Уред за вакуумиране на храни и лепене на пликове Fresh Pack Pro

Уред за вакуумиране на храни и лепене на пликове Fresh Pack Pro

Модел: sv095
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
  • 29.00лв. 22.00лв.   -24%

  • Бърза доставка
  • Гарантирано Качество
  • Безплатна Консултация
  • Лесно Пазаруване

Машинка за вакуумирене и запечатване на пликове с храни Fresh Pack Pro

Размери на продукта: 36 х 5.4 х 5см
Скорост на вакуумиране: от 3 до 8 торбички/ минута
Тегло: 0,816кг.
Мощност: 100W

Комплектът пристига с включени 10 торбички!

Максимална широчина на торбички за вакуумиране: 30см
Може да закупите отделно торбички с размер:

15/30см - 0.30ст/бр
25/35см - 0.50ст/бр

Само сега можете да закупите на страхотна промо цена класическата версия на вакуумния уред за пакетиране на храна Fresh Pack Pro. Моделът е с просто управление, използващ един бутон за вакуумиране и запечатване на полиетиленови торбички с хранителни продукти. Този метод ви позволява да оптимизирате пространството за съхранение в хладилника и фризера, като същевременно запазите отличните вкусови качества на храната.

Нагревателният елемент на уреда е снабден с широка уплътнителна лента, която подобрява херметичността на опаковките. Моделът е с висок работен капацитет – скоростта на запечатване е от 3 до 8 торбички в минута. На практика това е професионален апарат за пакетиране на храни, подходящ за ежедневна домашна употреба.

За кого е подходящо това устройство?

Домакинската вакуум запечатваща машина Freshpack Pro е разработена за тези, които държат на здравословното и висококачествено хранене. Вакуумната опаковка ви позволява да запазите максимално полезните свойства на всеки продукт, дори в условия на продължително замразяване. С нея на практика удължавате срока на годност на хранителните продукти, като по този начин пестите пари.

Уредът е с широко приложение, като най-често се използва за:

Дългосрочно складиране на провизии. Това могат да бъдат както плодове и зеленчуци, така и месо, домашни птици, риба, различни зърнени храни и много други. Ако след вакуумирането продуктите се поставят в хладилник, тогава срокът им на годност може значително да се увеличи;

Оперативно съхранение за заготовки (домашно приготвени полуфабрикати): нарязвате зеленчуците, нужни за седмица в свободното си време, опаковате и вакуумирате в торби за съответните дни от седмицата. В правилния ден и час просто изваждате нарязаните зеленчуци и готвите. Поради липсата на въздух вътре в торбата, бактериите не се размножават, което води до разваляне на продуктите. Забавят се и различни химични процеси (включително окисляване). Дори след няколко дни зеленчуците ще изглеждат така, сякаш току-що сте ги опаковали;

Готвене по техниката Su Vid, т.е. във вакуум. Този метод на готвене ви дава възможност да запазите всички естествени сокове на храните (предимно месни), както и да си гарантирате равномерно готвене;

Много бързо мариноване на риба и месо. При излишно налягане, което създава вакуумът, марината прониква много по-бързо и по-дълбоко в порите на месото, което ускорява процеса на мариноване няколко пъти. Буквално 10-15 минути във вакуум и месото може да се сготви. За любителите на кебап вакуумната машинка за запечатване на торбички е истинска находка;

Защита на ценни вещи. Макар това да е уред за вакуумиране на храна, той може да се използва успешно и за други цели. Например за защита от намокряне на лични документи, мобилен телефон и важни разписки от при туристически преходи в лошо време.

Технически характеристики и принцип на работа

Домакинският Freshpack Pro вакууматор е устройство, предназначено за опаковане на хранителни продукти в специални пластмасови торби чрез изпомпване на въздуха от тях и запечатване (вакуумиране) посредством нагревателен елемент. Нагряващият елемент затваря плътно торбичките, като ги залепва здраво. Случайно отлепяне е невъзможно.

Вакуумният метод за съхранение с оригиналната машина за вакуумиране на храна fresh pack pro ви позволява да решите няколко проблема едновременно:

  • удължава срока на годност както в хладилника, така и извън него;
  • предотвратява смесването на миризми и спестява място в хладилника и фризера;
  • задължителен компонент при приготвянето на продуктите по метода sous-vide (дългосрочно загряване при фиксирана температура);
  • полезен за съхранение на билки и подправки, чай и кафе, особено на места с влажен климат;
  • незаменим за туризъм: елиминира риска от изтичане на храна, а също така ви позволява да поддържате вещите сухи и да ги предпазите от влага.

Класическият уред за лепене на торбички има проста конструкция с компактни размери. Устройството му се състои от: помпа, капак, под който има вакуумна камера (отделение, което не пропуска въздух), нагревателен елемент (уплътняваща планка и тефлонова лента, която предотвратява залепването на опаковката към планката по време на запечатването) и контролен панел.