Силиконова ортопедична възглавница за стол или седалка Egg Sitter

Силиконова ортопедична възглавница за стол или седалка Egg Sitter

Модел: sy1458
Наличност: В наличност
Контакт: 0888 600 224
 • 29.00лв. 22.00лв.   -24%

 • Бърза доставка
 • Гарантирано Качество
 • Безплатна Консултация
 • Лесно Пазаруване

Egg Sitter - Силиконова ортопедична възглавница за стол или седалка

Възглавница за стол с гел е наистина впечатляващо предложение, което е напълно практично. Този аксесоар ще се превърне във ваш спътник независимо дали си почивате, храните се, работите или шофирате. Благодарение на уникалните способности на възглавничката, тя приема формата на тялото, осигурявайки невероятен комфорт.

Тя е много еластична, но едновременно с това и устойчива. Облекчава дискомфорта при някои състояния, например хемороиди и не причинява изтръпване, схващане и болка в долната част на тялото.

Предимства на гел-възглавничка за стол:

• Омекотява всяка седалка

• Подобрява комфорта при дълго седене

• Може да се мести навсякъде

• Лека, издръжлива и еластична

Характеристики:

• Материал: студена гел-пяна

• Размери: 40 / 35 / 2.5 см.

 

Болки в кръста, мускулни схващания, отоци в крайниците, неправилна стойка и походка. Ако страдате от поне един от изброените проблеми, то вие имате огромна нужда от силиконова ортопедична възглавница за стол. Тя е изключително необходима на хората, чието ежедневие преминава основно в седнало положение. Независимо дали шофирате по дълги маршрути или извършвате административна/офис работа, този продукт ще ви помогне.

Ефективни ли са ортопедичните седалки?

Правилната стойка, когато седите, е ключът не само към здрав гръбначен стълб, но и към цялостното ви благополучие. Повечето съвременни професии по един или друг начин са свързани с многочасово седене. Липсата на подходящо количество физическа активност се отразява негативно на състоянието на опорно - двигателния апарат.

В допълнение, мускулите, които са в постоянно напрежение поради анормално положение на гърба по време на работа в седнало положение, се уморяват доста бързо. Това води до хронична болка в долната част на гърба, изкривяване на гръбначния стълб, влошаване на здравето и постоянно състояние на умора. Може ли лумбалната ортопедична възглавница за стол да промени нещата? Нека се опитаме да разберем.

На пазара днес се предлагат различни видове ортопедични възглавници за стол, с различна плътност и от различни материали. С какво нашият продукт е различен? Може би по-важният въпрос е: какъв е рискът от продължително седене в неправилна позиция? Отговорът е, че то влияе негативно на вашето здраве. Наред с хроничната болка и умората, могат да ви застигнат следните проблеми:

 • Нарушения на кръвообращението (особено за долните крайници, които с течение на времето могат да провокират разширени вени)
 • Сърдечно-съдова недостатъчност
 • Нарушения на храносмилателната система
 • Чести коремни болки
 • Главоболие, включително мигрена
 • Влошаване на зрението
 • Затруднено дишане
 • Проблеми с концентрацията
 • Голям брой други заболявания, произтичащи от изброените по-горе

Какво можем да направим, за да избегнем тези неприятности и да защитим здравето си, доколкото е възможно при заседнал начин на живот? Първото нещо, което трябва да направите, е да си купите ортопедичната гел възглавница за стол. Ако ви се струва, че сега се чувствате чудесно - не се ласкайте.

Нарушенията на кръвообращението и произтичащите от това последици, постепенно унищожават здравето ви. Освен това е значително по-лесно да се предотврати даден проблем, отколкото да се коригира впоследствие. Поради тази причина използването на ергономична седалка за стол се препоръчва не само с лечебна цел, но и като профилактика.

Характеристики на ортопедичната лумбална подложка

Както всяко друго приспособление от ортопедичен тип, седалката има специална анатомична форма, която поддържа кръста ви. Плътната силиконова възглавница за сядане не позволява на гърба да се огъва в неправилно положение и предотвратява лошата стойка. Така мускулите на кръста ви са винаги в добра форма, но в същото време не са пренапрегнати.

Продуктът е също чудесно решение за хора, за които седенето е силно болезнено в настоящия момент. Страдащите от хемороиди, както и жени в следродилна фаза, ще бъдат очаровани от възможностите на това чудесно изобретение. Силиконовият гел има предимството да е невъзприемчив към телесната топлина. Използвайки подложката дълго време, няма да усетите запарване и допълнителни кожни възпаления.

Egg Sitter има не само ортопедични свойства. Нейната височина е значителна, така че същевременно получавате и повдигаща възглавница за стол. Седейки на нея, ще имате многократно по-добро и правилно наблюдение на монитора на компютъра. Такъв продукт е особено нужен на по-ниските дами, докато шофират, защото ще им осигури перфектна визуализация на пътното платно.

Що се касае до ползите за здравето, те не са никак малко. Силиконовата ортопедична възглавница за сядане поддържа анатомично правилна позиция, спомагайки за оформяне на правилна и красива стойка. Тя също така подобрява кръвообращението, като по този начин облекчава умората и мускулното напрежение. С нея ще повишите работната си концентрация и ще си осигурите ефективна профилактика срещу разширени вени, изкривявания на гръбначния стълб и множество други заболявания.

Защо е важно да изберете правилния продукт?

За да получите максимално полезен ортопедичен ефект от продукта, е много важно да можете да изберете правилната анатомична седалка за стол. Помислете за степента на твърдост, височина и форма на продукта. Възглавницата трябва да е с оптимална еластичност. Тя не бива да пропада много, но не трябва и да има никакъв дискомфорт от прекалено твърдата повърхност.

