Комплект за рисуване 180 части от моливи, флумастери, пастели, боички и др. в куфар

Комплект за рисуване 180 части от моливи, флумастери, пастели, боички и др. в куфар

Модел: ta297
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
 • 49.00лв. 36.00лв.   -27%

 • Бърза доставка
 • Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване

Комплектът включва:

 • 20 броя цветни моливи
 • 12 броя боички
 • 40 броя цветни безмаслени пастели
 • 40 броя цветни маслени пастели
 • 20 цветни флумастери с тънък писец
 • 36 цветни флумастери с дебел писец
 • 1 х Острилка
 • 1 х Гумичка
 • 1 х Линия
 • 1 х Лепило
 • Кламери

Любовта към изкуството се възпитава още от най-ранна детска възраст. Това е времето, когато децата разкриват артистичните си таланти. Откъснете детето си от електрониката и телевизията, като му подарите цял куфар с флумастери, бои, моливи и пастели за рисуване. Комплектът за малки художници се състои от 180 части – отлична възможност да вдъхновите малкото човече да опита различни техники и стилове в изобразителното изкуство.

Отлична подредба и добро съхранение на рисувателните пособия

Флумастерите, моливите, боичките и пастелите са подредени старателно в куфарче, като всеки детайл има строго определено място. Това ще улесни много децата при избора на желаното средство за рисуване, знаейки мястото на всеки елемент от комплекта. Добрата подредба във вътрешността на куфара гарантира и правилно съхранение на пособията.

Често качеството на флумастерите и моливите се влошава драстично поради неправилно съхранение. Болшинството от продуктите са силно чупливи, затова е важно след използването им, да бъдат прибрани на предназначеното за тях място. Не бихте искали детето ви да се окаже без пастел в желания за дадена рисунка цвят, защото същият е счупен поради невнимание и немарливост.

Освен значително улеснение и запазване качеството на пособията, това куфарче с флумастери носи и други ползи на детето ви. То ще го приучи на ред и ще възпита у него уважение към вещите, в които обикновено са инвестирани не малко пари. Забравете за творческия хаос – това е оправданието на хора, които поради леност или безотговорност, не почитат вещите, които им позволяват да творят.

Компактно решение за съхранение и удобство при пренасяне

Чудесният куфар с моливи и други средства за рисуване е с компактни размери, въпреки богатото си съдържание. Това носи редица предимства – от една страна ще ви е по-лесно да съхранявате куфара в бюрото на детето си или в шкаф, а от друга – няма да срещате трудности, когато тръгвате на път.

Едва ли има родител, който да не се е сблъсквал с огромното количество играчки и учебни пособия на децата си. Детската стая трудно може да побере всички ученически пособия и предмети за развлечение. Поради тази причина родителите често се отказват от покупката на полезна вещ, решавайки да спестят от оскъдното пространство.

Не се налага да пестите място в малкия си дом с чудесния ни комплект флумастери за рисуване. Когато цялото му съдържание е събрано в куфарчето, той придобива компактни размери и може да намери място във всеки шкаф или чекмедже. Можете дори да го оставите върху бюрото или върху масата, на която детето ви обича да рисува.

Когато тръгвате на път, не забравяйте да вземете със себе си художническия сет. Той няма да заема излишно място в колата ви, а дори да пътувате с обществен транспорт, багажът ви няма да стане твърде обемен и тежък. В същото време, детето ви ще има с какво да се забавлява по време на ваканцията, радвайки и вас, и себе си с първите си артистични творби.

Здравата конструкция на чудесното куфарче с моливи и флумастери ще запази целостта на деликатното съдържание. Нито боичките, нито пастелите и моливите ще се окажат фатално повредени след края на пътуването. Можете да вмъкнете в кутията дори няколко листа, върху които детето ви да твори в самолета, автобуса или влака. Твърдият капак на куфара е чудесна подложка за този род творческа дейност.

Качество, каквото няма да откриете в масовите комплекти с боички и флумастери

Този комплект флумастери и моливи за малки художници грабва вниманието не само с чудесната презентация на всички рисувателни помагала, но и с тяхното качество. Броят им също е супер приятна изненадата – децата имат избор между цели 180 средства за рисуване, и всички те са с отлично качество.

В куфара са прилежно подредени 20 броя разноцветни моливи, чийто писец е мек, а багрите са идеално наситени, така че да не се налагат много повторения при запълване на големи полета. В комплекта са включени също 40 броя пастели – половината от тях маслени, а другата половина безмаслени.

Изборът на средство за рисуване включва и цели 56 флумастера, като 20 от тях са с тънък писец, а 36 имат по-дебел връх. Флумастерите заслужават специално внимание, защото децата обожават да рисуват с тях. Цветовете им са ярки, свежи и наситени, а трайността на багрилата е голяма. В този случай няма да изпаднете бързо в ситуация, в която любимият цвят на малкия ви художник вече не иска да пише.

