Универсално полиетиленово защитно покривало

Универсално полиетиленово защитно покривало

Модел: sy1479
Наличност: Разпродадено
  • 15.00лв.
Опции

  • Бърза доставка
  • Гарантирано Качество
  • Безплатна Консултация
  • Лесно Пазаруване

Изключително здраво платнище изработено полиетиленова, армирана промазана тъкан с гъста тъкана оплетка, (тип найлон на материала) със силиконово покритие непозволяващо преминаването на вода при разпъване и опън.

Тегло - 90g/m2 метални капси през 1 метър. Подходящо за покриване на ремаркета, палети, за индустриални нужди,тенти,за покриване на дърва, служат и за изграждане на огради и навеси предпазване на екипировка селскостопанска техника, съоръжения, гуми, продукция ,техника, строителни материали, дървесина, къмпинг, палатки, шатри, лодки, навеси, сайванти, хамбари, покриване на бордови кабини на камиони, басейни, лодки и т.н. Може да се използва за покриване на реколтата, жито, пшеница както и да предпазва от слънце.

Все повече хора използват полиетиленови покривала за различни цели. Някои покриват с тях автомобилите си, нощуващи на открито, а други ги използват за защита на реколтата от дъждовете. В случай че и вие си търсите евтино покритие с цел антикорозионна или друга защита, то ние от Giga.bg ви предлагаме най-ниска цена за универсален продукт с отлично качество и устойчивост.

Здравина, която отличава тази тъкан от всички останали

Вероятно гледате скептично на идеята да използвате покривалото на открито при различни атмосферни условия. Със сигурност сте един от многото хора, уверили се в ниската механична якост на найлона, както и в способността му бързо да изгаря на слънцето и да става чуплив. Напълно сме съгласни с вас – найлонът не е дългосрочно решение на защита от влага.

Продуктът, който ние ви предлагаме не е обикновен найлон, а здраво платнище, защитно покривало, изработено от специална промазана тъкан с гъста оплетка на базата на полиетилен. Плътността на тъканта е изключително висока, но без да се повишава тежестта на материала. Теглото на платнището е само 90 гр. на кв.м.

В същото време производителят е добавил армировка, която допълнително увеличава механичната якост на материала. Армираният найлон се използва за покриване на парници и оранжерии, изпълнявайки своята защитна функция в продължение на години. И за да бъде здравината на покривалото още по-висока, на повърхността му е нанесен слой силикон, който е термично устойчив и не позволява повреждане на материята от твърде ниски и високи температури.

Предимства на PE покривалата

Когато търсят временно и лесно за използване влагозащитно покритие, хората имат два избора – найлон или брезент. Брезентът има своите безспорни предимства, например здравина, товароносимост и дълъг експлоатационен живот. Неговата твърдост обаче го прави по-труден и неудобен за боравене. Сам човек трудно би могъл да разпъне едно по-голямо платно.

В същото време армираното полиетиленово платнище със силиконово покритие отговаря на основните изисквания на потребителите по отношение на цена, качество, практичност и надеждност. Според тези параметри нашата полиетиленова тъкан превъзхожда други подобни материали със следните качества:

  • Лекота. В процес на изграждане на навеси и други временни конструкции не се изисква здрава рамка, защото полиетиленът е лек и не натоварва излишно основата. Това улеснява монтажа и спестява ненужните разходи. Не е нужна специална квалификация за работа с материала;
  • Здравина. Този вид покрития издържат на температурни амплитуди - от -50 до +60 градуса Целзий. Също така, те са устойчиви на силни ветрове и дъждове с градушки;
  • Поддържане на нормални нива на влажност. При големи разлики между температурата под покривалото и тази на околната среда, армираното платнище за навес поддържа нормални нива на влажност. Земеделската продукция, покрита с платнището няма да загние и да се покрие с плесен, ако са оставени отвори за проветряване;
  • Екологично чист материал. Макар и синтетичен, материалът не отделя токсични вещества и не замърсява околната среда. Напълно подходящ за покриване на фуражи и хранителни продукти от растителен произход;
  • Ниска цена. Това е може би най-важното предимство на платнището, защото ви позволява да защитите ценните си активи, без да влагате големи суми пари. За разлика от други полиетиленови платнища за навеси, нашият продукт е снабден с метални капси, които позволяват здравото му и плътно затваряне.

Не можем да не изтъкнем и някои недостатъци на покритието, с което ще ви подготвим за правилното му използване. Имайте предвид, че найлонът, независимо от подсилващите агенти в този модел, е слабо устойчив на удар, срязване и пробиване. В случай че планирате с него да защитите скъпа екипировка, техника и съоръжения, то защитата ще бъде единствено срещу прах, вода и слънчева светлина.

Материалът има ограничен работен живот ако бъде използван на открито. Когато се използва в затворени помещения, полиетиленовото защитно покривало с метални капси ще запази основните си характеристики в продължение на повече от 5 години. Когато е използван на открито обаче, полиетиленът губи важни качества като устойчивост на измръзване, еластичност и здравина. Това се дължи на пораженията от слънчевата радиация.

Широк обхват на приложение

Можете да използвате универсалното покривало за навес както в селското стопанство, така и в градска среда. Приложението му е практически неограничено и може да се използва дори ако се налага да влиза в контакт с агресивни химикали. Особено подходящ при строителни и ремонтни работи. С него могат да се предпазят строителните материали по време на дъжд, а също и съседни детайли от замърсяване с бои и строителни материали.

Лекото и гъвкаво полиетиленово покривало се използва често за защита на товари в открити ремаркета. Превозването на определени видове стоки следва да бъде съобразено с климатичните условия към съответния момент. Ако не разполагате със закрита тежкотоварна техника, то с платнището, представено тук, можете да заместите по-скъпия и по-твърд брезент.

Това универсално платнище полиетиленово може да се поръча в различни размери, като посочената в каталога ни цена е за най-малкия размер – 2 х 3 метра. Налична е и опция с размери 8 х 10м, която е по-скъпия ни модел. При изготвяне на поръчката е необходимо да отбележите кой размер искате да поръчате.