Комплект за Полиране на Фарове VISBELLA

Комплект за Полиране на Фарове VISBELLA

Модел: sy1465
Наличност: Разпродадено
 • 35.00лв. 24.00лв.   -31%

 • Бърза доставка
 • Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване

Видео как се работи с комплекта за възстановяване на фарове :

Начин на употреба:

1 Първо фаровете трябва да бъдат идеално почистени.

2 Облепете фаровете с хартиеното тиксо.

3 Ръчно или с машина изтрийте повърхността на фаровете с трите вида шкурка, като започнете от най-едрата

4 Започнете полиране на фаровете с оранжевата гъба с паста №2 (step 2)

5 Нанесете UV защитната паста №3 (step 3) с бялата гъба

ВАЖНО: Полирането и почистването на фаровете да не е на пряка слънчева светлина.

Комплекта съдържа:

 • P800 шлифовъчна шкурка - 2бр
 • P1200 шлифовъчна шкурка - 2бр
 • P2000 шлифовъчна шкурка - 2бр
 • 40гр полираща паста
 • 3.0мл защитна течност
 • (300x2cm) Хартиено тиксо
 • Подложка за M12 нишка - 1бр
 • Адаптер - 1бр
 • Диск гъба - 2бр

Практиката показва, че чистотата на фаровете рядко е обект на внимание от страна на собствениците на автомобили. Ролята на оптиката в автомобила често се подценява от водачите, които смятат, че дори през мръсотията светлината ще намери път. Истината е, че дори леки замърсявания понижават видимостта и правят шофирането по-трудно. Не рискувайте, купете иновативния комплект за полиране на фарове Visbella!

Защо е важно да поддържате светлинната си уредба в пълна изправност?

Шофирайки през деня, вие трудно ще забележите, че със светлините ви нещо се случва. На светло потъмнялата пластмаса, покриваща фара, е почти незабележима и не носи никакъв дискомфорт. През нощта обаче, силата на осветяване на пътното платно драстично намалява, а недостатъчната светлина е предпоставка за пътни злополуки.

С професионалния ни комплект за почистване на фарове ще можете да приведете автомобила си в пълна изправност. По този начин ще защитите не само себе си и своето семейство, но и останалите участници в движението. В допълнение ще елиминирате нуждата от смяна на осветителите, с което ще спестите една не малка сума пари.

С правилна подготовка и максимално старание, полирането на стъклата може да се направи толкова качествено, колкото и в реномиран авто сервиз. Разликата ще се състои единствено в цената. Комплектът, който ви предлагаме, е невероятно достъпен и включва абсолютно всичко необходимо за изпълнение на процедурата, при това неколкократно. Не се налага да купувате нищо допълнително.

Какво представлява самата операция?

Почистването на стъкло на фар може да се изпълни по различни начини, в зависимост от използваните методи и средства. Със специалния комплект за полиране на Visbella процедурата е максимално проста и лека. Необходимо е да извършите предварителната подготовка и да следвате инструкциите, както сме ви ги представили.

Спазването на последователността на стъпките е важно. Отделете си повече време, за да не се налага да вършите работата небрежно. Определете си ден през уикенда за изпълнение на задачата и вложете цялото си старание и прецизност. Всеки фар трябва да е предварително почистен от прах и полепнала мръсотия.

Ето и цялата процедура, описана стъпка по стъпка:

 • Подготовка. Стъклата трябва да се почистят добре от замърсявания. Препоръчително е да измиете цялото превозно средство преди започване на работа, като обърнете специално внимание на решетката на радиатора. След това облепете корпуса /рамката на фаровете с хартиеното тиксо, за да я предпазите от повреждане;
 • Шлайфане на повърхността. След подготовката преминете към втория етап - шлайфане. Желателно е да започнете с материала с най-едрата шкурка, за да премахнете по-големи дефекти. След обработката, стъклото става непрозрачно. Когато шлайфате пластмаса, имайте предвид крехкостта на материала - не прегрявайте и не прилагайте силен натиск. За да се подобри качеството на работа, е необходимо периодично да се навлажнява колелото на шлифовъчната машина;
 • Започнете да полирате стъклото, като използвате оранжевата гъба и полиращата паста, включени в нашия комплект за полиране на автомобил. Когато използвате шлайфмашина и правилния набор от материали, полирането ще ви отнеме само няколко минути. Ще постигнете резултат, който не отстъпва по качество на резултата, постиган в авто сервиз.