Вземете предвид собственото си тегло, когато избирате твърдостта на която и да е възглавничка за стол. Опитен търговски консултант или лекуващият ви лекар ще може да ви помогне при избора на продукта с най-ефективен ортопедичен коефициент във вашия индивидуален случай. Редно е също така да отбележим, че експлоатационният живот на възглавницата е доста впечатляващ. Студената гел пяна не променя структурата си с времето.

При редовна употреба на този ортопедичен продукт мускулите на гърба ви ще се отпускат, а гръбначният стълб ще запази естествената си позиция. Ще забравите схванатото и изтръпнало седалище от продължителното седене върху твърди и неудобни столове. Можете да носите седалката със себе си навсякъде, където се налага да седите дълго – на съвещания, на кино, в ресторанти и в автомобила.

И нещо важно: Въпреки всички предимства на ортопедичните възглавници за столове, не забравяйте основното: при продължителна работа в седнало положение, опитвайте да променяте положението на собственото си тяло възможно най-често. Правете кратки почивки, загрявайте, добавяйте повече движение към ежедневните дейности и не забравяйте да следите телесното си тегло. Тогава такива проблеми като сколиоза, разширени вени и всякакви други проблеми ще бъдат избегнати.

Шофирайте комфортно и безопасно

Силиконовата ни възглавница за стол е предназначена не само за омекотяване на твърди и неудобни столове. Тя е чудесна подложка за автомобилната седалка, която можете да използвате, независимо дали шофирате или сте един от пътниците в превозното средство. За шофьорите обаче полезните ѝ характеристики са наистина безценни.

Редица изследвания сочат, че неудобната позиция на тялото, както и гръбначните болки, често стават причина за пътни произшествия. Просто си представете как кракът ви се схваща и не можете да натиснете навреме педала на спирачките. От комфорта на шофиращия зависи в огромна степен безопасността по време на път.

Ортопедичната ни възглавница за стол притежава и друго, важно за шофиращите предимство – нейният уникален материал. Студената гел пяна ще влезе в ролята на плътна бариера между вашето седалище и седалката на автомобила. По този начин ще ограничи топлинния ефект от продължителното седене и ще предотврати някои възпаления. Хемороидите са особено податливи на обостряне при високи температури в областта на седалището.

За кого седалката от силикон е най-подходяща?

Ортопедичната силиконова възглавница би била особено полезна на хора, които прекарват по-голямата част от времето си в седнало положение (офис служители, шофьори, студенти); бременни жени; пациенти, страдащи от сколиоза, радикулит и междупрешленни хернии в лумбалния гръбначен стълб, както и след гръбначни наранявания.

Тя е отлично превантивно решение за здрави хора, предотвратявайки появата на състояния като остеохондроза, невралгия и спондилоартроза на лумбалния гръбначен стълб. Без значение от възрастта, почти всеки служител в административно учреждение и канцелария има нужда от удобна охлаждаща възглавница за офис стол.

В крайна сметка, дори само заради желанието да си осигурите комфорт, е оправдано да закупите това революционно приспособление. Цената му е напълно достъпна за всеки, а същевременно материалът е дълговечен. В структурата на изделието липсват детайли, подлежащи на износване, което гарантира супер дългия му експлоатационен живот.

Предимство е, че всички силиконови възглавници от въпросния вид се монтират лесно на всякакви седалки. Всъщност дори не можем да говорим за монтаж, защото липсват каквито и да е механизми за укрепване. Подложката просто се поставя на стола или седалката, без да е нужно допълнително фиксиране.

Заедно с ергономичната възглавница за седалка ще получите напълно безплатна перяща се калъфка, изработена от неплъзгаща се материя. Това отново доказва, че възглавничката не се нуждае от допълнително фиксиране. Тя няма да се измести от първоначалната си позиция. Калъфчето ви позволява да поддържате седалката чиста и в добро състояние, въпреки че силиконът е напълно подлежащ на мокро почистване.

Продукт с уникална структура, изработен от уникален материал

На свободния пазар се предлагат различни видове възглавници за седалки, изработени от различни материали. Egg Sitter е доста различен от останалите продукти най-вече с уникалната структура на един супер иновативен материал. Специалният гел силикон има еластичност, която превъзхожда други материали като латекс, полиуретан и т.н.

Структурата/дизайнът на подложката залага на формата, позната като „пчелна пита”. Тя позволява на самата силиконова подложка за стол да се адаптира към формата и тежестта на тялото. Впоследствие седалката връща моментално първоначалното си състояние. Именно мемори ефектът е това, което прави приспособлението толкова ефективно.

„Ефектът на паметта“ означава способност на материала да стане мек и пластичен на местата с най-голямо натоварване, запаметявайки отделните линии на човешкото тяло. Така значително се повишава нивото на комфорт по време на употреба. Поради този факт се препоръчва продуктът да се използва и като възглавница за седалка на кола.

Нашата ортопедична възглавница за офис стол egg sitter има специфичен релеф по цялата повърхност. Той подобрява обмена на топлина и въздух, позволявайки на повърхността да се затопли при студено време и да се избегне „ефекта на сауната“ през лятото. Освен това силиконът има силно изразени антистатични свойства и не се пълни с прах.

Специалната оребрена повърхност на силиконовите възглавници за седалки на кола създава лек масажен ефект и подобрява вентилацията между тялото и основата. Гелообразните силикони са хипоалергенни, еластични, приятни на допир и не се деформират след много години употреба. Високата еластичност на изделието ви позволява да го сгънете до минимални размери и да го вземете със себе си където и да отивате.