Всеки, който някога е пържил риба в тиган, знае колко сложна е тази задача. Рибата е едно от най-крехките меса, които при нагряване стават лесно чупливи. Обръщането на парчетата, за да се изпържат от всяка страна, е упражнение за истински факири. Ако ви липсват такива умения, то на вас ви е нужен двойният тиган за риба. С него не се налага да обръщате рибата – обръщате само тигана.
Едва ли сте от хората, които не обичат да получават похвали, особено за начина, по който сервирате изисканите си кулинарни шедьоври. Рибата е полезна храна, която трябва да присъства по-често на семейната ви трапеза, така че не се отказвайте от нея, само защото не умеете да я изпържите до златисто от всяка страна.
Тиганът с двойна конструкция е най-простото решение на проблема с обръщането на рибата, без тя да се разчупи и стане на каша. Този готварски съд се състои от два тигана, свързани помежду си. Двойните дръжки осигуряват здраво заключване на съда, така че при преобръщане да се избегне разливане на мазнина и изпадане на храната.
Когато стане време да обърнете рибата, не се налага да използвате щипки, вилици или други прибори. Просто затворете капака и обърнете тигана, за да започне да се нагрява от обратната страна. По този начин рибата също ще започне да се пържи от страната, която не е била подложена на термична обработка до момента,
При готвене на риба и други крехки меса в този двоен тиган, няма да се сблъсквате с неприятното залепване на храната към дъното. Този неприятен проблем за всички домакини е решен с уникално незалепващо покритие. Гранитното покритие от двете вътрешни страни на съда не позволява на рибата да залепне, дори ако се пържи в малко мазнина или изобщо не се използва такава.
Гранитът е по-добра алтернатива на тефлона, който от десетилетия се лансира като най-доброто незалепващо покритие в тиганите и други съдове за готвене. За разлика от тефлона, гранитът не отделя опасни токсини и канцерогени при нагряване. По този начин можете да се насладите не само на лесно и приятно готвене, но и на вкусна, здравословна храна.
Гранитното покритие в двойния тиган за пържене на риба е по-устойчив на надраскване. За разлика от тефлона, гранитът позволява нежно боравене с метални прибори. Въпреки здравината на покритието обаче, препоръчваме да избягвате грубо въздействие с метални предмети върху дъната на тигана. Това включва както процесите на готвене, така и почистването. Незалепващото покритие се чисти изключително лесно само с гъба и обикновен препарат за съдове.