Моливите, флумастерите и пастелите могат да се използват и за проектиране, а защо не и за запознаване с геометричните фигури. За целта в детския комплект за рисуване е включена и линия. Децата обичат да си помагат с линийката, за да създадат най-правите черти, когато рисуват къщички, например.

Освен линийката, в кокетното куфарче за рисуване е добавена също гумичка, с която да се правят бързи и лесни корекции. Този компонент на комплекта ще бъде от полза на малките перфекционисти. Не подценявайте стремежа към съвършенство на децата – дори най-малките от тях искат да впечатлят родителите си с най-красивата рисунка.

Моливите са любимото средство за рисуване на малчуганите, но при често използване, те се нуждаят от подостряне. Не е необходимо да купувате острилка, защото такава е добавена в забавния сет. Комплектът съдържа всичко, от което художниците в детска възраст може да се нуждаят, в това число и приспособление за подостряне на моливите.

Когато комплектът флумастери в кутия изпълни своето предназначение, резултатът е красива детска рисунка, с която родителите имат основание да се гордеят. Можете да поощрите малкия художник да изложи произведението си на видно място. За целта в куфарчето са добавени също кламери и лепило.

Какво представляват маслените и безмаслените пастели и каква е разликата между тях?

Когато казваме комплект флумастери, по никакъв начин не омаловажаваме ролята на останалите средства за рисуване. Комплектът съдържа голям брой пастели, разделени на два вида – маслени и безмаслени. За много родители, както и за самите деца, тези наименования може да са напълно непонятни, затова си струва да им обърнем внимание.

Маслените и безмаслените пастели са два различни типа художествени инструменти, всеки от които притежава уникални качества и има различни приложения в света на изкуството и творчеството. Разбирането на разликите между тези два вида пастели може да помогне на художниците да изберат правилното средство за своите проекти.

Маслени пастели:

Маслените пастели са художествен инструмент, направен предимно от пигмент, восък и незасъхващо маслено свързващо вещество, например ленено или минерално масло. Те са известни със своята кремообразна текстура и живи цветове и предлагат няколко предимства на артистите:

 • Богата пигментация: Маслените пастели съдържат висока концентрация на пигмент, предлагайки интензивни, живи цветове, които могат лесно да се смесват, за да създадат плавни преходи и градиенти;
 • Универсалност: Пастелите от този вид могат да се използват върху различни повърхности, включително хартия, платно, дърво и плат.Те могат също да се нанасят плътно за смели, текстурирани ефекти или да се разреждат с разтворители за полупрозрачен рисунък;
 • Възможност за смесване: Благодарение на меката им текстура маслените пастели могат лесно да се смесват с пръсти, тампон или четки, за да се създадат безпроблемни преходи между цветовете;
 • Дълготрайност: Веднъж нанесени, маслените пастели се съхраняват за продължителен период, което позволява на художниците да преработват и усъвършенстват своите композиции с течение на времето.

Маслените пастели обаче имат и някои ограничения. Работата с тях може да бъде малко „мръсна”, а кремообразната им текстура ги прави податливи на размазване. Те също така изискват подходяща вентилация, когато се използват с разтворители, поради потенциален риск от вредни изпарения.

Безмаслени пастели

Безмаслените пастели се състоят основно от пигмент и восък без добавени масла. Поради тази причина те притежават различни качества и имат различни приложения в сравнение с маслените пастели, така че не е случайно включването им в повечето комплекти за рисуване. Комплектът, който ви предлагаме, е подходящ за всички стилове на рисуване и предпочитания.

Восъчните пастели имат по-твърда текстура в сравнение с маслените, което ги прави по-лесни за контролиране и по-малко склонни към размазване. Затова те са особено подходящи за малки деца и художници, които предпочитат по-прецизен инструмент за рисуване.

Немасленият/восъчен пастел също така осигурява непрозрачно покритие, поради което е идеален за създаване на смели, графични произведения на изкуството с дефинирани линии и форми. Той е и водоустойчив. След като бъде нанесен, може да се използва за смесени медийни проекти, при които ще се използват носители на водна основа.

Освен 56 броя флумастери в куфар, вие ще получите немаслени пастели, които обаче имат ограничена възможност за смесване. Те не се смесват толкова лесно и гладко, колкото маслените, затова техниките за смесване често включват наслояване на цветове и използване на натиск за манипулиране на восъка.

Защо да подарите комплект за рисуване на дете?

Има редица причини да подарите този прекрасен комплект за рисуване в куфарче на своето или на чуждо дете. На първо място, с подаръка си ще го стимулирате да покаже артистичните си заложби и ще стимулирате неговата фантазия. Детските рисунки са също чудесен начин да разберете как децата възприемат света около себе си. Те са метод за честна комуникация между децата и възрастните.

Притежанието на висококачествен комплект моливи и флумастери ще даде увереност на детето в училище или в детската градина. Освен това с него всеки малчуган ще уплътнява времето си, развивайки полезни умения, вместо да прави пакости, понеже скучае. Накратко, няма причина да не зарадвате дете с този набор от русувателни пособия.