Самозалепващи PVC панели за под W92

Самозалепващи PVC панели за под W92

Модел: ta068
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
 • 3.00лв.

 • Бърза доставка
 • Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване

Цената е за един винилов панел с размер: 91,4 х 15,2см

Самозалепващ PVC панел - тип подови дъски

 • Здрави и нехлъзгащи
 • Размер на панела: 914.4*152.4*1.2mm
 • Дебелина на панела: 1.2мм
 • Тип ламинат
 • Водоустойчивост
 • Възможност за използване в банята, коридора и кухнята
 • Бърз и лесен монтаж без нужда от майстор
 • Устойчиви на плесени и алергени
 • Лесни за поддържане

Могат да се положат върху всякакви равни и твърди повърхности!

Пазарът на строителни материали се развива непрекъснато, предлагайки все повече решения за бърз и лесен ремонт. В условията на ожесточена конкуренция основните играчи на пазара непрекъснато разработват нестандартни концепции и подходи за реновиране на интериора, които не отнемат много време и не изискват висока степен на точност. Подовите самозалепващи пвц плоскости са точно такова решение и ние ви го предлагаме на достъпна цена.

Какво трябва да знаете за самозалепващите се винилови настилки?

Виниловите самозалепващи панели за под са сравнително нов довършителен материал, с който си струва да се запознаете подробно. Материалът е достоен заместител на балатума и на ламинирания паркет, тъй като е подходящ за всички видове помещения. Въпреки факта, че PVC плоскостите се появиха на пазара съвсем наскоро, този тип подови настилки бързо набира популярност поради изключително високите си експлоатационни характеристики.

Интерес представляват най-вече структурата и химичният състав на плоскостите. Като конструкция, плочите се състоят от няколко слоя, чийто брой, в зависимост от производствената технология, може да варира в някакви граници. В най-общия случай виниловите подови плоскости имат следната структура:

 • Основа с лепилен (самозалепващ) състав;
 • Слой, директно контактуващ с подовата повърхност, посредством лепило;
 • Основно тяло на плочата, състоящо се от поливинилхлорид. То има висока устойчивост на натоварване, притежавайки нужната здравина, еластичност и устойчивост на факторите на околната среда;
 • Слой от балансиращи материали, осигуряващ равномерно разпределение на натоварването и предотвратяване на евентуални температурни деформации на материала;
 • Декоративен слой с изображение на дърво, камък или друг вид естествена облицовка;
 • Защитно покритие, предпазващо повърхността на материала от механични повреди и загуба на декоративни свойства под въздействието на ултравиолетово лъчение.

Гъвкавият самозалепващ pvc панелима висока якост и устойчивост на износване, които пряко влияят върху експлоатационния живот на подовата настилка.PVC панелите могат да се използват в помещения с интензивен трафик, като зали, офиси и рецепции.Материалът е устойчив на влага, което прави възможно използването му в бани и други помещения с висока влажност.

Предимства на виниловия самозалепващ под

Виниловите подови покрития се предлагат в два варианта, обхващащи метода на инсталиране – лепящи се и сглобяващи се на принципа на ламинатната подова система. И двата вида пвц плоскости за под имат своите безспорни плюсове, а изборът на технология зависи преди всичко от вида и състоянието на основата.

Самозалепващи pvc панели за под се избират, когато върху пода вече има някакъв тип облицовка, която е в достатъчно добро състояние – плочки, ламинат, дюшеме или естествен паркет. Плочите, които се свързват помежду си посредством жлеб от страни на дъската, са по-удачен избор за груби, необлицовани основи, като под тях се полага замазка или изравнителна мембрана.

Предимствата на виниловите самозалепващи плоскости за под спрямо други видове подови настилки не са никак малко. Те обхващат както цената на продукта, така и експлоатационните му качества и лекотата на полагане. Реновирането на подове с този материал отнема кратко време, а ремонтът е чист и по-евтин от полагането на твърди облицовки като теракота, мрамор, паркет или гранитогрес.

Самото потребителско изживяване при използването на самозалепващи пвц плочки за под е максимално високо. Материалът има отлични шумоизолиращи свойства, така че движението по пода с дори твърди подметки не нарушава спокойствието и комфорта на обитателите, нито пък това на съседите от долния етаж.

