Самозалепващи PVC панели за под W43

Самозалепващи PVC панели за под W43

Модел: ta063
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
 • 3.00лв.

 • Бърза доставка
 • Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване

Цената е за един винилов панел с размер: 91,4 х 15,2см

Самозалепващ PVC панел - тип подови дъски

 • Здрави и нехлъзгащи
 • Размер на панела: 914.4*152.4*1.2mm
 • Дебелина на панела: 1.2мм
 • Тип ламинат
 • Водоустойчивост
 • Възможност за използване в банята, коридора и кухнята
 • Бърз и лесен монтаж без нужда от майстор
 • Устойчиви на плесени и алергени
 • Лесни за поддържане

Могат да се положат върху всякакви равни и твърди повърхности!

Искате да направите бърз и евтин ремонт, който да освежи подовете в дома ви? Можете лесно и бързо да поръчате необходимия ви брой самозалепващи pvc панели за под от модел W43. Панелът е произведен във формата на лека и гъвкава подова дъска с декоративно покритие в дървесен принт. Размерите на плоскостта са: 914.4 х 152.4 мм, а дебелината - едва 1.2мм.

Защо PVC панелите стават все по-популярна подова настилка?

Самозалепващите ПВЦ подови панели, известни още като винилови плочки или дъски, придобиха огромна популярност в областта на подовите настилки през последните години. Те предлагат набор от предимства, които ги правят привлекателен избор както за жилища, така и за търговски площи.

Сред многобройните причини за нарастващата популярност на подовата винилова настилка, можем да изтъкнем:

Лесна инсталация

Една от основните причини за популярността на този вид подове е лесната инсталация. За разлика от традиционните подови настилки, които изискват специални инструменти и лепила, модерните самозалепващи панели за под, се предлагат с предварително нанесена лепилна основа.

Тази удобна възможност за отлепване и залепване елиминира хаоса и замърсяването в процес на ремонта и опростява значително самия процес на инсталиране. Дори хора без никакъв опит в операции от типа „Направи си сам” могат да поставят тези плоскости с максимална лекота, което го прави рентабилен вариант за мнозина.

Издръжливост и водоустойчивост

PVC е изключително издръжлив материал, който може да издържи на интензивен пешеходен трафик, защото е устойчив на износване. Горната повърхност на панелите обикновено е защитена с износоустойчив слой, който ги прави устойчиви на драскотини, петна и избледняване, причинени от излагане на слънчева светлина. Тази издръжливост гарантира, че подът ще остане в отлично състояние в продължение на много години, дори в зони с голям трафик.

Всички видове самозалепващи пвц плоскости са по своята същност водоустойчиви, което ги прави отлична опция за покриване на подовете в зони, изложени на влага, като бани, кухни и мазета. Водоустойчивите свойства на настилката помагат за предотвратяване на развитието на мухъл и плесен, осигурявайки по-здравословна вътрешна среда.

Рентабилност на използване и поддръжка

В сравнение с други подови материали като твърда дървесина, керамика или камък, виниловите подови настилки са сравнително достъпни като цена. Ниските първоначални разходи, съчетани с лекотата на инсталиране, помагат за намаляване на разходите както за собствениците на жилища, така и за бизнеса. Освен това дълготрайният им характер също елиминира разходите за поддръжка и подмяна във времето.

Почистването и поддръжката на нашите самозалепващи пвц панели за под са лесно изпълними. Редовното измитане и от време на време влажно почистване обикновено са напълно достатъчни, за да се поддържат подовете чисти. Водоустойчивостта е характеристика, която също помага за бързото и лесно почистване на инцидентни замърсяване и разливане на течности, без да причинява щети на повърхността на пода.

Комфорт и топлина

Един самозалепващ pvc панел има определено ниво на устойчивост и гъвкавост, което осигурява по-удобно усещане под краката в сравнение с по-твърдите подови материали като керамични плочки или паркет. Освен това тези подове могат да задържат топлината, създавайки по-приятна среда, особено през по-студените месеци от годината.

Самозалепващите панели за под са подходящи както за жилищни, така и за търговски помещения. Те могат да бъдат монтирани върху различни подови настилки, включително бетон, шперплат или съществуващи керамични настилки, стига повърхността да е чиста, гладка и равна. Тази гъвкавост ги прави популярен избор за обновяване на интериора, тъй като предлагат безпроблемно решение за актуализиране на стари подове.

Многослойна структура – факторът, който определя здравината на виниловия под

Здравината на ПВЦ подовите покрития е едно от основните им достойнства. Нашият самозалепващ пвц панел W43 е устойчив на драскотини, вода и оцветяване от храна и напитки. Панелите не поддържат горенето и не допускат развитието на гъбички и плесени. Тези уникални характеристики се дължат на многослойната им структура.

Плоскостите са проектирани да имитират външния вид на различни подови материали - твърда дървесина, камък или плочки, като същевременно имат предимството да бъдат по-достъпни, издръжливи и с ниски изисквания относно поддръжката. Многослойната структура на PVC панелите играе решаваща роля за тяхната производителност и цялостно качество.

Слоевете, които изграждат тези иновативни подови покрития са следните:

Износоустойчив слой: това е най-горният компонент на всеки pvc панел и ключът към неговата устойчивост и издръжливост. Обикновено се състои от здрав, прозрачен PVC материал, който предпазва пода от драскотини, петна и ежедневно износване. Дебелината на слоя влияе пряко върху устойчивостта на панела на абразия, като по-дебелите слоеве осигуряват по-добра защита и по-дълъг живот на покритието.

Принт: под износоустойчивият слой се намира принтираният декоративен слой, отговорен за външния вид и дизайна на панела. Усъвършенстваните технологии за печат позволяват на производителите да копират текстурите, шарките и цветовете на естествените материали, което кара самите PVC панели да изглеждат невероятно реалистични. Този слой е от съществено значение за постигане на желаната естетика на подова настилка от твърда дървесина, камък или плочки без съпътстващите разходи и изисквания за поддръжка.

Основен слой: Това е ядрото на съвременните самозалепващи pvc панели, който обикновено се изработва от дървесни влакна с висока плътност (HDF) или твърд композитен материал камък-пластмаса (SPC). HDF сърцевините предлагат стабилност и здравина, докато SPC ядрото осигурява допълнителни предимства като повишена водоустойчивост и по-добра звукоизолация. Дебелината на основния слой допринася за цялостната стабилност и твърдост на пода, като гарантира, че ще издържи на интензивен пешеходен трафик, без образуване на вдлъбнатини.

Адхезивен слой: Този слой е от решаващо значение за процеса на инсталиране. Лепилото, използвано в нашите пвц панели за под, е чувствително на натиск, което означава, че се свързва с основата, когато се прилага натиск по време на монтажа. Лепилото трябва да е достатъчно здраво, за да държи панелите стабилно на място, но също така да позволява лесно повторно позициониране по време на монтажа, ако е необходимо.

Освобождаваща подложка: Освобождаващата подложка е защитната хартия, която покрива адхезивния слой, докато панелите бъдат готови за инсталиране. По време на монтажа тази подложка се отлепва, разкривайки лепилото отдолу. Хартията също така предпазва лепилото върху виниловия самозалепващ панел от замърсяване и повреда по време на транспортиране и манипулиране.

Като цяло, многослойната структура на нашите самозалепващи пвц панели осигурява печеливша комбинация от издръжливост, естетика и лесен монтаж. Благодарение на тези слоеве панелите се превърнаха в предпочитано решение за подови настилки, предлагащо рентабилна и визуално привлекателна алтернатива на традиционните подови покрития.