Самозалепващи PVC плочки S25

Самозалепващи PVC плочки S25

Модел: ta072
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
  • 4.00лв. 3.50лв.   -13%

  • Бърза доставка
  • Гарантирано Качество
  • Безплатна Консултация
  • Лесно Пазаруване

Самозалепващи винилови плочки

  • Размер на плочките: 45.72 х 45.72см
  • Дебелина на плоскостите: 1.2мм
  • Подходящи за кухни, холове, коридори

Могат да се поставят върху всякакви равни и твърди повърхности!

С помощта на виниловите самозалепващи плочки S25 можете да създадете един наистина стилен и комфортен интериор, без да викате майстори и да живеете в хаос в продължение на седмици. Ние от Giga.bg ви предлагаме практични и нискобюджетни решения за реновиране на помещения и открити пространства, които ще издигнат дома ви на едно ново ниво, без да се разорявате.

Какво представляват ПВЦ плочките и по какво се различават от другите подови покрития?

PVC плочките са вид еластичен подов материал, изработен от поливинилхлорид и проектирани да имитират вида на различни естествени материали като дърво, камък, керамика и мрамор. Те са популярен избор за подова настилка както за жилищни, така и за търговски помещения поради тяхната издръжливост, достъпна цена и универсално приложение.

Покритията от винил се различават драстично от традиционните подове по редица показатели, сред които можем да посочим:

Устойчивост: Качествените самозалепващи плочки за под са еластична подова настилка, което означава, че имат определено ниво на разтегливост и гъвкавост. Това тяхно свойство им позволява да издържат на удар и натиск, без да се напукат или счупят. В резултат на това те са подходящи за зони с висок трафик като кухни, коридори и дори бани.

Водоустойчивост: PVC плочките са силно устойчиви на намокряне, което ги прави отличен избор за зони, които са податливи на разливи или влага, като кухни, бани и мазета. Те са по-малко податливи на увреждане при контакт с вода в сравнение с материали като естествена дървесина или ламиниран паркет.

Лесна поддръжка: плочките от винил са относително лесни за почистване и поддръжка, поради което са представяни често като самозалепващи плочки за кухня. Нуждаят се от редовно почистване с метла или прахосмукачка за премахване на мръсотията и периодично почистване с мек разтвор на почистващ препарат. Тази характеристика е привлекателна за много собственици на жилища и фирми.

Голямо разнообразие от дизайни: гъвкавите покрития се предлагат в широка гама от цветове, шарки и стилове. Те могат да копират външния вид на естествени материали с впечатляващ реализъм, което ви позволява да постигнете желаната естетика без високата цена на естествената дървесина, керамиката или камъка.

Монтаж: ПВЦ плоскостите обикновено се предлагат в две форми: самозалепващи се плочки и „клик” сглобяваща се система. Самозалепващите се покрития имат адхезивна подложка за незабавно залепване, което ги прави лесни за поставяне без необходимост от допълнителни лепила. Инсталацията се прави бързо дори в помещения с голяма квадратура.

Комфорт и топлина: Стандартните самозалепващи пвц плочки за под имат по-мека повърхност в сравнение с по-твърдите материали като керамични плочки или дърво, поради което те са по-удобни и приятни за ходене. Освен това са по-топли под краката, което може да бъде особено полезно през по-студените месеци.

Финансово изгодни: Дори най-скъпият вариант на винилова плочка е по-евтин от традиционните подови покрития. Плочите от винил са предпочитани именно заради по-ниската цена и възможността да се монтират самостоятелно. Цената на един подов ремонт винаги е била причина хората да се примиряват с неугледното си жилищно пространство.

Въпреки многобройните им предимства, трябва да отбележим, че някои по-евтини модели самозалепващи pvc плочки могат да отделят летливи органични съединения (ЛОС), когато са нови, поради използването на химикали по време на производствения процес. За щастие много производители вече произвеждат покрития с ниско съдържание или липса на летливи органични съединения, елиминирайки потенциалните рискове за здравето.

Какви са предимствата на плочите от винил пред традиционните подови покрития?

Цялата ни гама самозалепващи пвц плочки е един чудесен вариант за обновяване на интериора и създаване на по-комфортна и уютна среда. Те превъзхождат обичайните материали като керамика или дърво по няколко показателя, един от които е цената. Плочките са рентабилен вариант за хора, които разполагат със скромен бюджет. Лесният процес на инсталиране чрез адхезивна подложка, ги прави популярни за проекти от типа „Направи си сам“.

Виниловите самозалепващи се плочки за под са известни със своята издръжливост, способни да устоят на интензивен трафик и износване. Те са водоустойчиви и съответно са идеални за зони с висока степен на влага, като бани и кухни, за разлика от дървесината, която може да се деформира, когато е изложена на вода.

В допълнение, плочките от пвц са лесни за поддръжка и почистване. Те не изискват повторно боядисване като естественото дърво. Комфортът и топлината са други техни предимства, тъй като са по-удобни за ходене в сравнение с твърдите и студени керамични плочки. Някои модели се предлагат и с омекотяващ слой за допълнителен комфорт.

По отношение на дизайна покритията се отличават с гъвкавост и универсалност, предлагайки се в различни цветове, шарки и текстури, за да отговарят на различни интериорни стилове. На пазара се предлагат продукти, имитиращи перфектно външния вид на дърво или камък, които създават усещане за луксозен интериор, постигнат на много ниска цена.

Това подово покритие помага за намаляване на шума, създавайки по-тиха среда в сравнение с керамичните плочки или дървения паркет. Някои pvc плочки са направени от рециклируеми материали, което допринася за екологичното равновесие, а производството им изисква сравнително малко енергия.

Приложение на плочката в домашния интериор

Можете да реновирате почти всяко жилищно пространство с винилови залепващи плочки, като моделът S25 е един много подходящ вариант. Декоративните му качества са отлични, както и техническите му характеристики. Монтажът не изисква специални инструменти и се изпълнява с минимално замърсяване на помещението.

Къде бихте могли да залепите пвц плочки за под? Практически списъкът с възможности е почти неограничен. От коридора и кухнята до хола и спалнята, този вид настилка е идеално решение за всяко жилищно пространство. Единственото ограничение е душ зоната в банята, където водата би могла да проникне под покритието и да разруши лепилния слой.

Кухненският под, покрит с пвц плочки е едно много удачно решение. Не само ще се радвате на по-красив и топъл под, но поради мекотата на покритието, счупването на крехки домакински съдове е по-малко вероятно. Неволно разливане на течности и пръски мазнина не могат да оставят трайни петна. Покритието се почиства без остатък.

Коридорът и антрето са приети за натоварена зона, където често с обувките си внасяме кал и вода. Ако покриете старата подова настилка с модерни самозалепващи плочки за под на достъпна цена, ще се радвате на приятен и идеално чист дом, в който ще ви бъде приятно да се прибирате след тежкия работен ден.

Посочената цена е за 1бр плочка с размери 45.72 х 45.72см и дебелина 1.2мм.