В същото време подът, покрит с винилови панели за под, остава приятно топъл, тъй като по своята структура, материалът е температурно неутрален. Върху това покритие ще ви бъде приятно да ходите боси и можете да оставите спокойно детето си да си играе на пода. Гъвкавите плочи придават на пода приятна мекота и го правят безопасен. Дори и мокър, подът не е хлъзгав и не крие риск от нараняване.

Простота на монтажа

 Все повече собственици избират виниловите самозалепващи плочки за под заради ниската им цена и лекотата на инсталиране. Монтажът е изключително прост, ако панелите се лепят върху гладка и равна подова настилка. Всяка домакиня може да се справи напълно сама с обновяването на подовете в кухнята, хола, коридорите и дори в банята.

Именно пълната водоустойчивост на гъвкавия самозалепващ пвц панел го прави подходящо решение за помещенията с по-високи изисквания по отношение на хигиена, удобство и безопасност. Има обаче един деликатен момент: самозалепващите панели могат да се окажат неподходящи за душ зоната в банята.

Монтажът на пвц плочки за под е прост и високотехнологичен, благодарение на наличието на самозалепваща основа и удобството при свързване на плочите една към друга. Подреждането на плоскостите може да стане в различни декоративни схеми, така че да се получи приятен и завършен вид на интериора. Рязането на меките панели е изключително лесно. Прави се с остър строителен нож или специална ножица.

Материалът е непретенциозен, надежден при интензивна експлоатация и не изисква сложни методи за поддръжка. Поради наличието на защитен PVC слой, нашите качествени самозалепващи плочки за под се измиват добре и не се износват вследствие на контакта с домакински почистващи химикали.

Можете да пристъпите веднага към използването на помещението

Веднага след като завършите полагането на лепящите се pvc плоскости за под можете да започнете да използвате настилката. При този тип покрития няма технологично време за изсъхване на лепилото или стягане на строителни смеси. По време на самата инсталация можете да се движите свободно в помещението. След залепяне плочата остава напълно неподвижна.

След залепването на плочите, можете спокойно да подредите мебелите в помещението, включително най-тежките. Не е случайно, че все повече хора избират този вид подове – с тях може да се направи основен ремонт през уикенда, като в последствие не се налага основно почистване на жилището. Необходимо е само да се премахнат остатъците от изрязания материал и хартиените покрития от гърба на плочите.

В стаите, където е инсталиран винилов под не се усещат неприятни миризми и не се отделят токсични изпарения. ПВЦ плочите са приложими дори в жилища, където живеят малки деца, болни възрастни хора и домашни любимци. Макар и синтетичен полимер, винилът е приет за екологично чисто и безопасно интериорно решение.

Вече можете да си позволите да обновите визията на дома си

Ние ви предлагаме не просто висококачествени водоустойчиви плоскости за под, а преди всичко един достъпен начин да обновите визията на своето жилище и да го направите по-красиво, комфортно и уютно. Цената, която сме посочили е за 1 брой панел с размери 91,4 х 15,2см. Дебелината на покритието е 2,5мм.

Благодарение на значителната дължина на нашите самозалепващи pvc плочки, не ви е нужно голямо количество от тях, за да подмените подовата облицовка в дома си. Панелите са леки и удобни за боравене, така че няма да ви затруднят нито при приемане на доставката, нито при съхранението им до момента на започване на ремонта.

Специалистите препоръчват да оставите панелите в помещението за поне 24 часа, за да се осъществи адаптация на материала към конкретните условия на температура и влажност. Необходимо е подът да бъде идеално чист, гладък и сух преди да се пристъпи към реденето на настилката.

В участъците, където се забелязват мазни петна, е необходимо основата да се обезмасли. Това е особено важно, защото мазнината понижава адхезивните свойства на лепилото. Не забравяйте, че подготовката е от ключово значение за добрия краен резултат при всеки ремонт.

Покупката на самозалепващи пвц плочки онлайн е разумно решение, за което няма да съжалявате. Ще можете да освежите визията на стария си дом и да си създадете усещане за лукс и комфорт, без да се разорявате. Препоръчваме да се консултирате със специалист относно количеството на панелите, което ще ви бъде нужно. Желателно е да закупите няколко бройки резерв.