъщане и омекотяване.Това е лек и устойчив на вода и влага материал, което го прави подходящ за използване в различни влажни среди, включително бани и кухни;
 • Самозалепваща основа: нашата гама мраморни пвц пана се предлага със самозалепваща основа, която значително улеснява монтажа. Здраво свързващото лепило позволява панелите да се залепят директно на стената, без да се използват други крепежни елементи. За целта обаче основата трябва да е гладка и чиста, така че да се гарантира стабилно и трайно залепване.

Декоративните свойства на паната са най-голямото им достойнство. Този тип покрития се предлагат в различни декоративни варианти, имитация на други естествени материали – тухла, мрамор, дърво или мозайка. Текстурата на панела обикновено отговаря на шарката. Така например, моделите, имитиращи дърво, имат матов финиш, докато мраморните са гланцирани с лек огледален ефект.

Крайният резултат е близък до този, който може да се постигне с оригиналните облицовъчни материали. Разликата е обаче в многократно по-ниската цена и лекотата на изпълнение на ремонта. Нашите pvc мраморни панели са перфектно решение за кухненски гръб и за облицовка на баня. Могат да се залепят директно върху стари плочки, с което да се постигне пълна трансформация на интериора.

Изолация и звукопоглъщане

Слоят XPE пяна в структурата на панелите им придава отлични изолационни свойства, помагайки за регулиране на стайната температура и намаляване на разходите за отопление и климатизация. Освен това пяната спомага за абсорбирането на звука, което прави тези плоскости подходящи за пространства, където е желателно намаляване на ехото и шума.

В същото време облицовката е лесна за почистване. ПВЦ покритието има гладка структура, в която не проникват трайни замърсители. Пръски от храни и течности не могат да оставят трайни петна на повърхността на панела. Ако решите да използвате пвц панели за стена мрамор в банята, ще останете очаровани от хигиенните качества на облицовката. Паната не допускат развитието на плесен и гъбички.

Нашите мраморни панели са популярен избор за проекти за подобряване на дома от типа „Направи си сам“, предлагайки достъпен и удобен начин за актуализиране на външния вид и атмосферата на една стая. Въпреки това е изключително важно да следвате внимателно инструкциите за инсталиране на производителя, за да бъдат те успешно и дълготрайно решение.

Защо XPE пяната е добър материал за изработката на стенна облицовка?

Полиетиленовата пяна е градивният компонент на нашите мраморни пвц пана за стена. Това, че в наименованието им присъства абревиатурата „PVC”, се дължи на виниловото покритие върху лицевата страна. Името не бива да ви заблуждава, защото панелът дължи своята лекота, дълготрайност и изолационни свойства именно на XPE пяната, на която си струва да обърнем специално внимание.

XPE пяната е чудесен материал за изработка на декоративни стенни облицовки по ред причини. На първо място, тя има отлични изолационни свойства, както по отношение на топло-, така и на звукоизолация. Когато се използва като основа в стенните пана, тя може да помогне за подобряване на енергийната ефективност на помещението чрез намаляване на преноса на топлина и предаването на шум. Това е особено важно за помещения, където комфортът и тишината са приоритет.

Пяната е лека, което я прави лесна за работа и най-вече монтаж. Това е предимство за самозалепващите се стенни покрития, тъй като лекотата на панелите опростява процеса на инсталиране и намалява необходимостта от използването на тежък монтажен хардуер. В същото време се избягва излишното натоварване на стените и се елиминира риска от отлепяне на облицовката след време.

Полиетиленовата пяна е здрав материал, който може да издържи на износване и разкъсване с течение на времето. Тя е устойчива на влага, плесен и мухъл, което е от съществено значение за облицовката на стените, особено в зони, склонни към влажност или намокряне. Въпреки, че са нискобюджетно покритие, самозалепващите панели за стена мрамор в никакъв случай не са временно (предремонтно) решение.

Паната, изработени от разпенен полиетилен, са устойчиви на механични въздействия, включително удар. По този начин те помагат за защита на стената и повърхността зад нея от повреда. Това е особено важно за зони с голям трафик или пространства, където има риск от контакт на предмети със стената.

XPE пяната е гъвкава и може да се приспособи към неравни повърхности и контури. Тази гъвкавост улеснява полагането на самозалепващи панели за стена мрамор върху стените и осигурява плътно прилепване. Материалът също така е устойчив на много химикали, масла и разтворители. Това свойство го прави подходящ за използване в различни среди и гарантира, че няма да се разгради, когато е изложен на обикновени битови химикали.

Панелът може да поеме лепила, което прави връзката между него и стената изключително здрава и трайна. Комбинацията от естетика и дълготрайност е основен плюс на декоративните мраморни пана. Самозалепващата основа е здраво свързана с пяната, благодарение на което липсва каквато и да е опасност от компрометиране на декоративното покритие.

В заключение, трябва да кажем, че макар пяната и изработените от нея пвц пана мрамор да притежават множество предимства, има фактори, които трябва да вземете предвид при тяхното използване. Нужно е да се съобразите със специфичните изисквания на вашия проект и предвидената употреба на панелите, преди да вземете окончателно решение. Фактори като огнеустойчивост, въздействие върху околната среда и местни строителни норми също трябва да се обмислят при избора на този материал за облицовъчни приложения.

Чист и бърз ремонт, без майстори

Реновираният дом е свеж и приятен, а интериорът – точно какъвто сме го виждали в мечтите си. Докато се постигне желаният резултат обаче, се налага да преминем през всичките кръгове на ада. Решавайки да покриете цяла стена или участък от нея с нашите мраморни пана за стена, няма да се налага да живеете сред хаос, прах и мръсотия, седмици наред.

Това покритие е изключително лесно за използване и създадено специално за непрофесионални домашни проекти. Не се налага да използвате дори лепила, тъй като всеки пвц мраморен панел има самозалепваща основа. Лепенето отнема броени минути, като не е нужно да закупувате допълнителни инструменти, например пистолет за силиконови лепила.

Самостоятелното монтиране на декоративни пвц панели за стена не крие особени рискове от грешки и може да се изпълни дори от хора без никакъв опит. Необходимо е единствено паното да се разкрои според мястото, което ще заеме на стената, да се премахне защитната хартия на гърба му и да се положи върху стената. Желателно е да се приложи оптимален натиск, за да се постигне здрава връзка между лепилото и основата.

Цената на нашите красиви пвц панели мрамор е повече от изгодна. На практика е невъзможно да намерите по-евтин облицовъчен материал на съвременния пазар. Светлите тонове на този модел ще увеличат оптически ремонтираното пространство и ще създадат усещане за повече простор. Мраморът е символ на лукс и просперитет, но вие можете да имате мраморни стени с много малък разход на средства.