Ако често ви се налага да шофирате нощем, е желателно да изпълнявате процедурата по полиране на фарове поне два пъти годишно. В случай че нощните пътувания са рядкост за вас, следете състоянието на стъклата за затъмняване, матиране и оцветяване. Ако не сте сигурни в своите способности, посетете сервиз, но не пренебрегвайте оптиката на колата си. Смяната на фаровете, а още повече ремонтът на колата заради катастрофа, ще ви струва много повече.

Кои са индикаторите, че светлинната ви уредба се нуждае от грижи?

Фаровете губят производителността си с течение на времето. Шофьорите забелязват влошаване на видимостта на пътя и ако няма очевидни повреди, замъгляване и жълт оттенък по тялото, сменят лампите или цялото осветително оборудване. Подобни драстични мерки не се изискват във всички случаи. Понякога е достатъчно просто да се полира оптиката с кит за полиране на фарове.

Осветителната уредба в съвременните автомобили е покрита с устойчива пластмаса – поликарбонат. Този материал е по-мек и по-здрав от стъклото. В случай на инцидент или сблъсък с пешеходец, пластмасовото тяло причинява по-малко наранявания. Материалът е устойчив на силни насочени удари, трудно е да се разбие на остри фрагменти, но не понася надраскване и абразивни влияния. Ето защо въпросът за покупката на комплект полиране на фарове възниква по-често, отколкото нуждата от подмяна.

Същият проблем е още по-силно застъпен при мотоциклетите. Поради конструктивните особености на моторите, осветителното им оборудване е склонно към помътняване, комбинирано с големи и малки драскотини. Тъй като моторите са оборудвани с по-малко светлини, помътняването и оцветяването могат да повлияят негативно на безопасността на водача и останалите участници в движението.

Не забравяйте да осигурите защита!

В любителския комплект за възстановяване на фарове Visbella ще откриете UV защитаваща паста. Използвайте я в края на процедурата като последен етап от задачата. Защо е важно да го направите? Ще ви обясним възможно най-просто:

Поликарбонатът, който покрива външната страна на фара, е достатъчно мек, така че производствените предприятия го покриват със слой от специален керамичен лак. В процес на шлифоване, за да се премахнат напластяванията и пукнатините, този слой се премахва, без да се възстанови. Поради тази причина новополираните стъкла започват да се надраскват и замъгляват няколко пъти по-бързо.

За да се предотврати това състояние, силно препоръчваме да използвате защитната паста, включена в комплекта за почистване на фарове. Пастата ще възстанови фабричния лаков слой и ще осигури специален полиуретанов филм за защита на полираната повърхност. Ако не защитите полираното стъкло, то ще се напука след няколко месеца. Твърде честото шлифоване ще изтъни и напука поликарбоната.

Как го правят в авто-сервизите?

В специализираните сервизи разполагат с набор от апаратура и консумативи за чистене на фарове. Те избират етапите, консумативите и последователността, въз основа на състоянието на осветителните тела. Майсторът старателно почиства и обезмаслява фара и определя технологията, по която ще го полира. В зависимост от степента на увреждане, полирането може да е леко или дълбоко възстановяващо.

Предимството на професионалната услуга е, че няма да ви се налага да купувате комплекта за полиране на фарове в домашни условия и да хабите време и сили. Недостатъкът е, че ще се наложи да платите двойно повече в най-добрия случай. Другият минус е, че в по-натоварените сервизи ще ви накарат да чакате. Понякога седмици наред.