Анатомична облегалка за стол и автомобил

Анатомична облегалка за стол и автомобил

Модел: sv905
Наличност: Разпродадено
 • 44.00лв.

 • Бърза доставка
 • Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване
 • Поддържа гърба в правилна позиция
 • Облекчава болката в кръста
 • Универсален размер
 • Устойчива конструкция
 • Възможност за регулиране според личните нужди

Характеристики:

 • Материал ABS
 • Тегло около 1,5 кг
 • Регулиране на височината 38-45 см

Покупката на анатомична облегалка за стол е рентабилно решение, осигуряващо комфорт и продуктивност по време на работа. Тя е особено нужна по време на шофиране, когато фабрично инсталираната седалка е неудобна на водача. Ние ви предлагаме една лека, удобна и приятна за използване подложка за гръб, която можете да използвате у дома, в офиса или докато шофирате.

Какво е предназначението на приставката в автомобила?

Анатомичната облегалка за кола обезпечава правилната позиция на тялото. Нейното използване по време на шофиране има две основни цели – осигурява максимална готовност за бърза реакция по време на шофиране и гарантира заемането на физиологично удобна поза , предотвратявайки появата на болки в гърба.

Първата задача се постига чрез оптимизиране на разстоянието между тялото и елементите за управление на автомобила – волан, педали, скоростен лост. За да се намери правилното разстояние от педалите, е необходимо краката да се поставят върху педалите, след което облегалката да се регулира, така че коленете да бъдат леко сгънати.

Нашата ортопедична облегалка за стол позволява лесно регулиране на височината, спрямо анатомичните особености на ползвателя и стола, на който той седи. Благодарение на регулируемата ѝ функция, облегалката може да се използва с всички модели офис столове, столове за хранене и автомобилни седалки.

По сходен начин е редно също да регулирате височината на вашата анатомична облегалка,  когато я използвате при продължително седене. Правилната стойка е изключително важна, когато се налага да работите на компютър и да обработвате документи. Данните сочат, че при изпълнение на административни задачи, хората неволно се привеждат напред. Това оказва голямо напрежение върху гръбнака.

Ползи от използването на облегалката за гръб

Основната цел на подложката за гръб с ортопедичен ефект е да поддържа гръбначния стълб в правилна физиологична позиция. Здравословната стойка е изключително важна, тъй като дори при най-малкото изкривяване натоварването на гръбначния стълб ще бъде неравномерно разпределено, което  ще доведе до прекомерно напрежение в мускулите и ставите.

Ако телесното тегло се преразпредели равномерно с помощта на анатомична облегалка за стол и автомобилна седалка, мускулният тонус се поддържа в нормално състояние и ставите не изпитват претоварване. Дизайнът на облегалката е такъв, че буквално следва индивидуалните извивки на вашето тяло. Основните полезни свойства на този продукт включват:

 • Премахване на умората, напрежението в гръбначния стълб при продължително седене;
 • Формиране и поддържане на правилна стойка;
 • Премахване на болки и дискомфорт в лумбалната област;
 • Намаляване на интензивността на проявите на остеохондроза, радикулит, сколиоза, междупрешленна херния и други патологии на опорно-двигателния апарат;
 • Поддържане на нормално кръвообращение.

Вашето здраве ще зависи пряко от това колко добре продуктът се справя с тези важни функции, затова препоръчваме да направите избор в полза на висококачествени анатомични облегалки за стол, каквато е Backcare Pad. За удобство всички модели са снабдени с фиксираща каишка, с която продуктът може да бъде здраво закрепен към облегалката на офис стол или стол.

Ако се налага да прекарате по-голямата част от деня си в седнало положение, в допълнение към тази анатомична облегалка за кола, от магазина ни можете да закупите и удобна възглавница, която се поставя под опашната кост. Тя ефективно предотвратява запушвания в съдовете на малкия таз и долните крайници, подобрявайки двигателната активност и жизнения тонус.

Висококачествени материали – гаранция за ефективност и дълготрайност на продукта

Облегалката, следваща анатомичните извивки на гръбнака, е изработена от висококачествена ABS пластмаса. Това е гъвкав, непорест материал, който може да се почиства с всички конвенционални методи и средства. Неплътната, решетъчна структура на подложката улеснява циркулацията на въздух. Изпотяването и запаряването на кожата през лятото са проблем, който също се решава от този продукт.

Нашата анатомична облегалка за кръст за кола стол и офис е с универсален размер и може да се използва от хора с всякакво телосложение – мъже и жени. Възможностите за регулиране на височината са в диапазона 38 – 45см. Дизайнът залага на регулируеми ленти за лесно поставяне и сваляне на и от различните видове столове.