Самозалепващ XPE панел Мрамор D09, 30 х 60см

Самозалепващ XPE панел Мрамор D09, 30 х 60см

Модел: ta131
Партиден номер: D09
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
 • 5.90лв. 3.50лв.   -41%

 • Бърза доставка
 • Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване
 • Панели за стена
 • Материал: XPE пяна
 • Външен PVC слой
 • Мраморен дизайн D09
 • Размер на паното: 30 х 60см х 2,5мм
 • Самозалепване
 • Добри топлоизолационни свойства
 • Водоустойчивост

Всеки ремонт е свързан с разход на финансови средства, време и нерви, което често е основната причина за отлагане на актуализирането на домашния интериор. Ако обаче се заложи на по-бюджетни съвременни решения, като самозалепващите се панели мрамор, процесът по създаване на по-модерна и приятна среда може значително да се опрости, а финансовият разход да се свие до минимум.

Нашият магазин ви предлага един висококачествен продукт - XPE панел D09, имитиращ мрамор с размери 30 х 60см. Неговата адхезивна основа ви позволява да декорирате стени и други повърхности без допълнително закупуване на лепила. Това прави ремонта не само по-лесен и бърз, но също и много по-чист.

Предимства на самозалепващите се пана

Панелите от XPE пяна съчетават предимствата на плочките, тапетите и боята: те са лесни за почистване и не изискват специални условия или допълнителни инструменти в процес на монтажа. По този начин използването на самозалепващ xpe панел мрамор за декорация на стените ви позволява да извършвате ремонти с минимална финансова инвестиция.

Освен това, тази модерна стенна облицовка предоставя неограничени възможности за създаване на различни интериорни дизайни – от стил Прованс до Хай Тек. Голям избор от текстури, цветове, модели и имитации на естествени материали ви позволява да вдъхнете живот на всяка своя идея за домашния декор.

3D панелите с декоративна функция се изработват от различни материали – от PVC до разпенен полиетилен. Един от най-практичните продукти на пазара е панелът от XPE пяна с горен слой от PVC. Материалът перфектно имитира камък, дърво и мрамор, пресъздавайки точно техния цвят и текстура.

Друг важен плюс е лекотата на инсталиране. Тези декоративни покрития са създадени специално за „Направи си сам проекти”. Те не изискват използване на лепила, а лекотата на панела гарантира здраво свързване към всяка гладка вертикална повърхност. Оформянето на плоскостите около контакти и други интериорни елементи става чрез изрязване, като за целта се използва остър строителен нож.

Универсално решение за всяко помещение

Едно от основните предимства на самозалепващия панел мрамор е универсалното му приложение в домашния интериор. Панелите с ПВЦ покритие са напълно влагоустойчиви и следователно са подходящи за всекидневна, баня, кухня и детска стая, без риск от повреждане вследствие на влага и температурни промени.

Мраморният принт е идеално решение за кухненски гръб, както и за скриване на старите плочки в банята. Това стенно покритие е чудесно решение за оформление на дневната, позволявайки поддържане на идеална чистота. Мраморът е изключително скъп натурален материал, така че присъствието на мраморна облицовка (дори имитация) създава луксозно излъчване на цялото помещение.

Панелите с адхезивна основа са съвместими с други материали, в това число керамични плочки, декоративна боя и тапети. Можете да ги поставите директно върху такава облицовка, стига тя да е в добро състояние. Монтирането на самозалепващ xpe панел върху ронеща се от влагата мазилка не е добра идея.

Какво представлява XPE пяната и защо е добър материал за производството на стенни панели?

XPE пяната представлява полиетиленова пяна с кръстосани връзки, произведена чрез процес, който включва омрежване на полимерни вериги, което води до създаване на материал с изключителни свойства. Характерно за материала е, че е универсален и издръжлив, подходящ както за декоративни покрития, така и за изолация на затворени помещения.

Една от ключовите причини XPE пяната да е предпочитана суровина за производство на нашите самозалепващи панели за стена мрамор е нейната лекота. Ниското тегло прави материала лесен за боравене, транспортиране и инсталиране както от професионалисти, така и от любители, решени да направят леки промени в интериора на своя дом.

Въпреки лекотата си, пяната от полиетилен с кръстосана връзка показва забележителна устойчивост и здравина. Тези стенни покрития са дълготрайно решение, въпреки че са предназначени предимно за бързи и евтини интериорни проекти. Затворената клетъчна структура на XPE пяната допринася за нейните отлични изолационни свойства.

Материалът е известен със способността си да издържа на влага, химикали и температурни промени. В резултат на това самозалепващите мраморни панели са устойчиви на мухъл, петна и други фактори на околната среда. Благодарение на тези свои характеристики, те са подходящи за използване в различни закрити помещения.

Освен това XPE пяната може да се адаптира много добре, което позволява на производителите да създават сложни и естетически приятни дизайни за декоративни цели. Материалът може лесно да се нарязва на различни форми, шарки и размери, предлагайки широка гама от възможности за дизайн на стенните панели.

Освен това гладката повърхност от PVC осигурява идеална възможност за печат или ламиниране на различни покрития, текстури и цветове, подобрявайки визуалната привлекателност на стенната декорация. Декоративните панели за стена мрамор изпълняват няколко функции едновременно: изолация, защита на стените от влага и модерна декорация.

Какво трябва да знаете преди да изберете този материал за декорация на стените?

Покупката на самозалепващ панел за стена мрамор е разумно решение, но преди да изберете това стенно покритие, е нужно да познавате неговите особености. Само така ще можете да извлечете максимума от неговото използване в интериорния декор и да защитите финансовата си инвестиция, колкото и скромна да е тя.

Първото, което трябва да знаете за панелите от XPE пяна, е, че те не могат да издържат на високи температури, тоест нагряване. Поради тази причина поставянето им в близост до отоплителни уреди на твърдо гориво е нежелателно. Горещината ще повреди както пластмасовото покритие, така и лепилото на гърба на панела.

Освен това, структурата на нашите декоративни панели за стена мрамор е лесно чуплива, затова се изисква повишено внимание при транспортиране и инсталиране. Препоръчваме да бъдете изключително внимателни при лепене на паната, тъй като повторното им монтиране е трудно изпълнимо. Лепилото понижава адхезивните си свойства при всяко отлепяне, поради което при повторна инсталация, може да се наложи полагане на допълнителен слой лепило.